Practică - BRD - Groupe Societe Generale

Cuprins proiect Cum descarc?

Termeni-cheie ..4
Descriere BRD .5
Indicatori de performanta ai BRD ...8
Filialele BRD ...9
Produse bancare .11
Abilitati acumulate .16
Atitudini specifice ..16
Anexa .17
Bibliografie 23


Extras din proiect Cum descarc?

Termeni-cheie
Banca de investitii -  institutie bancara a carei activitate principala este, pe langa acordarea creditelor, gestionarea participatiilor in intreprinderi.
Beneficiar -  agent economic, persoana fizica sau juridica, a carei pozitie in relatiile cu partenerii ii confera calitatea de a primi marfuri, servicii, sume de bani sau titluri.
Bursa de valori -  piata financiara secundara care faciliteaza vanzarea si cumpararea titlurilor de valori (actiuni, obligatiuni etc.) emise anterior. Activitatile de vanzare-cumparare se efectueaza numai prin intermediul agentilor de schimb (brokeri, curtieri, jobleri). 
Cont curent -  cont care serveste la inregistrarea, in ordine cronologica, in debit sau in credit, a tuturor operatiilor intervenite in tranzactiile titularului. Sumele depuse in cont curent primesc o suma mai mica sub forma de dobanda comparativ cu alte depozite constituite de titular.
Contract -  acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane juridice sau fizice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri; este un document comercial de baza in incheierea tranzactiilor comerciale si izvor de obligatii civile. DIn punct de vedere financiar-bancar, pe piata bursiera sau valutara contractul desemenaza o operatie de bursa sau o operatie valutara. Eng - accountation, contract.
Credit de consum -  credit acordat persoanelor particulare in scopul de a le permite sa plateasca in numerar pretul unor bunuri de consum.
Depozit la termen -  este constituit din fonduri pe termen scurt sau mediu depuse intr-o banca, pentru o perioada fixata dinainte, de un client sau de o alta banca. Aceste depozite prezinta pentru banca avantajul de a nu apasa asupra ei riscul de retragere imprevizibila pe care il prezinta depozitele la vedere. Din acest motiv depozitele la termen sunt remunerate respectiv.
Factoring -  ansamblul operatiilor si raspunderilor privind contabilitatea, recuperarea creantelor si cntenciosului cu clientii, efectuate si asumate in contul unei intreprinderi de catre o firma specializata.
Sectiunea 1. Informatii privind activitatile realizate de practicant in perioada stagiului la unitatea partenera:
Activitate derulata (descrierea activitatii)
BRD - Groupe Societe Generale a fost infiintata la 1 decembrie 1990 ca banca comerciala independenta, sub forma juridica de societate pe actiuni, cu capital majoritar detinut de statul roman, prin preluarea activelor si pasivelor Bancii de Investitii. In martie 1999, Societe Generale a achizitionat un pachet de actiuni reprezentand 51% din capitalul social, majorandu-si detinerea pana la 58,32% prin cumpararea, in anul 2004, a pachetului inca detinut de statul roman. La 31 martie 2020, SG detinea 60,17% din capitalul social. Incepand cu anul 2001, BRD-Groupe Societe Generale functioneaza ca societate deschisa pe actiuni, acestea fiind admise la tranzactionare pe o piata reglementata, in conformitate cu legea societatilor comerciale, legislatia bancara, legislatia pietei de capital, prevederile Actului Constitutiv si alte reglementari interne. Incepand cu 15 ianuarie 2001, actiunile Bancii sunt listate la categoria Premium a Bursei de Valori Bucuresti. 
La 31 martie 2020 Banca avea 640 agentii care asigura distributia produselor si a serviciilor sale pe intreg teritoriul tarii.
Gradul de echipare pentru clientii persoane fizice a atins 4,27 la 31 martie 2020 in comparatie cu 4,26 la 31 martie 2019.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica - BRD - Groupe Societe Generale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1) https://www.brd.ro/_files/pdf/BoD%20Report%20Mar%202020_RO.pdf
2) https://www.brd.ro/despre-brd/despre-noi/despre-brd/societe-generale
3) https://www.brdfinance.ro/
4) http://www.brdleasing.ro/
5) https://www.brdam.ro/


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!