Proiect Practica - SC Vodafone Romania SA

Extras din proiect Cum descarc?

Vodafone este cel mai mare grup international de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari si retele partenere in peste 40 de tari.
Istoria Vodafone Romania
- Aprilie 1997 - Lansarea oficiala a primului operator GSM din Romania, Connex
- 1998 - Introducerea serviciului SMS si Cell Broadcast
- 1999 - Introducerea serviciilor Xnet si HSCSD
- 2000 - Lansarea oficiala a serviciului de WAP
- 2001 - Lansarea primului portal mobil din Romania, myX, si a serviciului GPRS
- 2002 - Introducerea serviciului de GPRS la cartelele reincarcabile (Kamarad GPRS); lansarea serviciilor WWN si a primului parteneriat cu o banca, BCR
- 2003 - Lansarea serviciilor myBanking (inceputul colaborarii cu Raiffeisen Bank, dand posibilitatea utilizatorilor de servicii Connex sa isi monitorizeze in timp real situatia contului bancar, sa isi debiteze platile catre Connex din propriul cont si sa faca reincarcari de cartele Connex)
- 2005 - Lansarea oficiala a serviciilor 3G (apel video, internet mobil de mare viteza); cumpararea pachetului majoritar al actiunilor de Vodafone si inceputul procesului deintegrare in reteaua Vodafone
- 26 aprilie 2006 - Lansarea oficiala Vodafone in Romania in cadrul unui show cu lasere impresionant in Piata Revolutiei
- 5 octombrie 2006 - Lansarea oficiala a serviciilor HSDPA - 3G Broadband, in premiera pe piata romaneasca
- 30 mai 2007 - Lansarea serviciilor HSDPA - 3G Broadband cu viteze de transfer al datelor de pana la 2,8 Mbps
- 19 iunie 2007 - Lansarea serviciilor proprii de telefonie fixa pentru persoane fizice (Vodafone Acasa)
- Februarie 2008 - Prima companie de telefonie mobila care permite utilizatorilor sa foloseasca numere de telefonie fixa (prefix 0372) pe telefoanele lor mobile prin programele Vodafone Zona Mea (pentru persoane fizice) si Vodafone Mobile Office Zone (pentru persoane juridice).
- Aprilie 2010 - Prima companie ce acopera 90% din populatia Romaniei cu date 3G prin reteaua UMTS 900 MHz
Compania Vodafone are peste 3000 de angajaztii in toata lume si se bazeaza foarte mult pe elevi,studenti care se angajeaza ca promoteri.
Vodafone Romania este al doilea operator de telefonie mobila ca marime in Romaniadupa numarul de clienti. Compania a fost lansata in aprilie 1997 ca prima retea GSMdin Romania. Inainte de noiembrie 2005, marca era cunoscuta doar sub numeleConnex, dupa care numele a fost schimbat (printr-o perioada de tranzitie in care compania a purtat numele de Connex-Vodafone) in intentia de a fi integrata in reteaua globala Vodafone.
Vodafone este in competitie directa cu Orange, la ora actuala cel mai mare operator roman dupa numarul de clienti, desi Vodafone (Connex pe atunci) a detinut acest titlu pana in septembrie 2004. La sfarsitul anului 2005, Connex-Vodafone avea 6 milioane de clienti. Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.819.000 clienti, la 30 iunie 2010. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu aproximativ 347 milioane de clienti, la 30 iunie 2010. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume.
Alti competitori sunt: Cosmote si RCS & RDS.
La 25 aprilie 2005, Connex a lansat in premiera in Romania serviciul 3G, bazat pe tehnologie UMTS (W-CDMA). In octombrie 2006, Vodafone a lansat in Bucuresti serviciul 3G Broadband (HSDPA - 3.5G).
Incepand cu februarie 2008, compania ofera internet mobil de mare viteza cu viteza de pana la 3,6 Mbps.
Din luna aprilie 2010, compania acopera peste 90% din populatia Romaniei cu internet mobil de mare viteza, pe reteaua UMTS 900 MHz, cu viteze de pana la 7,2 Mbps in tara si 21,6 Mbps in 16 orase si destinatii turistice importante din Romania.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practica - SC Vodafone Romania SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!