Proiect Finantele Intreprinderii - SC Magnic SRL

Extras din proiect Cum descarc?

SC Magnic SRL cu sediul in Beresti,str.Muncii avand cod unic de inregistrare16832184 inregistrata la ORCsub nr. J17/1616/2004 in perioada 01 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2005 a desfasurat activitatatea de prestari servicii pentru agricultura respectiv recolatarea de produse agricole.
Societatea comerciala este o societate cu raspundere limitata si functioneaza conform Legii nr.31/1990 si a Codului Comercial Roman,are un singur asociat .Societatea va fi administrata de asociatul unic ,care va putea delega o parte din atributiile sale unui administrator (director )imputernicit.In relatiile cu tertii societatea va putea fi reprezentata de asociatul unic sau in lipsa lui de catre administrator (director )
Administratorii imputerniciti raspund fata de societate pentru prejudiciile rezultate din faptele lor ilicite ,pentru abateri de la statut si pentru greseli in administrarea societatii.
Bilantul ofera informatii referitoare la natura si marimea sumelor investite in resursele intreprinderii, obligatiile intreprinderii fata de creditori, precum si partea ce revine proprietarilor in resursele nete ale intreprinderii. Aceasta componenta a situatiilor financiare reprezinta baza informationala pentru determinarea ratelor de rentabilitate, evaluarea structurii capitalului intreprinderii, aprecierea lichiditatii si flexibilitati ei financiare, dar si pentru ,,formularea de judecati de valoare privind riscul pe care si-l asuma o intreprindere si evaluarea miscarilor viitoare de trezorerie". Bilantul este documentul static ce prezinta ,,soldurile care, desi sunt o rezultanta disimuleaza fluxurile inregistrate in conturi". Prin respectarea principiului costurilor istorice, bilantul nu reflecta valorile actuale, facand abstractie de numeroase elemente care au valoare economica, dar nu pot fi masurate in mod obiectiv.
1. ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR
Analiza financiara este activitatea de diagnosticare a starii de performanta financiara a intreprinderii la incheierea esercitiului. Ea isi propune sa stabileasca puncte tari si puncte slabe ale gestiunii financiare in vederea fundamentarii unei noi strategii de mentinere si de dezvoltare intr-un mediu concurential. Atat analiza pe pl,an intern cat si cea externa au ca obiectiv determinarea rentabilitatii si a riscului si, in final a valorii intreprinderii. Sursa de date pentru analiza financiara o constituie documentele contabile de sinteza: bilantul, contul de rezultate si analiza de bilant.
BILANTUL FINANCIAR PE ANUL N
Bilantul financiar esre rezultatul prelucrarii informatiilor din bilantul contabil cu scopul de a caracteriza echilibrul financiar al intreprinderii,lichiditatea si solvabilitatea, pentru a asigura baza de date suficienta calcularii ratei rentabilitatii financiare sau economice.Construirea bilantului financiar este o activitate deosebit de dificila, deoarece aprecierea exigibilitatii sau a lichiditatii in functie de realitatea economica este o problema delicata: realizarea acestei aprecieri presupune cunoastere perfecta a intreprinderii pentru care se realizeaza
Toate aceste formule de calcul a elementelor componente atat ale bilantului financiar cat si ale bilantului functional au fost adaptate conform datelor din cadrul situatiilor financiare ale firmei S.C. Magnic SRL
A(M) P(R)
M> 1 an R> 1 an
M< 1 an R< 1 an
MT 
Activ
1. M>1 an = T Active imobilizate 15100
- Active fictive din active imobilizate 0
- Active imobilizate cu durata < 1 an 0
+ Active circulante cu durata > 1 an 0
= 15100
2. M<1 an = T Active circulante 4726
- Disponibilitati 0
- Active circulante cu durata > 1 an 0
+ Active imobilizate cu durata < 1 an 0
= 4726
3. MT = Disponibilitati= 4726
TA=19826
Pasiv
1. R>1 an = T capitaluri proprii 11562
+ Provizioane pentru riscuri si cheltuieli 0
+ Venituri inregistrate in avans 0
- Active fictive 0
+ Datorii pe termen < 1 an 0
= 11562
2. R<1 an = Datorii pe termen < 1 an = 8264
TP=19826 
BILANT FINANCIAR PE ANUL N+1
A(M) P(R)
M> 1 an R> 1 an
M< 1 an R< 1 an
MT 
Activ
1. M>1 an = T Active imobilizate 8000
- Active fictive din active imobilizate 0
- Active imobilizate cu durata < 1 an 0
+ Active circulante cu durata > 1 an 0
= 8000
2. M<1 an = T Active circulante 1298
- Disponibilitati 1212
- Active circulante cu durata > 1 an 0
+ Active imobilizate cu durata < 1 an 0
= 86
3. MT = Disponibilitati= 1212
TA=9298
Pasiv
1. R>1 an = T capitaluri proprii 5875
+ Provizioane pentru riscuri si cheltuieli 0
+ Venituri inregistrate in avans 0
- Active fictive 0
+ Datorii pe termen < 1 an 0
= 5875
2. R<1 an = Datorii pe termen < 1 an = 3423
TP=9298
In afara bilantului financiar, in practica financiara a analizei patrimoniale se mai utilizeaza si "bilantul functional". In acest caz se renunta la aspectele de lichiditate pentru activ si de exigibilitate pentru pasiv. Intreprinderea se prezinta ca o masa, o multitudine de mijloace si de resurse care trebuiesc grupate numai dupa natura sau destinatia lor. In bilantul functional, posturile de activ si de pasiv ale bilantului contabil se regasesc grupate dupa natura si destinatia lorIn bilantul functional, posturile de activ si de pasiv ale bilantului contabil se regasesc grupate dupa natura si destinatia lor. Analiza bilantului functional isi propune sa investigheze nevoile intreprinderii si modul de finantare al acestora, prin realizarea unui instantaneu al derularii difertelor cicluri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Finantele Intreprinderii - SC Magnic SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!