Practică de specialitate Contabilitate

Cuprins proiect Cum descarc?

INTRODUCERE 2
Prezentarea de ansamblu a societății 2
1.2.1. Obiective vizate 3
1.2.2. Conținuturi selectate 5
1.3.Aprecierea din partea reprezentantului firmei gazdă 5
2.CUNOAȘTEREA ȘI STUDIEREA PRINCIPALELOR ACTIVITĂȚI ALE ORGANIZAȚIEI 5
2.1. Modul de constituire si funcționare a entității economice; etapele constituirii, modul de funcționare și dizolvare/lichidare 5
2.2. Organizarea și ținerea contabilității. Organigrama organizatorică și funcțională a societății de practică 6
2.3. Registrele de contabilitate 8
2.4.Sistemul de documente privind organizarea contabilității imobilizărilor 10
2.5. Sistemul de documente privind organizarea contabilității materialelor 11
2.6. Sistemul de documente privind organizarea contabilității mijloacelor bănești 12
2.7. Sistemul de documente privind organizarea contabilității drepturilor salariale 13
2.8. Sistemul de documente privind organizarea contabilității cheltuielilor și veniturilor 14
2.9. Sistemul de documente privind organizarea contabilității generale 15
2.10. Sistemul de documente privind organizarea inventarierii patrimoniului 16
3.ABORDAREA TEMATICII DE SPECIALITATE PREVĂZUTĂ ÎN PROGRAMA ANALITICĂ 17
3.1. Calculul și interpretarea ratelor de rentabilitate 17
3.2. Întocmirea, aprobarea și prezentarea situațiilor financiare anuale 18
3.3. Organizarea contabilității operațiunilor de trezorerie. 21
5.CONCLUZII 23


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Contabilitatea este o ramură a științei economice care se ocupă cu înregistrarea, clasificarea și raportarea tranzacțiilor financiare și economice ale unei entități. Aceste tranzacții pot include vânzări, achiziții, plăți și încasări, cheltuieli, venituri, salarii și multe altele.
Prin intermediul contabilității, o companie poate evalua performanța financiară, poate identifica problemele și poate lua decizii bine fundamentate privind viitorul afacerii. Prin urmare, contabilitatea este vitală pentru orice entitate economică, indiferent de mărimea acesteia.
Practica de specialitate în domeniul contabilității își propune să ofere studenților oportunitatea de a-și aplica cunoștințele teoretice într-un mediu de lucru real. Această practică poate fi realizată în cadrul unei companii, a unei firme de contabilitate sau a unei instituții financiare. În timpul practicii, studenții vor avea oportunitatea de a lucra cu documente financiare, de a învăța să folosească programe de contabilitate, de a analiza date financiare și de a înțelege regulile și reglementările contabile.
Prin urmare, practica de specialitate în contabilitate este esențială pentru formarea unor profesioniști bine pregătiți în acest domeniu și pentru asigurarea unei bune performanțe financiare a companiilor și organizațiilor.
Prezentarea de ansamblu a societății
Pan Group Craiova este una dintre cei mai importante companii din industria de morărit și panificație din România. Compania a fost privatizată în 1994 prin metoda MEBO, având circa 1.200 de acționari.
Pan Group Craiova deține cinci fabrici de pâine și produse de patiserie, din care două în Craiova și câte una în Filiași, Calafat și Segarcea, precum și un lanț de magazine care cuprinde 43 de unități comerciale, cu o suprafață totală de vânzare de 3.500 m2 .
Serviciile oferite de PAN GROUP S.A. includ construcția și renovarea clădirilor, lucrări de finisaj, tencuieli, zugrăveli, placări cu gresie și faianță, pardoseli din lemn sau piatră naturală, montaj de instalații sanitare, electrice și de încălzire, montaj de ferestre și uși, precum și alte servicii de amenajări interioare și exterioare.
Compania are o echipă de profesioniști calificați și experimentați, care lucrează cu cele mai noi tehnologii și echipamente pentru a asigura o calitate superioară a serviciilor oferite. PAN GROUP S.A. este cunoscută pentru respectarea termenelor de livrare, pentru comunicarea deschisă și pentru abordarea flexibilă a cerințelor clienților.
În plus, compania are o politică de prețuri competitive și transparente, oferind clienților săi o valoare excelentă pentru serviciile sale. PAN GROUP S.A.. este recunoscută la nivel național pentru profesionalismul său și pentru serviciile de calitate pe care le oferă.
În concluzie, PAN GROUP S.A.. este o companie puternică și înfloritoare în domeniul alimentației publice, cu o echipă de profesioniști experimentați și cu o reputație solidă în întreaga regiune.
Total ore de pregătire practică : 90 ore
Perioada de desfășurare a programului: 06.03.2023-19.03.2023 și 02.05.2023 - 07.05.2023;
Firma Gazdă - în cadrul căreia s-a desfășurat practica de specialitate
Denumirea : PAN GROUP S.A. ;
Codul Unic de Înregistrare : RO 2323768;
Numărul de înmatriculare : J16/252/1991;
Adresa : municipiul Craiova, Bdul. Dacia 1A C, jud. Dolj;
Persoana de contact : d.na Strunoiu Denisa
Date de contact :-
Telefon : 0785 399 993.
Descrierea programului de practică
1.2.1. Obiective vizate
Obiectivele generale ale programului de practică sunt următoarele:
prezentarea modului de organizare și derularea activității în cadrul organizației unde se va efectua practica, precum și o organigramă a centrului respectiv. Această informație va ajuta la înțelegerea mai detaliată a contextului și a structurii organizaționale în care se va desfășura practica;
identificarea activităților și competențelor specifice structurilor funcționale în care se va desfășura practica. În acest sens, este necesară realizarea unei diagrame care să prezinte relațiile structurii respective cu celelalte structuri ale centrului de practică. Această activitate va ajuta la o mai bună înțelegere a responsabilităților și a interacțiunii între diferitele departamente și structuri ale organizației;
masteranzii să fie familiarizați cu legislația și normele în vigoare care se referă la activitatea centrului de practică și care stau la baza operațiunilor specifice. În acest scop, este necesar ca aceștia să studieze atât reglementările emise de autoritățile centrale, cât și prevederile interne ale centrului de practică, cum ar fi normele interne și regulamentele. Această activitate este importantă pentru a asigura respectarea standardelor și reglementărilor relevante în timpul desfășurării practicii;
cunoașterea activităților specifice departamentelor financiar-contabile, astfel încât masteranzii să fie familiarizați cu sarcinile și responsabilitățile specifice acestor departamente. Această cunoaștere este importantă pentru a putea înțelege și contribui la procesele financiare și contabile ale organizației în timpul perioadei de practică;
întocmirea unui proiect de practică.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica de specialitate Contabilitate.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 7€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!