Practica la Unicredit Tiriac Bank

Extras din proiect Cum descarc?

Fuziunea subsidiarelor UniCredit Group în România, HVB Ţiriac Bank şi UniCredit România s-a finalizat prin crearea unei noi instituţii financiare, UniCredit Ţiriac Bank. Noua bancă îşi începe activitatea cu o viziune nouă de abordare a clientelei, produse şi servicii competitive la standarde internaţionale, toate avantajele oferite de o reţea mai mare de unităţi şi planuri de creştere. În urma fuziunii internaţionale dintre Grupurile HVB şi UniCredit anunţată în urmă cu doi ani, fuziunea din România este una dintre primele finalizate în regiunea Europei Centrale şi de Est.
Noua bancă îmbină punctele forte şi cele mai bune practici existente în Banca Ţiriac, HVB Bank şi UniCredit Romania. HVB Bank avea parteneriate solide cu companiile mari şi multinaţionale, având un portofoliu semnificativ de clienţi germani şi austrieci, dar şi de clienţi din categoria Private Banking. Banca Ţiriac era un jucător puternic îndeosebi pe segmentul persoanelor fizice şi al IMM-urilor, în timp ce UniCredit România se concentrase pe companiile româneşti de dimensiuni medii, dar şi pe investitorii din Italia şi Turcia.
Pentru conducerea noii bănci a fost desemnată o echipă puternică de management. Comitetul de direcţie este format din Răzvan Radu, Preşedinte Executiv (CEO), susţinut de Melih Mengu, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Corporate; Andreas Gschwenter, Vicepreşedinte responsabil de Divizia de Operaţiuni şi Business Support (COO); Marco Cravario, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Financiară (CFO) şi Armin Huber, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Risc (CRO). Dan Pascariu este Preşedintele Consiliului de Administraţie.
La sfârşitul primului trimestru al anului 2007, băncile care au fuzionat au înregistrat un profit brut combinat de 83 milioane lei (în creştere 51% comparativ cu rezultatele celor două bănci în perioada similară a anului precedent), venituri totale de 197 milioane lei (în creştere 17,7% faţă de primul trimestru din 2006) şi active în valoare de 12 miliarde lei (3,7 miliarde euro). Aceste rezultate demonstrează faptul că eforturile implicate în derularea procesului de integrare au fost bine echilibrate între fuziunea legală şi tehnică, pe de o parte, şi activitatea bancară zilnică, pe de altă parte.
UniCredit Ţiriac Bank este o bancă universală cu obiective ambiţioase în ceea ce priveşte standardele de calitate a produselor şi serviciilor bancare oferite clienţilor persoane fizice, clienţilor din segmentul Private Banking, companiilor mici şi mijlocii, dar şi companiilor mari şi multinaţionalelor. UniCredit Ţiriac va fi aproape de cei peste 600.000 de clienţi printr-o reţea de 136 sucursale din 38 de judeţe. În plus, aceştia vor putea utiliza servicii bancare transfrontaliere în întreaga reţea a Grupului UniCredit. 
Despre UniCredit Group
UniCredit Group este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare. Deserveşte în Europa peste 35 milioane de clienţi prin intermediul a 7.000 de unităţi bancare din 20 de ţări şi conduce detaşat clasamentul băncilor din Europa Centrală şi de Est, cu peste 3.100 de sucursale, în care 65.000 de angajaţi deservesc 24 milioane de clienţi. UniCredit are active totale de 846.4 miliarde de euro şi capitalizare de piaţă de 70 miliarde de euro.
În Europa Centrală şi de Est, Grupul UniCredit derulează operaţiuni bancare în următoarele ţări: Azerbaijan, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia şi Ucraina. La acestea se adaugă pieţele europene cheie, Italia, Austria şi Germania.
Despre UniCredit Ţiriac Bank
UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua central şi est europeană a UniCredit Group, cel mai puternic grup financiar la nivel mondial prezent în clasamentul primelor cinci bănci din România. 
Noua bancă are active totale nete de 3,7 miliarde de euro (31 martie 2007), oferind unui număr de peste 600.000 de clienţi servicii si produse printr-o reţea care numără în prezent 136 de sucursale în 38 de judeţe din România.
UniCredit Ţiriac Bank oferă o gamă largă de servicii şi produse specializate prin intermediul companiilor membre ale UniCredit Group, prezente pe piaţa din România: UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Produzzioni Accentrate şi HVB Banca pentru Locuinţe.
Pe piaţa românească, Banca Ţiriac a devenit operaţională în 1991, fiind cea mai mare bancă privată fondată în România după anul 1989. HVB Bank şi-a început activitatea în 1998 sub numele de Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Ca urmare a fuziunii dintre HypoVereinsbank şi Bank Austria, s-a format HVB Group, iar în septembrie 2001, BA-CA România şi-a schimbat numele în HVB Bank România.


Fisiere în arhivă (1):

  • Practica la Unicredit Tiriac Bank.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!