Privire de Ansamblu Asupra Economiei Franceze

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere .pag. 3
Capitolul 1 - Sistemul economic al Frantei.pag. 5
1.2 Ramuri economice.pag. 7
1.2.1 Agricultura si industria alimentara.pag. 7 
1.2.2 Energia.pag .8
1.2.3 Industria.pag. 9
1.2.4 Comertul.pag 10 
1.2.5 Serviciile.pag .11
1.2.6. Turismul si trasportul.pag.12
Capitolul II- Sistemul educational si de sanatate.pag.14
Educatia.pag.14
Sistemul de sanatate.pag.20
Capitolul IV Efectele Crizei financiare asupra economiei franceze .pag.23
Concluzii.pag.27
Bibliografie .pag.28


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere:
Atunci cand ne raportam la modelul economic francez, inevitabil ne vine in minte proiectul post-belic rezultat din voluntarismul si intelectualismul generalului Charles de Gaulle, care a permis fenomenul de prosperitate si optimism numit "les trentes glorieuses". Raportandu-ne la modelul economic, trebuie sa mai mentionam faptul ca Franta este una dintre tarile fondatoare ale Uniunii Europene si a zonei euro. In inima unei zone dezvoltate economic, Franta a cunoscut o dezvoltare economica care a propulsat-o pe locul doi in Uniunea Europeana si pe locul cinci la nivel mondial. Dar lucrurile au luat alt curs in ultimii ani. Criza economica si-a pus insa amprenta asupra evolutiei economiei franceze, ceea ce a condus la pierderea ratingului AAA la inceputul acestui an precum si la degradarea, de catre principalele agentii internationale de rating a principalelor banci si firme franceze.
In aceasta lucrare echipa noastra va analiza situatia economica a Frantei din ultimii ani, va urmari care sunt principalele ramuri economice si contributia acestora la bunastarea si prosperitatea statului francez.
Capitolul intai, incepe cu o analiza generala a sistemului economic al Frantei. Economia Frantei are la baza activitatea intreprinderilor si activitatea guvernului, precum si masurile luate de liderii acestuia. In continuare, data fiind importanta structurilor economice in evolutia si dezvoltarea unei economii, este analizata situatia actuala a Frantei, urmarind o serie de indicatori precum agricultura, energia, industria, serviciile, comertul si investitiile, transporturile si turismul. Pe baza acestei analize este evidentiat gradul de contributie a fiecarei ramuri economice la consolidarea statutului de putere europeana si lider mondial. 
Cel de-al doilea capitol trateaza politicile statului francez in domeniul educatiei si sanatatii, factorii cheie pentru dezvoltarea capitalului uman. Sistemul educational francez este centralizat, organizat, si ramificat. Datorita eficientei si prestigiului unitatilor de invatamant, in Franta aleg sa invete tot mai multi studenti straini. Sistemul de sanatate este considerat a fi unul dintre cele mai bune din Europa si asigura cetatenilor asigurari medicale, ingrijiri de inalta calitate iar la final, rambursarea platilor efectuate.
Avand in vedere faptul ca actuala criza financiara este la nivel mondial, aceasta inseamna ca, chiar si Franta, ca o natiune avansata sufera un declin economic. Acest lucru se datoreaza faptului ca economiile tarilor din intreaga lume sunt conectate intre ele. Asadar, aceste aspecte sunt dezvoltate pe larg in capitolul trei. 
Concluzia acestei lucrari este ca in deceniul trecut, Franta, prefigura printre principalele economii la nivel mondial iar in prezent, capacitatile modeste ale economiei franceze reflecta un mediu de incertitudine si instabilitate caracteristic anului 2013.
Capitolul 1- Sistemul economic al Frantei
Economia Frantei se concentreaza in jurul celor 2,5 milioane de companii care actioneaza pe teritoriul statului francez, dar si peste granitele acestuia si mai implica si actiunile guvernului in scopul asigurarii unui mediu prosper din punct de vedere economic. Guvernul statului francez detine in mare parte controlul asupra domeniilor economice care sunt considerate a fi strategice, mai ales in domeniul transporturilor, energiei, si industriei constructoare de aparate de zbor. In momentul de fata , guvernul a luat decizia de a vinde o anumita parte din actiunile ce le detine unor companii printre care : Telecom-ul francez, Air Frace. Se mai observa si o diminuare a controlului vis-a vis de societatile care activeaza in domenii precum: finante, energie si aparare. Franta face parte din G8 , grupul celor mai dezvoltate si industrializate tari ,iar in urma cu 8 ani era considerata a 6-a economie la nivel mondial . In 2005 era cea de a sasea economie mondiala dupa SUA, Japonia, Germania, China, si Marea Britanie. 
2002 2003 2010 2011
France GNI per capita, PPP (current international $) 27,770.0 27,470.0 34,920.0 35,910.0
France Population, total (in millions) 61.8 62.2 65.1 65.4
France GDP (current US$) (in millions) 1,452,030.3 1,792,214.2 2,549,027.3 2,773,032.1
France GDP growth (annual %) 0.9 0.9 1.7 1.7
France Speranta de viata 79.3 79.3 81.4 81.7
Procentajul populatiei franceze care munceste este cu mult mai mic decat cel din alte tari, lucru ce a facut ca PIB-ul pe cap de locuitor sa scada, in ciuda productivitatii ridicate. Dintre tarile membre ale Ooranizatiei Economice pentru Comert si Dezvoltare, Franta are unul dintre cele mai mici procente de personae care muncesc cu varstele cuprinse intre 17 si 65 de ani, de doar 65,6 % in 2010, fata de 84% in Japonia, 77,6% inMarea Britanie, 59% in SUA si 68% in Germania . Acesti indici au generat a rata a somajului care a atins cote maxime in 2013- 10,6%.


Fisiere in arhiva (1):

  • Privire de Ansamblu Asupra Economiei Franceze.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Peicuti Cristina, Lumea in criza. Erorile sistemului, Ed. Polirom, Iasi, 2011
Soros George, Noua paradigm a pietelor financiare. Criza creditelor din 2008 si implicatiile acestora. Public Affair, New York, 2010
Ion Pohoata, Politica economica , Ed. Fundatiei Academice "Gh. Zane'', Iasi, 2010
Pagini accesate : 
http://worldbank.org 
http://epp.eurostat.ec.europa.eu
http://www.dce.gov.ro 
http://adevarul.ro
http://www.diplomatie.gouv.fr 
http://www.ambafrance-cn.org 
http://www.principalglobal


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!