Procedee si Tehnici de Control Financiar

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
1.Controlul faptic 2
2.Analiza economico-financiara 8
3.Controlul total si prin sondaj 13
Concluzii 19
Bibliografie 20


Extras din proiect Cum descarc?

1.Controlul faptic
Controlul faptic este procedeul de control financiar prin care are loc stabilirea situatiei reale si a miscarii mijloacelor materiale si banesti dintr-un patrimoniu. Acesta se exercita la locul de pastrare a bunurilor materiale si mijloacelor banesti avand ca obiective prioritare : 
- determinarea exacta a cantitatilor si valorilor existente; 
- starea reala in care se gasesc; 
- stadiul si modul de prelucrare; 
- respectarea legalitatii in utilizarea lor. 
Se efectueaza atunci cand este posibila identificarea ,,pe teren" a imobilizarilor corporale, marfurilor, materiilor prime, materialelor etc. care fac obiectul documentelor verificate, urmarind a se stabili daca cele reflectate in documente sunt in concordanta cu realitatea.
Controlul faptic este procedeul de control financiar- contabil care, prin utilizarea unor tehnici specifice, realizeaza obiectivul principal al acestuia, ce consta in stabilirea existentei si miscarii intr-o anumita perioada de timp determinata, a tuturor mijloacelor materiale si banesti dintr-o unitate economica. 
Controlul faptic se executa la locul de existenta a mijloacelor materiale si banesti si are ca obiectiv determinarea exacta a cantitatilor si valorilor existente, a starii in care se gasesc, a stadiului si modului de prelucrare, a respectarii legalitatii in utilizarea lor. 
Controlul faptic are loc atunci cand se controleaza existenta si miscarea mijloacelor materiale si banesti si modul cum acestea sunt reflectate in documente, pentru a cunoaste sinceritatea contribuabilului in intocmirea evidentelor si declaratiilor sale, precum si pentru identificarea cazurilor de evaziune fiscala. 
Principalele tehnici utilizate in controlul faptic sunt:
I. Inventarierea de control
II. Expertiza tehnica si analiza de laborator
I. Observarea directa
II. Inspectia fizica.
I.Inventarierea de control
Inventarierea de control este modalitatea principala de control faptic avand ca obiectiv constatarea (la un moment dat) a existentei cantitative si calitative a valorilor materiale si banesti intr-o gestiune, precum si a modului de indeplinire a activitatii de catre gestionari. Aceasta operatiune presupune constatarea existentei soldurilor si a stocurilor, compararea acestora cu cele scriptice din evidenta contabila si in final stabilirea eventualelor diferente. Prin inventariere se controleaza si modul de conservare a mijloacelor economice.
O alta forma de definire a acestui termen, formulata de catre Constantin Roman in ,,Control financiar si audit public'', ne arata inventarierea ca avand obiectiv de constatarea, la un moment dat, a existentei calitative si cantitative a elementelor de activ si pasiv ale unei entitati patrimoniale. 
Este necesar sa se faca o distinctie intre inventarierea de control ca tehnica a controlului financiar si inventarierea generala si periodica a intregului patrimoniu care da continut controlului financiar de gestiune. Prima varianta se realizeaza la un moment dat, vizand surprinderea realitatilor efective si pentru reusita sa, o conditie esentiala este caracterul inopinat. Se realizeaza prin sondaj. A doua forma se executa in functie de o programare anticipata asupra intregului patrimoniu, imbinand elemente de control faptic cu cel documentar si cu efectuarea unor operatiuni specifice de regularizare a rezultatelor.


Fisiere in arhiva (2):

  • Procedee si Tehnici de Control Financiar.docx
  • Procedee si Tehnici de Control Financiar.pptx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!