Practică Autoritatea de Supraveghere Financiară

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Introducere .
2. Prezentarea ASF 
3. Atributii ASF ...
4. Procedura plasamente .
5. Procedurii privind efectuarea plasamentelor financiare ale ASF 2016 ..
6. Procedurii privind efectuarea plasamentelor financiare ale ASF 2019 
7. Concluzii 
8. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
Stagiul de practica realizat, a reprezentat pentru mine o oportunitate de pregatire pentru intrarea pe piata muncii, prin familiarizarea cu viata economica reala. Posibilitatea de a interactiona cu mai multe departamente din cadrul autoritatii.
Am avut oportunitatea de a imi testa abilitatile de comunicare si de integrare intr un colectiv nou.
Stagiul de practica realizat in cadrul ASF a vizat consolidarea competentelor profesionale, acumulate pe parcursul studiilor si imbinarea lor cu abilitati practice dobandite prin activitatea concreta desfasurata la unitatea economica.
Prezentare ASF
Autoritatea de Supraveghere Financiara este institutia romaneasca responsabila cu autorizarea, reglementarea, supravegherea si controlul entitatilor din pietele financiare non-bancare romanesti: asigurari-reasigurari, instrumente si investitii financiare si pensii private.
ASF este autoritatea competenta la nivel national pentru aplicarea si urmarirea respectarii actelor normative de directa aplicabilitate emise la nivelul Uniunii Europene, in domeniile prevazute de prezentul act normativ, precum si pentru transpunerea si implementarea in legislatia nationala a acelor prevederi emise la nivelul Consiliului UE, Parlamentului UE, Comisiei Europene, precum si al altor autoritati europene.
Obiective:
Autoritatea de Supraveghere Financiara contribuie la consolidarea unui cadru integrat de functionare si supraveghere a pietelor financiare non-bancare, a participantilor si operatiunilor pe aceste piete si are ca obiective:
- asigurarea stabilitatii, competitivitatii si bunei functionari a pietelor de instrumente financiare, promovarea increderii in aceste piete si in investitiile in instrumente financiare, precum si asigurarea protectiei operatorilor si investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase;
- promovarea stabilitatii activitatii de asigurare si apararea drepturilor asiguratilor;
- asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private si protejarea intereselor participantilor si ale beneficiarilor.
Atributii ASF
ASF exercita atributii de autorizare, reglementare, supraveghere si control asupra:
1. Intermediarilor de operatiuni cu instrumente financiare; societatilor de servicii de investitii financiare; organismelor de plasament colectiv; societatilor de administrare a investitiilor; consultantilor de investitii financiare, pietelor de instrumente financiare; operatorilor de piata si de sistem; depozitarilor centrali; caselor de compensare-decontare; contrapartilor centrale; operatiunilor de piata; emitentilor de valori mobiliare
-  Societatilor comerciale de asigurare, de asigurare-reasigurare si de reasigurare, a societatilor mutuale, denumite in continuare asiguratori, respectiv reasiguratori, precum si a intermediarilor in asigurari, supravegherea asiguratorilor si reasiguratorilor care isi desfasoara activitatea in sau din Romania, supravegherea activitatii intermediarilor in asigurari si reasigurari, precum si a altor activitati in legatura cu acestea
2. Sistemului de pensii private
3. Tuturor entitatilor, institutiilor, operatorilor de piata si emitentilor de valori mobiliare, precum si operatiunilor si instrumentelor financiare reglementate de legislatia secundara emisa interior intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica Autoritatea de Supraveghere Financiara.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

* https://asfromania.ro
- https://asfromania.ro/supraveghere/supraveghere-integrata/gestionarea-riscurilor/managementul-riscurilor
- https://ro.wikipedia.org/wiki/Autoritatea_de_Supraveghere_Financiara
- http://www.creeaza.com/afaceri/economie/finante-banci/PROIECT-PRACTICA-Finante-Banci642.php


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!