Posibilitatea de Crestere a Eficientei Logistice la SC Frigoexpres SRL

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere 3
Studiu de caz 3
Logistica firmei 3
Logistica de depozitare 4
Logistica privind transportul 5
Logistica privind distributia 7
Logistica de aprovizionare 8
Concluzii si propuneri de imbunatatire 9
SWOT 10
Bibliografie: 11


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Acest proiect are drept scop gasirea posibilitatilor de crestere a eficientei logistice in cadrul firmei. 
Logistica este managemetul fluxului de marfuri intre punctul de origine si punctul de destinatie, in scopul de a satisface cerintele clientilor sau a corporatiilor. Aceasta se ocupa de-a lungul productiei si desfacerii (furnizarii) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispozitie), si optimizarea proceselor de trafic de informatii, de mijloace financiare, de energie, de bunuri si de personal. ,,Logistica inseamna sa ai obiectul potrivit, la locul potrivit, in momentul potrivit" Logistics World. Procesul care asigura un flux coerent si neintrerupt al produselor si serviciilor de la furnizorii organizatiei, tinand cont de procesele din interiorul organizatiei, pana la clientii finali. Procesul de logistica se ocupa de operatiuni si resurse din domeniile: - aprovizionare; - achizitii; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienti; etc.
Mai concret, logistica se defineste prin planificare integrata, organizare, impozitare si control a tuturor cursurilor de marfuri si materiale impreuna cu cursurile de informatii legate de acestea incepand de la livratori prin etapele crearii de valori (ex. productie si/sau etape de distributie) pana la livrarea produselor catre clienti, inclusiv a eliminarii deseurilor si a reciclarii.
Studiu de caz
S.C. FRIGOEXPRES S.A. este prima companie de transporturi cu capital integral privat din Romania, si are ca obiect de activitate transporturile rutiere interne si internationale, specialitatea transporturilor de marfuri perisabile sub regim de temperatura controlata. Pana in 1991 a functionat ca subunitate a ITIA (Intreprinderii de Transporturi Internationale Auto) Bucuresti, data la care s-a infintat ca societate pe actiuni.
Ideal localizata pe drumul european E60, la patru kilmoetri de punctul de trecere al frontierei Bors/Artand, Frigoexpres este o prezenta, continua si activa in domeniul transporturilor internationale rutiere de marfuri perisabile sub regim de temperatura controlata in intreaga Europa.
Logistica firmei
Livrarea marfurilor
Monitorizarea operatiunilor
Manipularea si pregatirea marfurilor
Sortare, ambalare
Depozitarea bunurilor pe suprafete libere
Depozitare la temperatura normala
Manipulare si culegere marfa
Administrarea stocurilor, rapoarte de activitate
Asigurarea marfurilor pe timpul transportului si a depozitarii
Logistica de depozitare
Firma dispune de propriile spatii de depozitare. Acestea sunt de doua tipuri : depozit frigorific respectiv depozit uscat.
Depozitul frigorific se afla in incinta societatii , fapt ce asigura pastrarea marfurilor la temperatura optima, intre +/- 20?C. Depozitul, cu suprafata de 220 metri patrati si capacitatea de 800 metri cubi, este amenajat cu rafturi reglabile pentru diferite inaltimi. Depozitul se preteaza manipularii marfii paletizate. Intreaga constructie este la standarde europene, peretii si acoperisul fiind realizati din paneluri speciale, termoizolante, specifice depozitelor frigorifice moderne.
Depozitul uscat se compune din doua spatii a cate 360 metri patrati fiind prevazute cu rampa de incarcare.
Constructie logistica: Depozit sau zona de triere, nod al unei retele care poate apartine unui prestator, unei intreprinderi industriale sau unui distribuitor. Exista 2 tipuri de depozite: depozitul de uzina, care are ca functie stocarea iesirilor din lantul de productie al unei intreprinderi industriale si depozitul central, care centralizeaza stocurile care provin de la mai multe unitati de productie.
Amplasament logistic: Zona de activitate specializata in logistica.
Pol logistic: Sector care regrupeaza diverse amplasamente logistice intr-un perimetru local.
Arie (zona) logistica: Se defineste la scara unei metropole, al unei regiuni chiar mai multor regiuni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Posibilitatea de Crestere a Eficientei Logistice la SC Frigoexpres SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!