Posibilitatea de creștere a eficienței logistice la SC Frigoexpres SRL

Cuprins proiect

Introducere 3
Studiu de caz 3
Logistica firmei 3
Logistica de depozitare 4
Logistica privind transportul 5
Logistica privind distributia 7
Logistica de aprovizionare 8
Concluzii și propuneri de îmbunătățire 9
SWOT 10
Bibliografie: 11


Extras din proiect

Introducere
Acest proiect are drept scop găsirea posibilităților de creștere a eficienței logistice în cadrul firmei. 
Logistica este managemetul fluxului de mărfuri între punctul de origine și punctul de destinație, în scopul de a satisface cerințele clienților sau a corporațiilor. Aceasta se ocupă de-a lungul producției și desfacerii (furnizării) cu organizarea, reglarea, prezentarea (punerea la dispoziție), și optimizarea proceselor de trafic de informații, de mijloace financiare, de energie, de bunuri și de personal. „Logistica înseamnă să ai obiectul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit” Logistics World. Procesul care asigură un flux coerent și neîntrerupt al produselor și serviciilor de la furnizorii organizației, ținând cont de procesele din interiorul organizației, până la clienții finali. Procesul de logistică se ocupă de operațiuni și resurse din domeniile: - aprovizionare; - achiziții; - stocuri; - depozite; - transport; - servicii clienți; etc.
Mai concret, logistica se definește prin planificare integrată, organizare, impozitare și control a tuturor cursurilor de mărfuri și materiale împreună cu cursurile de informații legate de acestea începând de la livratori prin etapele creării de valori (ex. producție și/sau etape de distribuție) până la livrarea produselor către clienți, inclusiv a eliminării deșeurilor și a reciclării.
Studiu de caz
S.C. FRIGOEXPRES S.A. este prima companie de transporturi cu capital integral privat din Romania, si are ca obiect de activitate transporturile rutiere interne si internationale, specialitatea transporturilor de marfuri perisabile sub regim de temperatura controlata. Pana in 1991 a functionat ca subunitate a ITIA (Intreprinderii de Transporturi Internationale Auto) Bucuresti, data la care s-a infintat ca societate pe actiuni.
Ideal localizata pe drumul european E60, la patru kilmoetri de punctul de trecere al frontierei Bors/Artand, Frigoexpres este o prezenta, continua si activa in domeniul transporturilor internationale rutiere de marfuri perisabile sub regim de temperatura controlata in intreaga Europa.
Logistica firmei
Livrarea marfurilor
Monitorizarea operatiunilor
Manipularea si pregatirea marfurilor
Sortare, ambalare
Depozitarea bunurilor pe suprafete libere
Depozitare la temperatura normala
Manipulare si culegere marfa
Administrarea stocurilor, rapoarte de activitate
Asigurarea marfurilor pe timpul transportului si a depozitarii
Logistica de depozitare
Firma dispune de propriile spatii de depozitare. Acestea sunt de doua tipuri : depozit frigorific respectiv depozit uscat.
Depozitul frigorific se afla in incinta societatii , fapt ce asigura pastrarea marfurilor la temperatura optima, intre +/- 20°C. Depozitul, cu suprafata de 220 metri patrati si capacitatea de 800 metri cubi, este amenajat cu rafturi reglabile pentru diferite inaltimi. Depozitul se preteaza manipularii marfii paletizate. Intreaga constructie este la standarde europene, peretii si acoperisul fiind realizati din paneluri speciale, termoizolante, specifice depozitelor frigorifice moderne.
Depozitul uscat se compune din doua spatii a cate 360 metri patrati fiind prevazute cu rampa de incarcare.
Constructie logistica: Depozit sau zona de triere, nod al unei retele care poate apartine unui prestator, unei întreprinderi industriale sau unui distribuitor. Exista 2 tipuri de depozite: depozitul de uzina, care are ca functie stocarea iesirilor din lantul de productie al unei întreprinderi industriale si depozitul central, care centralizeaza stocurile care provin de la mai multe unitati de productie.
Amplasament logistic: Zona de activitate specializata în logistica.
Pol logistic: Sector care regrupeaza diverse amplasamente logistice într-un perimetru local.
Arie (zona) logistica: Se defineste la scara unei metropole, al unei regiuni chiar mai multor regiuni.


Fisiere în arhivă (1):

  • Posibilitatea de Crestere a Eficientei Logistice la SC Frigoexpres SRL.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!