Proiect finanțele întreprinderii - SC Magnic SRL

Extras din proiect Cum descarc?

SC Magnic SRL cu sediul in Beresti,str.Muncii avand cod unic de inregistrare16832184 inregistrata la ORCsub nr. J17/1616/2004 in perioada 01 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2005 a desfasurat activitatatea de prestari servicii pentru agricultura respectiv recolatarea de produse agricole.
Societatea comerciala este o societate cu raspundere limitata si functioneaza conform Legii nr.31/1990 si a Codului Comercial Roman,are un singur asociat .Societatea va fi administrata de asociatul unic ,care va putea delega o parte din atributiile sale unui administrator (director )imputernicit.In relatiile cu tertii societatea va putea fi reprezentata de asociatul unic sau in lipsa lui de catre administrator (director )
Administratorii imputerniciti raspund fata de societate pentru prejudiciile rezultate din faptele lor ilicite ,pentru abateri de la statut si pentru greseli in administrarea societatii.
Bilantul ofera informatii referitoare la natura si marimea sumelor investite in resursele intreprinderii, obligatiile intreprinderii fata de creditori, precum si partea ce revine proprietarilor in resursele nete ale intreprinderii. Aceasta componenta a situatiilor financiare reprezinta baza informatională pentru determinarea ratelor de rentabilitate, evaluarea structurii capitalului intreprinderii, aprecierea lichiditatii şi flexibilitati ei financiare, dar si pentru „formularea de judecati de valoare privind riscul pe care si-l asuma o intreprindere si evaluarea miscarilor viitoare de trezorerie”. Bilantul este documentul static ce prezinta „soldurile care, desi sunt o rezultanta disimuleaza fluxurile inregistrate in conturi”. Prin respectarea principiului costurilor istorice, bilantul nu reflecta valorile actuale, facand abstractie de numeroase elemente care au valoare economica, dar nu pot fi masurate in mod obiectiv.
1. ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR
Analiza financiara este activitatea de diagnosticare a starii de performanta financiara a intreprinderii la incheierea esercitiului. Ea isi propune sa stabileasca puncte tari si puncte slabe ale gestiunii financiare in vederea fundamentarii unei noi strategii de mentinere si de dezvoltare intr-un mediu concurential. Atat analiza pe pl,an intern cat si cea externa au ca obiectiv determinarea rentabilitatii si a riscului si, in final a valorii intreprinderii. Sursa de date pentru analiza financiara o constituie documentele contabile de sinteza: bilantul, contul de rezultate si analiza de bilant.
BILANTUL FINANCIAR PE ANUL N
Bilanţul financiar esre rezultatul prelucrarii informaţiilor din bilanţul contabil cu scopul de a caracteriza echilibrul financiar al întreprinderii,lichiditatea si solvabilitatea, pentru a asigura baza de date suficientă calculării ratei rentabilităţii financiare sau economice.Construirea bilanţului financiar este o activitate deosebit de dificilă, deoarece aprecierea exigibilităţii sau a lichidităţii în funcţie de realitatea economică este o problemă delicată: realizarea acestei aprecieri presupune cunoaştere perfectă a întreprinderii pentru care se realizează
Toate aceste formule de calcul a elementelor componente atat ale bilantului financiar cat si ale bilantului functional au fost adaptate conform datelor din cadrul situatiilor financiare ale firmei S.C. Magnic SRL
A(M) P(R)
M> 1 an R> 1 an
M< 1 an R< 1 an
MT 
Activ
1. M>1 an = T Active imobilizate 15100
- Active fictive din active imobilizate 0
- Active imobilizate cu durata < 1 an 0
+ Active circulante cu durata > 1 an 0
= 15100
2. M<1 an = T Active circulante 4726
- Disponibilitati 0
- Active circulante cu durata > 1 an 0
+ Active imobilizate cu durata < 1 an 0
= 4726
3. MT = Disponibilitati= 4726
TA=19826
Pasiv
1. R>1 an = T capitaluri proprii 11562
+ Provizioane pentru riscuri si cheltuieli 0
+ Venituri inregistrate in avans 0
- Active fictive 0
+ Datorii pe termen < 1 an 0
= 11562
2. R<1 an = Datorii pe termen < 1 an = 8264
TP=19826 
BILANT FINANCIAR PE ANUL N+1
A(M) P(R)
M> 1 an R> 1 an
M< 1 an R< 1 an
MT 
Activ
1. M>1 an = T Active imobilizate 8000
- Active fictive din active imobilizate 0
- Active imobilizate cu durata < 1 an 0
+ Active circulante cu durata > 1 an 0
= 8000
2. M<1 an = T Active circulante 1298
- Disponibilitati 1212
- Active circulante cu durata > 1 an 0
+ Active imobilizate cu durata < 1 an 0
= 86
3. MT = Disponibilitati= 1212
TA=9298
Pasiv
1. R>1 an = T capitaluri proprii 5875
+ Provizioane pentru riscuri si cheltuieli 0
+ Venituri inregistrate in avans 0
- Active fictive 0
+ Datorii pe termen < 1 an 0
= 5875
2. R<1 an = Datorii pe termen < 1 an = 3423
TP=9298
În afara bilanţului financiar, în practica financiară a analizei patrimoniale se mai utilizează şi "bilanţul funcţional". În acest caz se renunţă la aspectele de lichiditate pentru activ şi de exigibilitate pentru pasiv. Întreprinderea se prezintă ca o masă, o multitudine de mijloace şi de resurse care trebuiesc grupate numai după natura sau destinaţia lor. In bilanţul funcţional, posturile de activ si de pasiv ale bilanţului contabil se regăsesc grupate după natura şi destinaţia lorIn bilantul funcţional, posturile de activ si de pasiv ale bilantului contabil se regasesc grupate dupa natura si destinatia lor. Analiza bilantului functional isi propune sa investigheze nevoile intreprinderii si modul de finantare al acestora, prin realizarea unui instantaneu al derularii difertelor cicluri.


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiect Finantele Intreprinderii - SC Magnic SRL.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!