Privind realizarea programului de practica de productie in cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
INTRODUCERE
Capitolul I.Caracteristica generala si analiza activitatii economice a organizatiei
1. 
Capitolul II.Analiza managementului resurselor umane in organizatie


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este autoritatea administrativa subordonata Ministerului Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a fost infiintata in anul 2003 ca organ central al serviciului public desconcentrat de specialitate. ANOFM are statut de persoana juridica si, in conformitate cu legislatia in vigoare este abilitata sa promoveze politicile, strategiile si programele de stat in domeniul dezvoltarii pietei fortei de munca, protectiei sociale a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, precum si prevenirii somajului si combaterii efectelor lui sociale. ANOFM are patru functii de baza proprii unui serviciu public de ocupare, definite prin Conventia 88 a Organizatiei Internationale a Muncii (ILO), conventie ratificata de catre Parlamentul Republicii Moldova in 1995. Aceste functii sunt: informare pe piata muncii, medierea muncii si administrarea masurilor active si pasive. Prin extinderea functiilor sale de baza, ANOFM a fost imputernicita cu implementarea politicii de migratie a fortei de munca precum si monitorizarea activitatii agentiilor private pentru ocuparea fortei de munca.
MISIUNEA ANOFM este de a spori posibilitatile de ocupare a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si sustine angajatorii la identificarea fortei de munca calificate si crearea locurilor noi de munca.
Agentia Nationala isi realizeaza atributiile in urmatoarele domenii:
1) implementarea politicii de promovare a ocupariifortei de munca;
2) migratia fortei de munca;
3) asigurarea de somaj
Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a municipiului Chisinau a fost creata in anul 2003 (fiind succesorul Oficiului fortei de munca) si activeaza in cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca. Agentia activeaza in baza Regulamentului Agentiei pentru ocuparea fortei de munca raionala, municipala, unitatii teritoriale autonome Gagauzia, aprobat la Colegiul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale nr. 23 din 12 august 2003.
Functiile principale ale Agentiei sunt: 
- informarea privind piata muncii, locurile de munca libere si conditiile de ocupare a lor. Crearea conditiilor pentru autoinformare si autocautarea locurilor de munca potrivite, inclusive utilizind instrumente electronice.
- medierea muncii, asigurarea corelarii cererii si ofertei, punerea in legatura a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca cu angajatorii care au declarat locuri de munca libere.
- administrarea masurilor active si programelor destinate somerilor: cursuri de formare profesionala, lucrari publice etc.
- administrarea masurilor pasive de protectie sociala a somerilor: stabilirea in conditiile legii si achitarea ajutorului de somaj sau a alocatiei de integrare sau reintegrare profesionala.
- colectarea si furnizarea informatiilor despre piata muncii, intocmirea anuala a prognozei pietei muncii si a barometrului profesiilor.
Conform schemei de incadrare a Agentiei, activeaza 62 de specialisti care presteaza servicii publice in domeniul ocuparii fortei de munca, atit persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, cit si angajatorilor din teritoriu.
La nivel teritorial Agentia Nationala are in subordine 35 subdiviziuni pentru ocuparea fortei de munca cu statut de persoana juridica, inclusiv:
- 2 agetii municipale;
- 32 agentii raionale;
- 1 agentie in UTA Gagauzia.
Beneficiarii serviciilor ANOFM:
- Agentii economici aflati in cautare de angajati;
- Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca;
- Cetatenii Republicii Moldova care pleaca la munca peste hotare;
- Cetatenii straini angajati la munca in Republica Moldova.


Fisiere in arhiva (1):

 • Privind realizarea programului de practica de productie in cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!