Politica Economica a Frantei

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. 
Prezentare generala.3
Istoria economica a Frantei.5
Economia Frantei.6
Capitolul 2. 
2.1 Politica monetara.7
2.2 Politica fiscala.11
2.3 Politica bugetara.19
2.3.1 Procesul bugetar in Franta.20
2.3.2 Executia bugetara.21
2.4 Politica comerciala.23
2.4.1 Politica tarifara.24
2.4.2 Politica netarifara.29
2.4.3 Politica promotionala.31
2.5 Politica sectoriala.35
2.5.1 Politica in domeniul ocuparii fortei de munca.35
2.5.2 Politici pe sectoare.41
Concluzii.46
Bibliografie.47


Extras din proiect Cum descarc?

Franta
Capitolul 1.
1.1 Prezentare generala
Franta este o tara situata in Europa de Vest, dar care cuprinde si diverse insule si teritorii situate pe alte continente. Are o larga iesire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana. Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri, joase si nisipoase. In afara de limitele maritime, Franta are si opt vecini terestri: Luxemburg (N-E), Germania si Elvetia (E), Italia si Monaco (S-E), Marea Mediterana, Spania si Andora (S), Oceanul Atlantic (V), Marea Manecii (N). 
Dintre marile state europene, Franta este cel mai vechi stat constituit in jurul unui domeniu regal, initial organizat in jurul regiunii Ile-de-France, a carei capitala este Parisul. Franta este membra a Consiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizatiei Natiunilor Unite si unul din cei cinci membrii permanenti ai Consiliului de securitate ONU. Face parte si din Uniunea Latina, Organizatia Internationala a Francofoniei si din G8.
Republica Franceza este un stat unitar fiind o democratie organizata ca o republica semi-prezidentiala. Este o natiune dezvoltata avand cea de-a cincea economie mondiala in 2011. Cu peste 75 milioane de turisti straini in anul 2011, Franta este clasata ca prima destinatie turistica din lume. La aceasta se adauga procentul important de francezi ce isi petrec vacantele in diferite regiuni ale tarii. Atractivitatea turistica se explica prin marea varietate de puncte de interes si prin numarul lor foarte mare la care se adauga diversitatea peisajelor, bogatia patrimoniului si climatul temperat precum si facilitatile de acces si a infrastructurii turistice si de transport foarte bine dezvoltate. 
Franta poseda o larga varietate de relief, de la campiile din nordul si vestul tarii pana la lanturile muntoase din sud (Muntii Pirinei) si sud est (Muntii Alpi), acestia din urma avand cel mai inalt punct din vestul Europei, Mont Blanc 4.810 metri. Mai exista regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Muntii Vosgi, precum si largi bazine ale unor rauri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne si Sena.
Clima este temperata in cea mai mare parte a teritoriului, cu nuante oceanice tipice in vest si tot mai estompate catre est (precipitatii 630-1.100 mm/an, temperaturi medii anuale 10o-12o C). Doar in sud catre Marea Mediterana climatul este subtropical cu vanturi reci.
Reteaua hidrografica este densa, legata printr-un sistem de canale (4.600 km) si orientata spre Oceanul Atlantic si spre Marea Mediterana. Exista numeroase lacuri, cele mai mari fiind Leman/ Geneva , Le Bourget.
Vegetatia Frantei este variata, situate mai ales in muntii Alpi, Jura si Vosges, padurile de foioase (fag, stejar) si de conifere ocupa peste un sfert din teritoriul Frantei. In partile nisipoase din S-V se dezvolta paduride pin. Fauna este relativ bogata: pasari (flamingo,egrete, fluierari - in Camargue), ursi (in Pirinei). Capra neagra, cerbul sika (japonez), muflonul corsican traiesc in libertate, in padurile Frantei, dar si in parcuri si rezervatii naturale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Politica Economica a Frantei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Botez O., - Politici comerciale contemporane, Bucuresti, 1988, p.54
2. Ghibutiu A. - Politici comerciale in relatiile economice internationale, Editura stiintifica si enciclopedica, Bucuresti, 1984, p. 107-127.
3. Miron D. - Politici comerciale, Bucuresti, Editura Luceafarul, 2003
4. Popa I. - Tranzactii comerciale internationale, Ed. Economica, Bucuresti, 1997
5. Pralea S. - Economie Internationala II
6. Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (www.oecd.org)
7. www.ec.europa.eu
8. www.infoeuropa.ro
9. Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro
10. www. financiarul.com
11. www.gandul.info
12. www.standardmoney.ro
13. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-CD-10-220/EN/KS-CD-10-220-EN.PDF
14. http://www.insee.fr/fr/ffc/docs_ffc/ref/FPORSOC10B.pdf 
15. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fran%C8%9Ba


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!