Prezentare Oracle

Extras din proiect Cum descarc?

Corporatia Oracle
Corporatia ORACLE (Nasdaq ORCL), avand o cifra de afaceri de 9,3 miliarde dolari si peste 85000 de angajati la nivel mondial, este a doua companie de software la nivel mondial si cea mai mare companie de software pentru mediul enterprise din lume, oferind softuri administrative si industriale pentru cele mai mari si mai profitabile companii ale lumii.
Corporatia Oracle ofera produse software care implementeaza modelul de prelucrare pe Internet "Internet Computing" si permite construirea si exploatarea de aplicatii software folosind linia sa de produse: servere de gestiune a bazelor de date, serverul de aplicatii pentru web, instrumente pentru dezvoltarea de aplicatii si de sisteme suport de decizie, pachete de aplicatii precum si servicii asociate de instruire, asistenta tehnica si consultanta pentru implementarea de sisteme informatice in 145 de tari, inclusiv in Romania. 
Istoric
Perioada anilor '70
Acum treizeci de ani, Larry Ellison a vazut o oportunitate atunci cand a obtinut o descriere a unui prototip functional pentru o baza de date relationala si a descoperit ca nicio companie nu s-a angajat in comercializarea acestei tehnologii. Ellison si partenerii sai, Bob Miner si Ed Oates, au realizat ce potential de afacere imens exista in modelul relational al bazelor de date, insa nu au crezut ca acest lucru va schimba imaginea afacerilor din domeniul IT pentru totdeauna.
1977 - A fost dezvoltat Software Development Laboratories, precursorul Oracler.
1978 - Oracle Versiunea 1, dezvoltat in limbaj de asamblare.Implementarea separa codul Oracle de codul utilizat pana atunci. Aceasta versiune nu a fost lansata niciodata in mod oficial.
1979 - Este lansat Oracle Versiunea 2, primul sistem comercial de management al bazelor de date relationale (SGBD) SQL. Compania isi schimba numele in Relational Software Inc. (RSI).
Perioada anilor '80
In anii 70, fondatorii Oracle au dezvoltat numeroase inovatii pe piata industriei software. Deoarece se facea trecerea la era informationala, cererea pentru o securitate mai mare a datelor a fortat compania sa se extinda. Nou botezata, Oracle avea strategii cheie pentru a indeplini aceste cerinte: simplificarea managementului datelor, solutii pentru platforme recent dezvoltate si cresterea interoperabilitatii dintre sisteme pentru ca datele sa poate fi sincronizate sau migrate.
Pana la mijlocul anilor 80, Oracle a ajuns furnizor de top pentru sisteme de baze de date relationale si a propulsat compania pe noi piete pentru instrumente de dezvoltare, aplicatii economice si servicii. In martie 1986, la un deceniu de la fondarea companiei, Oracle a emis un numar de 2,1 milioane de actiuni pe piata NASDAQ. La momentul respectiv, compania avea 450 de angajati si un venit anual de 55 milioane dolari.
1982 - Relational Software Inc. (RSI) devine Oracle Systems. 
1983 - Se lanseaza Oracle Versiunea 3, dezvoltat in limbajul de programare C, fiind primul SGBD ce ruleaza pe mainframe-uri, minicalculatoare si computere, acordand utilizatorilor posibilitatea de a utiliza software-ul in orice mediu informatic din intreprindere.
1985 - Oracle tine pasul cu noile tehnologii prin lansarea Oracle Versiunea 5, unul dintre primele SGBD-uri ce ruleaza in medii client/server.
1986 - Oracle este listata la bursa NASDAQ. 
1988 - Se lanseaza a sasea versiune Oracle ce debuteaza cu schimbari majore: facilitati multiutilizator prin procesarea numai a datelor necesare in tranzactii, crearea de copii de siguranta in timp real, permitand utilizatorilor sa lucreze in timp ce administratorii cloneaza si arhiveaza datele. 
1989 - Oracle se pregateste pentru patrunderea pe piata online prin dezvoltarea unei baze de date cu suport pentru procesarea tranzactiilor online.
Perioada anilor '90
Prin dezvoltarea produselor pentru internet, anticipand o crestere a cererii pentru acestea, Oracle a fost principalul jucator pe piata atunci cand aplicatiile functionale online au devenit un standard la nivelul corporatiilor. Boom-ul Internetului, marimea, experienta si stabilitatea companiei au dat acesteia o pozitie unica in noul mileniu - o companie antreprenoriala si inovativa cu mii de dezvoltatori si miliarde de dolari la cifra de afaceri. 
1990 - Dupa numai 3 ani de la crearea departamentului de dezvoltare, compania lanseaza Oracle Applications Release 8, ce include programe de contabilitate cu suport client/server. 
1995 - Oracle devine prima mare companie de software ce anunta o strategie de patrundere pe internet la nivel global.
1994 - se implementeaza pentru prima data serverul media cu suport video.
1996 - Odata cu lansarea Oracle7, versiunea 7.3, Oracle furnizeaza un server universal permitand utilizatorilor sa foloseasca Oracle pentru manipularea oricarui tip de date: text, video, harti, sunete sau imagini. 
1998 - Prin Oracle8 Database si Oracle Applications 10.7, Oracle este prima companie care utilizeaza in dezvoltare limbajul de programare Java.
1999 - introduce suport pentru limbajul XML.


Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Internationalizare a Corporatiei Oracle.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!