Politica Economică a Franței

Cuprins proiect Cum descarc?

Capitolul 1. 
Prezentare generală.3
Istoria economică a Franței.5
Economia Franței.6
Capitolul 2. 
2.1 Politica monetară.7
2.2 Politica fiscală.11
2.3 Politica bugetară.19
2.3.1 Procesul bugetar in Franța.20
2.3.2 Execuția bugetară.21
2.4 Politica comercială.23
2.4.1 Politica tarifară.24
2.4.2 Politica netarifară.29
2.4.3 Politica promotională.31
2.5 Politica sectorială.35
2.5.1 Politica in domeniul ocupării forței de muncă.35
2.5.2 Politici pe sectoare.41
Concluzii.46
Bibliografie.47


Extras din proiect Cum descarc?

Franța
Capitolul 1.
1.1 Prezentare generală
Franţa este o ţară situată în Europa de Vest, dar care cuprinde şi diverse insule şi teritorii situate pe alte continente. Are o largă ieşire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana. Țărmurile sale sunt puțin crestate si, în unele locuri, joase și nisipoase. În afară de limitele maritime, Franta are și opt vecini tereștri: Luxemburg (N-E), Germania și Elveția (E), Italia și Monaco (S-E), Marea Mediterana, Spania și Andora (S), Oceanul Atlantic (V), Marea Mănecii (N). 
Dintre marile state europene, Franţa este cel mai vechi stat constituit în jurul unui domeniu regal, iniţial organizat în jurul regiunii Île-de-France, a cărei capitală este Parisul. Franţa este membră a Consiliului Europei, membră fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro şi a Spaţiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizaţiei Naţiunilor Unite şi unul din cei cinci membrii permanenţi ai Consiliului de securitate ONU. Face parte şi din Uniunea Latină, Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi din G8.
Republica Franceză este un stat unitar fiind o democraţie organizată ca o republică semi-prezidenţială. Este o naţiune dezvoltată având cea de-a cincea economie mondială în 2011. Cu peste 75 milioane de turişti străini în anul 2011, Franţa este clasată ca prima destinaţie turistică din lume. La aceasta se adaugă procentul important de francezi ce îşi petrec vacanţele în diferite regiuni ale ţării. Atractivitatea turistică se explică prin marea varietate de puncte de interes şi prin numărul lor foarte mare la care se adaugă diversitatea peisajelor, bogăţia patrimoniului şi climatul temperat precum şi facilitățile de acces şi a infrastructurii turistice şi de transport foarte bine dezvoltate. 
Franța posedă o largă varietate de relief, de la câmpiile din nordul și vestul țării până la lanțurile muntoase din sud (Munții Pirinei) și sud est (Munții Alpi), aceștia din urmă având cel mai înalt punct din vestul Europei, Mont Blanc 4.810 metri. Mai există regiuni muntoase cum ar fi Masivul Central sau Munții Vosgi, precum și largi bazine ale unor râuri cum ar fi Loara, Ronul, Garonne și Sena.
Clima este temperată în cea mai mare parte a teritoriului, cu nuanţe oceanice tipice în vest şi tot mai estompate către est (precipitaţii 630-1.100 mm/an, temperaturi medii anuale 10o-12o C). Doar în sud către Marea Mediterană climatul este subtropical cu vânturi reci.
Reţeaua hidrografică este densă, legată printr-un sistem de canale (4.600 km) şi orientată spre Oceanul Atlantic şi spre Marea Mediterană. Există numeroase lacuri, cele mai mari fiind Leman/ Geneva , Le Bourget.
Vegetaţia Franţei este variată, situate mai ales în munţii Alpi, Jura şi Vosges, pădurile de foioase (fag, ştejar) şi de conifere ocupă peste un sfert din teritoriul Franţei. În parțile nisipoase din S-V se dezvoltă păduride pin. Fauna este relativ bogată: păsări (flamingo,egrete, fluierari – în Camargue), urşi (în Pirinei). Capra neagra, cerbul sika (japonez), muflonul corsican trăiesc în libertate, în pădurile Franţei, dar şi în parcuri şi rezervaţii naturale.


Fisiere în arhivă (1):

  • Politica Economica a Frantei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Botez O., - Politici comerciale contemporane, Bucureşti, 1988, p.54
2. Ghibuţiu A. - Politici comerciale în relaţiile economice internaţionale, Editura ştiinţifică şi enciclopedică, Bucureşti, 1984, p. 107-127.
3. Miron D. - Politici comerciale, Bucureşti, Editura Luceafărul, 2003
4. Popa I. - Tranzacţii comerciale internaţionale, Ed. Economică, Bucureşti, 1997
5. Pralea S. - Economie Internaţională II
6. Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (www.oecd.org)
7. www.ec.europa.eu
8. www.infoeuropa.ro
9. Ministerul Afacerilor Externe - www.mae.ro
10. www. financiarul.com
11. www.gandul.info
12. www.standardmoney.ro
13. http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_OFFPUB/KS-CD-10-220/EN/KS-CD-10-220-EN.PDF
14. http://www.insee.fr/fr/ffc/docs_ffc/ref/FPORSOC10B.pdf 
15. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fran%C8%9Ba


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!