Produse si Servicii Bancare

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Piata bancara in Romania 3 
II. Scurt istoric 4
a. BCR 4
b. BRD 4
c. Raiffeisen Bank 5
d. Banca Transilvania 5
e. Bancpost 6
III. Produse si servicii persoane fizice 7
a. Cont curent, carduri si servicii atasate 7
b. Credite 18
c. Conturi de economii 36
d. Depozite 37
IV. Produse si servicii adresate persoanelor juridice 40
a. Cont curent, carduri si servicii atasate 40
b. Mijloace de finantare 41
c. Instrumente de economisire 52


Extras din proiect Cum descarc?

I. Piata bancara in Romania
Gradul de bancarizare in Romania este inca redus, considera reprezentanti ai mediului bancar. Gradul de concentrare bancara se situeaza inca la un nivel destul de scazut in Romania, a pecizat in luna mai, la Forumul Economic sud-est european, economistul sef al National Bank of Greece, Paul Myonas
"Romania se afla din punct de vedere al numarului de filiale bancare pe cap de locuitor la jumatatea Greciei si la o treime din media Uniunii Europene", a aratat Myonas.Acesta a explicat ca, in 2007, tot mai multe banci straine vor localiza afacerile in Romania, anual in Romania fiind deschise circa 40-50 de filiale ale unor banci straine.Potrivit presedintelui BCR, Nicolae Danila, in prezent, in Romania exista 4.900 locuitori la o unitate bancara fata de media din Statele Uniunii Europene, de 2.297 locuitori/unitate bancara.
Oficialii bancilor au aratat ca, creditele acordate corporatiilor sunt foarte scazute, iar rata de penetrare a creditelor ipotecare de asemenea, este la un nivel redus si cu un potential de crestere important in urmatorii ani. In Romania si gradul de economisire a populatiei se afla la un nivel foarte mic, de circa 17,5 euro pe luna fata de Cehia, unde acesta este de 21 de euro pe luna, Polonia - 27 euro, iar Slovenia - 36 de euro.
Evolutia sistemului bancar in anul 2006
Activele BCR au crescut cu 36,77% in 2006 fata de anul anterior, de la 32,96 miliarde lei (8,96 miliarde euro), pana la 45,08 miliarde lei (13,3 miliarde euro). BCR, care controleaza peste un sfert din piata bancara romaneasca si-a urcat cu 0,47% cota de piata in 2006, de la 25,73%, cat avea in 2005, pana la 26,3%. BRD-Groupe Societe Generale a crescut activele cu 45,67%, de la 19,22 miliarde lei (5,22 miliarde euro), pana la 28 miliarde lei (8,28 miliarde euro). BRD SocGen a cucerit 1,29% din piata romaneasca in 2006, aratand o strategie de expansiune a retelei bancare. BRD Soc Gen controla, la finalul anului 2006, o sesime din piata romaneasca, urcandu-si cota de la 15,01%, cat avea in 2005, pana la 16,3%. A treia banca din sistem, Raiffeisen Bank, si-a mentinut pozitia chiar daca a inregistrat o ingustare a cotei de 0,62 puncte procentuale, coborand la 8% din activele sistemului bancar. Totusi, activele Raiffeisen Bank au crescut 25,45% in 2006 comparativ cu anul anterior, pana la 13,8 miliarde lei (4 miliarde euro), de la 11 miliarde lei (3 miliarde euro). In zona superioara a clasamentului cea mai zgomotoasa miscare a fost caderea ING Bank de pe locul 4 pe 7, in conditiile in care activele bancii olandeze au crescut anul trecut cu doar 6,6%, pana la 7,23 miliarde de lei (2,14 miliarde de euro). Vedeta anului trecut a fost fara indoiala Banca Transilvania, unica institutie bancara cu capital privat romanesc, care a inregistrat intr-un an cea mai zgomotoasa crestere urcand de pe locul 8 pana pe pozitia a cincia. De fapt, Banca Transilvania si-a adjudecat aceasta pozitie inca de la jumatatea anului 2005 cand cota sa de piata ajunsese la 4,5%.Chiar daca primele luni din 2006 au consemnat o revenire spectaculoasa a CEC, in cele din urma banca a pierdut din cota de piata, alunecand pe pozitia a noua cu active care se ridicau la sfarsitul anului la 7,04 miliarde de lei (2,08 miliarde de euro), ceea ce se traduce prin 4,1% din piata. Bancpost a inregistrat la finele lui 2006 o ingrosare a cotei de piata la 4,5% cu active de 7,7 miliarde de lei (2,27 miliarde de euro). De asemenea, o crestere semnificativa a acumulat Alpha Bank, care a urcat pe locul opt, cu active de 2,11 mld. euro, intensificand prezenta bancilor cu capital elen. La coada Top 10 cele mai mari banci, se poate observa cum cota de piata a olandezilor de la ABN Amro a continuat sa scada in 2006, ajungand la 3,1% fata de 3,7% in decembrie 2005, cu active de 5,27 miliarde de lei (1,55 miliarde de euro).
II. Scurt istoric:
a. Banca Comerciala Romana 
Istoria economica ne arata ca numele de Banca Comerciala Romana dateaza inca din anii '40 cand sistemul bancar era dominat de 5 banci principale: Banca Romaneasca, Banca de Credit Roman, Banca Comerciala Romana, Banca Comerciala Italiana si Romana si Societatea Bancara Romana. Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1 decembrie 1990, dar, in acelasi timp prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. In 1990 , B.C.R. pleaca la drum cu un colectiv de 5300 de angajati si 100 unitati in retea , cifre care se dubleaza in primii 5 ani de activitate. Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii La un capital social subscris de 12 miliarde lei in 1990 , incep sa se adauge fondurile constituite , adica , capitalul total creste in primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei. In prezent Banca Comerciala Romana face parte din Grupul BCR care mai cuprinde pe langa aceasta si: BCR Leasing, BCR Securities, BCR Asigurari, BCR Asigurari de Viata, BCR Asset Management, Anglo Romanian Bank si BCR Chisinau.


Fisiere in arhiva (1):

  • Produse si Servicii Bancare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!