Proiecte Economice - Produs Turistic-Constanta

Extras din proiect Cum descarc?

Municipiul Constanta este asezat in orasul Constanta in extremitatea de sud-est a Romaniei, la tarmul Marii Negre, avand coordonatele: 440 11'- latitudine nordica, 280 39'- longitudine estica. Suprafata teritoriului administrativ este de 1121.66 kmp. La limita de nord a orasului se situeaza statiunea Mamaia, plaja intinzandu-se pe o lungime de 6 km orientata spre est ceea ce ii confera insorire tot timpul zilei.
Populatie: 715.151 locuitori (2002).
Suprafata: 7.071 kmp.
Localizare: in partea de sud-est a Romaniei, invecinandu-se la nord cu judetul Tulcea, la sud cu Bulgaria, la vest cu judetele Calarasi, Ialomita si Braila, iar la est cu Marea Neagra.
Orase: Constanta (resedinta de judet), Mangalia, Medgidia, Basarabi, Cernavoda, Eforie, Harsova, Navodari, Negru-Voda, Ovidiu.
Fig. nr. 1 Harta judetului Constanta
Municipiul Constanta reprezinta poarta de intrare in Romania si centru cultural, economic si administrativ, cu importanta majora in circuitul turistic intern si international.
Constanta este un oras efrvescent, ce imbina istoria milenara cu modernismul. Grecii, bizantinii si turcii si-au pus amprenta asupra istoriei acestui oras. In secolul al VII-lea, grecii au intemeiat cetatea Tomis. Portul Constanta este principalul port al Romaniei la Marea Neagra si al IV-lea ca importanta in Europa, fiind intins pe o suprafata de 3182 ha (uscat si acvatoriu). Cota Portului Comercial Constanta si a Portului de Agrement Tomis este de- 2.50 m altitudine.
Fig nr. 2 Harta orasului Constanta.
Orasul Constanta, al doilea ca marime din tara noastra dupa capitala, este in mare masura un oras turistic, beneficiind de o baza de cazare clasica constituita din hoteluri si complexe turistice dar si de mari posibilitati de cazare la cetatenii din oras in case, apartamente sau vile proprietate particulara. In general, in acest sistem de cazare, calitatea serviciilor si tarifele variaza foarte mult, putandu-se gasi solutii convenabile pentru orice buzunar sau confort dorit. Cazarea pe timpul vacantei dumneavoastre la mare in Constanta poate fi o solutie acceptabila avand in vedere urmatoarele aspecte:
- preturile de cazare convenabile;
- reteaua de transport in comun care permite pe timpul sezonului estival o buna legatura cu statiunea Mamaia dar si cu celelalte statiuni din sudul litoralului;
- preturile mai mici in oras la restaurante, magazine, piete, etc. decat in statiuni;
- posibilitati de divertisment care in statiuni nu exista cum ar fi: teatre, cinema, muzee, portul turistic Tomis etc.
De asemenea, orasul Constanta dispune de doua plaje amenjate la un nivel acceptabil de Primaria orasului, Plaja Modern situata in apropiere de zon peninsulara langa Portul Tomis si Plaja Trei Papuci, in zona de Nord a orasului spre Mamaia. Sunt plaje de nivel mediu cu dotari de agrement, terase, restaurante, servicii de salvamar, terenuri de fotbal si volei etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte Economice - Produs Turistic-Constanta.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!