Proiecte Economice - SC Abby SA

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
Denumire, Forma Juridica, Obiect de Activitate,
Sediul si Statutul Societatii
Denumirea societatii
Firma de comert analizata se numeste S.C. ,,ABBY" S.A. si functioneaza in baza Legii nr. 31 din 16 Noiembrie 1990 - Legea Societatilor Comerciale, publicata in Monitorul Oficial.
Forma Juridica
Societatea pe actiuni este societatea ale carei obligatii sunt garantate cu patrimoniul social. S-a constituit prin contract de societate si statut. Contractul de societate si statutul sunt fi incheiate sub forma unui inscris unic, denumit act constitutiv. Pentru Legea nr.31/1990 denumirea act constitutiv desemneaza atat inscrisul unic, cat si contractul de societate si/sau statutul societatii.Societatea pe actiuni s-a constituit prin subcriptie publica urmand procedura stabilita de Legea no.31/1990.
In termen de 15 zile de la data autentificarii actului constitutiv, fondatorii sau administratorii societatii, ori un imputernicit al acestora, vor cere inmatricularea societatii in Registrul Comertului in a carui raza teritoriala isi va avea sediul societatea. 
Societatea comerciala este persoana juridica de la data inmatricularii in Registrul Comertului. Inmatricularea se efectueaza in termen de 24 de ore de la data la care incheierea judecatorului delegat a devenit irevocabila.
S.C. ,,ABBY" S.A. este inregistrata la Registrul Comertului din Municipiul Iasi la numarul J22/528/2001 la 1 Ianuarie 2000.
Obiectul de Activitate
Obiectul de activitate al S.C. ,,ABBY" S.A. este comercializarea cu amanuntul a marfurilor textile, tricotaje si incaltaminte.
Sediul Societatii
Sediul se afla in Municipiul Iasi, Bulevardul Tudor Vladimirescu, nr. 243.
CAPITOLUL II
Capitalul social si actiunile societatii
Capitalul Social
Capitalul social al acestei societatii pe actiuni este in momentul infiintarii de 5.000 RON.
La constituirea societatii, capitalul social subscris, varsat de fiecare actionar, nu este mai mare de 30% din cel subscris: restul de capital se va varsa in 12 luni de la inmatricularea societatii.
Capitalul social este reprezentat prin actiuni emise de societate, nominative.
Majoraraea/diminuarea capitalului social
Capitalul social poate fi majorat sau micsorat in conditiile Legii no.31/1990.
Emiterea de actiuni noi, pentru majorarea capitalului social, este interzisa pana nu vor fi complet achitate cele din emisiunea precedenta.
Capitalul social poate fi majorat sau redus numai pe baza hotararii Adunarii Generale a Actionarilor. Reducerea capitalului social va putea fi facuta numai dupa trecerea a doua luni din ziua in care a fost publicata in Monitorul Oficial. Hotararea de reducere va trebui sa respecte limita minima de capital necesara functionarii societatii prevazuta in Art. 30 din Legea nr. 31/1990 cu actualizarile ei. De asemenea, la publicare trebuie mentionate motivele pentru care se face reducerea si procedura care va fi aprobata pentru aceasta reducere.
CAPITOLUL III
Administrarea Societatii
Cenzorii societatii
Societatea va trebui sa aiba trei cenzori si tot atatia supleanti, daca prin actul constitutiv nu se prevede altfel. Au dreptul de a participa, fara drept de vot, la sedintele consiliului de administratie, au dreptul sa obtina de la administratori lunar o situatie privind activitatea societatii. 
Sunt obligati sa supravegheze gestiunea societatii, sa verifice bilantul si contul de profit si pierderi, sa verifice daca registrele societatii sunt regulat tinute, sa faca inspectii periodice ale casei, sa verifice respectarea dispozitiilor legale, sa aduca la cunostinta administratorilor neregulile constatate.
Administrarea si controlul societatii
Conducerea se realizeaza prin intermediul Adunarilor Generale, ordinare si extraordinare. Atunci cand exista mai multi administratori, ei trebuie sa se organizeze intr-un Consiliu de Administratie. Consiliul de administratie poate delega o parte din atributiile proprii unui comitet de directie. Consiliul de administratie si comitetul de directie realizeaza activitatea de conducere operativa a societatii, intalnindu-se periodic. Directorii executivi sunt cei care asigura conducerea curenta a societatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiecte Economice - SC Abby SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!