Politici economice europene

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere ...3
Capitolul I: Abordari Teoretice
1.1 Elemente de politica economica ..4
1.2 Clasificarea politicilor economice ...5
1.3 Politici conjuncturale ...7
Capitolul II: Politici economice europene
2.1 Politici economice promovate de Uniunea Europeana ...9
2.2 Pactul ecologic european ...11
2.3 PAC--Politica agricola comuna ...12
2.4 Utilizarea durabila a terenurilor cu scopul ,,inverzirii" .13
Capitolul III: Probleme si Solutii
3.1 Problemele principale ale economiei europene .14
3.2 Solutii pentru economia europeana ...15
Concluzii si recomandari ...17
Bibliografie .18


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 
Scopul lucrarii: Scopul este de a studia si cerceta politicile economice europene. Scopul referatului consta in manifestarea multilaterala a cunostintelor obtinute in cadrul prelegerilor si seminarelor prin realizarea unor subiecte teoretice, si aprecierea polivalenta a cunostintelor obtinute si a abilitatilor de aplicare practica a lor.
Metode de cercetare: In acest lucru individual este utilizata metoda deductiei ce consta in intelegerea unui fenomen, de la notiuni generale la trasaturi particulare, incepand de la termeni si definitii generale, la actiuni si trasaturi concrete.
Rolul practic al lucrarii: Rolul este de a studia aprofundat subiectul dat si de a intelege esenta conceptului de politica economica si manifestarea ei in UE. De asemenea, rolul este de a percepe notiunile, in scopul formularii unei concluzii proprii in raport cu actualitatea subiectului.
Cuvinte-cheie: politica economica, piata muncii, crestere economica, forta de munca, politici conjuncturale, politica monetara, politica fiscal-bugetara, PAC, UE, pactul ecologic european, FSE, investitii, stabilitate.
Structura lucrarii: Lucrarea este formata din 3 capitole, prima avand 2 subteme. Primul capitol include abordari teoretice despre politici economice, al doilea capitol include politicile economice europene, iar al treilea capitol -  probleme si solutii despre subiectul dat. 
Capitolul I: Abordari Teoretice
1.1: Elemente de politica economica
Politica economica este reprezentata de actiunile administratiei publice (guvernului) si de constituirea institutiilor ce pot imbunatati performantele economiei. Ea este un ansamblu de obiective si instrumente prin care, dupa ce au fost ierarhizate in functie de prioritati, statul actioneaza asupra variabilelor economice in scopul mentinerii, restabilirii sau modificarii climatului economic si social.
In formularea politicii economice economistii detin doua roluri. In primul rand ei incearca sa determine consecintele politicilor alternative. De exemplu, economistii care actioneaza in domeniul reformei sistemului de productie trebuie sa previzioneze evolutia costurilor, a beneficiilor si a eficientei diferitelor modalitati de finantare si organizare a sistemului.
Economistii ce actioneaza in domeniul mediului vor cauta sa prevada, de exemplu, costul si calitatea aerului urban ce rezulta din schimbarile impuse standardelor de emisie ale noxelor auto. Iar economistii ce studiaza pietele financiare vor cauta sa determine efectele pe care le au modificarile ratelor dobanzilor asupra activitatii economiei si fortei de munca.
In al doilea rand economistii evalueaza politicile alternative (pe o scala de la rau la bine). Pentru a face aceasta trebuie stabilite obiectivele politicii economice.
S-au dovedit esentiale patru obiective ale politicilor economice:
-  utilizarea deplina a fortei de munca;
-  echilibrul exterior;
-  crestere economica;
-  stabilitatea preturilor.
Politica economica este conceputa si practicata pentru a corija si completa actiunea pietei. Piata are un rol foarte important in contextul acestei reglementari, dar absolutizarea acestui rol nu poate evita efectul de ,,jungla" pe care il genereaza dezumanizarea relatiei cerere-oferta, ca o expresie a selectiei agentilor economici exclusiv prin libera concurenta.
Absolutizarea rolului politicii economice nu poate evita efectul de ,,imoralitate administrativa,, pe care il genereaza etatizarea relatiei cerere-oferta, ca expresie a selectiei agentilor economici exclusiv prin masuri administrative, ca urmare a limitarii sau chiar eliminarii liberei concurente


Fisiere în arhivă (1):

  • Politici economice europene.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

-  Constantin Enache, Constantin Mecu, ,,Economie politica" Ed. Fundatiei Romania de Maine, vol. I si vol. II, 2009;
-  Gheorghe Pirvu, Marin Babeanu, Constantin Barbacioru, Dumitru Ciucur, Constantin Popescu, ,,Macroeconomie. Economie II." Manual universitar, Ed. Universitaria, Craiova, 2000.
-  Gheorghe Bica, Gheorghe Mihail, Ionel Sandu, "Introducere in economie si politici economice" Ed. Fundatiei Romania de maine, Bucuretti, 2014.
Webografie :
-  https://conspecte.com/Macroeconomie/elemente-de-politica-economica.html
-  https://ro.wikipedia.org/wiki/Politic%C4%83_economic%C4%83
-  https://www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2019/07/09/economic-employment-and-fiscal-policies-2019-country-specific-recommendations/
-  https://ec.europa.eu/info/index_ro?2nd-language=es&fbclid=IwAR2X0FtoEaJmXIF1w01eDLKMA8DPoRyYdvtzoDICyyqmf9ootcEadWl6Nwg
-  https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/income-support/income-support-explained_ro?fbclid=IwAR08AhmEnVvWIlvjp6u9nGIMIEHJjMiFfpoSsfKGbPzzbPKeT8obLo3H9dQ
-  https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_ro?fbclid=IwAR0L0xmtaErYx56OBxcUAYqK_rdk4x9cba4XRw1ePBaHR8VSGTsbR0oeC84


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!