Proiectul Aqua Magic Mamaia

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Statiunea Mamaia – scurt istoric pag. 2
2. Proiectul Aqua Magic pag. 3
3. Aqua Magic – prezentare pag. 4
4. Animatie si agrement in cadrul parcului de distractii Aqua Magic pag. 6
5. Program si tarife practicabile pag. 8
6. Concluzii pag. 9
7. Bibliografie selectiva pag.10


Extras din proiect Cum descarc?

1. STATIUNEA MAMAIA – SCURT ISORIC
Statiunea Mamaia a fost amenajata in anul 1906, pe promontoriul situat intre Lacul Siutghiol unul dintre cele mai mari lacuri cu apa dulce din Romania si Marea Neagra, la 6-8 metri deasupra nivelului Marii Negre, la 1 km nord de Municipiul Constanta si se intinde pe o lungime de 8 km pe directia N-S cu expunere totala spre rasarit.
Dupa 1919 Statiunea Mamaia a cunoscut o dezvoltare rapida datorita aparitiei Cazinoului, vilelor si resedintei de vara a regelui Ferdinand. Astfel la inceputul anilor 1960 Statiunea Mamaia a intrat in elita celor mai atractive statiuni din sud-estul Europei.
Statiunea Mamaia a fost construita special pentru vacantele familiilor si asigura o multime de posibilitati de amuzament si facilitati sportive : sporturi de apa, tenis, bowling, minigolf, biliard. In prezent Statiunea Mamaia beneficiaza de numeroase restaurante, gradini, baruri si cluburi de noapte, cinematografe.
Statiunea Mamaia a fost imbogatita cu un mare numar de fantani arteziene, palmieri, locuri de promenada, locuri de joaca pentru copii, terenuri sportive, locuri de distractie. Una dintre principalele atractii ale Statiunii Mamaia este parcul acvatic Aqua Magic Mamaia.
In anul 2004 a fost inaugurata in Statiunea Mamaia Telegondola o instalatie de transport pe cablu care permite traversarea aeriana a Statiunii Mamaia oferind o panorama superba asupra Statiunii Mamaia, Marii Negre si Lacului Sutghiol. Acest proiect este unic in Romania si unul din putinele proiecte de acest fel din Europa. Traseul Telegondolei incepe in dreptul parcului acvatic Aqua Magic se deplaseaza deasupra hotelurilor la o inaltime maxima de 50 m si se incheie dupa cazinoul din Mamaia.
2. PROIECTUL AQUA MAGIC
Proiectul AQUA MAGIC a fost initiat de Primaria Municipiului Constanta si Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului si a constat in proiectarea, executarea si exploatarea unui parc de distractii acvatic. Aqua Magic, realizat in premiera in Romania, se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si poate primi 2500 de vizitatori pe zi. 
Lucrarile au demarat in luna martie 2003 fiind finalizate la 1 iulie, timpul de constructie de 4 luni constituind practic un record in materie. Situat la intrarea in statiunea Mamaia, se intinde pe o suprafata de 27200 mp teren in dreptul zonei de acces spre Teatrul de Vara, delimitat de hotelurile Aurora si Dunarea.
Echipamentele (tobogane, pompe, statii de filtrare, etc.) au fost furnizate de firma olandeza VAN EGDOM BV. Motivele care au stat la baza selectiei au fost: o impresionanta carte de vizita (peste 4000 de proiecte realizate in toata lumea, inclusiv in Europa de est), prezenta pe locul 6 in topul european al producatorilor; prezenta in HALL OF FAME (elita producatorilor in domeniu), si nu in ultimul rand raportul pret, calitate si fiabilitate.
Ca urmare a acestei colaborari, firma S.C. Aqualand Constanta este invitata se adere la prestigioasa organizatie internationala WORLD WATERPARKS ASOCIATIONcu sediul in Statele Unite ale Americii, fapt care deschide noi oportunitati in acest domeniu de pionierat


Fisiere în arhivă (1):

  • Proiectul Aqua Magic Mamaia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 6€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!