Prezentarea mărcii Capital

Extras din proiect

Capital este o revistă financiară din România care apare săptămânal, deținută inițial de trustul media Ringier. Lansarea unei publicaţii specializate într-o perioadă tulbure a economiei, în care însăşi presa scrisă îşi căuta identitatea, fost considerată de mulţi drept un pariu riscant .In data de 4 decembrie 1992, revista Capital transmitea cititorilor ceea ce poate fi considerat motivul principal pentru care a luat fiinţă: „Doi români din trei vor capitalism“. Acesta era titlul articolului de deschidere din numărul inaugural (format din 24 de pagini) şi, totodată, o trimitere spre ceea ce va însemna, din acel moment, marea sa provocare: să-i sprijine pe românii dornici de capitalism să înţeleagă mecanismele economiei de piaţă şi să-i convingă pe cei sceptici că există enorm de multe oportunităţi neexplorate, care îi pot transforma în oameni de afaceri de succes. 
În perioada iulie - septembrie 2007, revista avea vânzări de 34.485 de exemplare pe ediție, fiind cea mai bine vândută publicație săptămânală de business. În aceeași perioadă, revistele concurente Săptămâna Financiară și Business Magazin aveau vânzări de 27.937, și respectiv 11.620 de copii pe apariție.
Datorită situației economice din țară, care a afectat și trustul de presă, din rațiuni de reducere a costurilor, începând din mai 2009, săptămânalul Capital a apărut într-un format mai mic, schimbându-și, totodată, și ziua de apariție - lunea în loc de joia, pentru ca publicația să apară sâmbăta la București și lunea în întreaga țară, în loc de miercurea la București și joia în țară, ca până atunci. În acest fel, noua zi de apariție a revistei Capital a devenit aceeași ca și a concurentului său direct, Săptămâna Financiară care, în intervalul ianuarie 2008 - ianuarie 2009, reușise să depășească audiența publicației editate de Ringier.[
Ajunsă astăzi la numărul 750, revista Capital are un bilanţ aproape incredibil. În 15 ani au fost vândute peste 36 de milioane de exemplare, iar revista a trecut prin mâinile a mai mult de 160 de milioane de cititori. Pentru tipărirea sa au fost folosite peste 7.500 de tone de hârtie (mai mult decât cantitatea de oţel folosită la construirea Casei Poporului). Dar Capital înseamnă mult mai mult decât cifre şi statistici. Înseamnă unul dintre cele mai puternice şi valoroase branduri din media autohtonă, o colecţie consistentă şi originală de topuri şi suplimente, dar şi o echipă care se străduieşte încontinuu să performeze, pentru a satisface nevoia de informaţie de calitate a unui public cititor din ce în ce mai exigent, pe o piaţă devenită extrem de competitivă.
Gama de produse
Inca de la infiintare si pana in present Capital si-a rasfatat clientii cu o gama diversificata de produse, de înalta calitate, gamă care le-a creat acestora o notorietate mare la nivel national. Realizeaza colectia „Top Capital” care ne-a surprins de fiecare data cu topuri dintre cele mai controversate cum ar fi: „Top 300 cei mai bogati romani” , „Top 100 a femeilor de succes din Romania” , "Topul Forbes - 25 dintre cele mai puternice femei", "Clasament Forbes - Primele 25 de celebritati pe plan mondial" si "Clasament Fortune - Cel mai bine platite femei manager din lume" „Top 100 cele mai bune companii pentru care să lucrezi” si altele.Pe langa acestea revista Capital ofera si suplimentul “Lumea in 2011”, o colectie de "12 carti despre afaceri pe care trebuie sa le ai", oferta actuala pe piata.Pe langa aceasta colectie mai putem achizitiona carti din domeniu economic precum:
- Mari succese ale unor branduri renumite
- 7 lectii de succes pe timp de criza
- Despre decizie şi eficacitate
- Maeştrii afacerilor online
- Piramida succesului
- Excelenţa în afaceri
Segmente de piata
Revista Capital studiaza tendintele pietii astfel încât dezvoltarea si diversificarea produselor acesteia să reuşească să se adreseaze mai multor segemente de cumpărători. D-a lungul anior si-a mentinut pozitia de lider, datorita unei extraordinare echipe de jurnalisti, care a redat cu obiectivitate si profesionalism evolutia rapida a pietei economice din Romania, punand bazele unui nou segment de piata: publicatiile economico-financiare. Daca la inceput puteam vorbi de un singur segment de piaţă caruia ne adresam,persoanele care erau interesate de economia si evolutia tarii, în zilele noastre acesta s-a dezvoltat, reuşind să acapareze si alte categorii de persoane,cu potential financiar si intelectual care sunt la inceputul unei cariere in afaceri,cei care investesc in tara noastra,intreprind afaceri profitabile si ne cinstesc tara.Putem vorbi de segmentul cititorilor obisnuiti, de segmentul bussiness, aici intrând fie angajaţii întreprinderilor,fie oamenii de afaceri,fie reprezentanti ai statului.Astazi Capital viseaza segmentul mediu si cu precadere cel premium,pentru ambele sexe.


Fisiere în arhivă (1):

  • Prezentarea Marcii Capital.docx

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!