Proiect Auditul Afacerii

Cuprins proiect Cum descarc?

Cuprins
I. Aspecte teoretice 1
1.Definitia auditului 1
2. Necesitatea si rolul auditului 2
3. Auditul intern 3
4.Codul de etica 4
II. Studiu de caz 6
1.Definitia firmelor 6
2.Clasificarea firmelor 7
3. Scurt istoric al firmei 8
4. Profilul de activitate 8
5. Analiza veniturilor pe perioada 2006-2009 9
6. Analiza cheltuielilor pe perioada 2006-2009 13
III. Bibliografie 18


Extras din proiect Cum descarc?

Partea I. Aspecte teoretice
1.Definitia auditului
Termenul de audit in general vine de la cuvantul latin ,,audire" a asculta si a informa pe altii. Auditul in general este un proces sistematic de obtinere si evaluare in mod obiectiv a unor informatii sau afirmatii in vederea aprecierii gradului de conformitate cu criteriile prestabilite, precum si de comunicare a rezultatelor catre utilizatorii interesati. Auditul consta intr-un amnsamblu de activitati legate intre ele (un proces) desfasurate de catre auditori sau de catre alti experti, care pe baza cunostintelor lor teoretice si practice si in urma insarcinarilor primite de la anumite organe analizeaza informatiile si operatiunile unei entitati sau referitaore la o anumita activitate in vederea oferirii unei asigurari prin intermediul unei opinii sau in vederea formularii unor recomandari. Persoanele care poarta raspunderea luarii deciziilor economice fac apel la serviciile cu caracter de asigurare referitoare la calitatea informatiilor pe care le sunt furnizate. Aceste servicii de asigurare sunt furnizate de profesionisti independenti, denumiti auditori interni sau externi, experti contabili, cenzori etc. Din analiza definitiilor date auditului, in general se pot desprinde urmatoarele trasaturi:
o auditul este un proces, un ansamblu de operatiuni, de colectare, analiza si avaluare a informatiilor in vederea obtinerii unei asigurari rezonabile asupra conformitatii sau neconformitatii acestor informatii sau declaratii cu criteriile prestabilitate.
o auditul confrunta politicile contabile aplicate si procedurile de lucru utilizate in entitate cu un set de criterii prestabilite, cum sunt Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS), Standardele Internationale de Contabilitate (IAS), reglementarile contabile nationale, manualele de proceduri interne, reglementarile fiscale, etc.
o auditorii sunt profesionisti competenti care au obtinut aceasta calitate pe baza unor examene; ei sunt independenti fata de operatiunile si persoanele auditate, au o anumita conduita etic stabilita prin Coduri ale profesiei si prin Directiva a VIII-a CCE din 1984, au standarde de pregatire profesionala si standarde tehnice de lucru.
o concluziile auditorilor sunt sintetizate si sistematizate in rapoartele care sunt puse la dispozitia celor interesati
2. Necesitatea si rolul auditului
Necesitatea si rolul auditului extern si intern, poate fi sintetizata din trei puncte de vedere, astfel:
o pentru utilizatorii de informatii contabile sau de alta natura, auditul are menirea de a ,,reduce riscul de informatii". Auditorii fiind competenti si independeti ofera o asigurare rezonabila asupra faptului ca informatiile, pe baza carora utilizatorii iau diferite decizii, reflecta imaginea fidela, sunt culese, prelucrate si prezentate cu respectarea regulilor prestabilite si in mod sincere.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Auditul Afacerii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!