Publicitatea - Informare sau Manipulare

Cuprins proiect Cum descarc?

ABSTRACT . 3
INTRODUCERE 4
CAPITOLUL 1.
COMUNICAREA SI MIJLOACELE DE COMUNICARE 6
1.1 Transformarile modelelor de comunicare 6
1.2 Mijloace de comunicare 14
CAPITOLUL 2.
RELATIILE PUBLICE SI ACTIVITATI CONEXE 21
2.1 Publicitatea 25
2.2 Reclama 27
2.3 Afacerile Publice 28
2.4 Promotiunea 29
2.5 Lobby-ul 29
2.6 Strangerea de fonduri 29
2.7 Marketingul 30
CAPITOLUL 3.
APARITIA SI DEZVOLTAREA PUBLICITATII 31
3.1 Firmele si tipurile de publicitate utilizate de acestea 35
3.2 Formele si obiectivele publicitatii 38
3.3 Publicitate- informarea sau manipulare? 43
CONCLUZII 60
Anexe 61
Bibliografie 64


Extras din proiect Cum descarc?

Abstract
Manipulation in comercial purpose exists from the beginings of the world. Begining to be more and more efficacious when the sublime message what makes us to buy transmited in a multitude of channels. Whatever we do the message find us and seduce us until we have no escape.
The main purpose of this work is that of demonstrate that exists manipulation in publicity and that of knowing the existence of this manipulation phenomen is the first step to avoid it.
The concept of public space puts in motion with regularity the researches in the social sciences from at least thirteen years. This concept has meet in 1962 a significantlz contribution with the written work of Jurgen Habermas: The structural transformation of the public sphere: an inquipy into a category of bourgeois society. The german philosopher analysis ,,the procese in which th public constitutd from individuals is using reason is aproaching you th public sphere under the control of authority and transforms it in a sphere in which the criticism exerts against the authority of the state".
Once with the appear of mass comunication instruments, tests and marketin technics, comunication participated in publicity practices transformations.
Publicity is a field of raised complexity of social practices. Here meets phenomens and processes which makes the object of research to some science disciplines of grea tradition like: sociology, psihology, mitology.
The publicity have suffered a lot of modifications and evolutions in time. If the firsts were simple advertisments followed eventually by the picture of the product in case, the advertisements from the begining of the 20th century had began to reflect the crossing in this domain also to professionalism, so, printed advertisements in magazins have become real art works initiating a style similar to plastic arts. 
Even if the used methods to influence the public in the publicity are the same with the others used in other propaganda campaign, exists some artifice technics which are used special in this domain. Regardless which is the direct effect of the advretisement in, to stimulate the people to buy more things. Many advertisements are purely and simple informatives but exists a persistent, subterranean and detrimental belief in an advertisement which has no mention on the price.
Introducere
Manipularea in scopuri comerciale exista de cand lumea. Dar a inceput sa fie din ce in ce mai eficienta de cand mesajul bine ticluit care sa ne faca sa cumparam poate fi transmis printr-o multitudine de canale. Orice facem, mesajul ne gaseste si ne ademeneste, pana nu mai avem scapare.
Scopul principal al acestei lucrari este acela de a arata ca exista manipulare in publicitate si ca constientizarea existentei fenomenului de manipulare este primul pas care poate duce la evitarea lui. 
Conceptul de spatiu public pune in miscare cu regularitate cercetarile din stiintele sociale de mai bine de treizeci de ani. Conceptul a cunoscut in 1962 un aport semnificativ, o data cu teza lui Jurgen Habermas: Spatiul public. Arheologia publicitatii ca dimensiune constitutiva a societatii burgheze. Filosoful german analizeaza ,,procesul in cursul caruia publicul, constituit din indivizi care isi folosesc ratiunea, iti apropiaza sfera publica aflata sub controlul autoritatii si o transforma intr-o sfera in care critica se exercita impotriva puterii statului".
Preocupata de revalorizarea imaginii sale, intreprinderea a aparut brusc in spatiul public, si o data cu ea si comunicarea interna si externa. Cultura de intreprindere si intreprinderea responsabila civic fac in mod regulat obiectul a numeroase studii in ziare si reviste, publicatiile specialzate trateaza periodic managementul, resursele umane ti comunicarea de intreprindere. In cincisprezece ani, au fost create mai bine de 500 de departamente de comunicare in intreprinderile din Franta. De aici constatarea, dupa opinia lui Christian Le Moene, ca ,,aceasta orientare presupune, inainte de toate, sa nu mai concepem comunicarea de intreprindere ca un ansamblu de tehnici mai mult sau mai putin disparate, ci ca un element major al managementului strategic al intrepriderilor si organizatiilor.
O data cu aparitia mijloacelor de comunicare de masa, a sondajelor si a tehnicilor de marketing, comunicarea a participat la transformarile practicilor publicitare.
Publicitatea este un camp de complexitate ridicata al practicii sociale. Se intalnesc aici fenomene si procese care fac obiectul de cercetare al unor discipline stiintifice de mare traditie: sociologie, psihologie, mitologie, estetica. 
Publicitatea a suferit numeroase modificari si evolutii in timp. Daca primele erau simple anunturi, insotite, eventual, de imaginea produsului despre care se vorbea, reclamele de la inceputul secolului 20 au inceput sa reflecte trecerea si in acest domeniu la profesionalism. astfel, reclamele tiparite in reviste au devenit adevarate opere de arta, lansand un stil asemanator artelor plastice. Dupa 1905, accentul s-a pus pe textul publicitar care arata motivele pentru care trebuia cumparat respectivul produs. Au existat doua metode de abordare : unul care folosea argumente concrete, cuantificabile si altul care folosea atributele imateriale ale produselor ( prestigiu, eleganta ). Dupa primul razboi mondial si dupa aparitia unei oferte in produse mult superioara cererii, a fost introdusa notiunea de marca. Consumatorul era tentat cu calitatile superioare ale unui produs, reflectate, insa, si in pretul sau mai mare decat ale produselor similare. Ulterior acest tip de reclama a evoluat in sensul atribuirii unei greutati exgerate numelui in detrimentul produsului propriu-zis.
Chiar daca metodele folosite in publicitate de influentare a publicului sunt aceleasi cu cele folosite in orice alta campanie de propaganda, exista cateva artificii tehnice care sunt folosite in special in acest domeniu. Indiferent care este efectul direct al reclamei in a-i stimula si a-i face pe oameni sa cumpere mai multe lucruri, isi merita la maxim reputatia ca emblema a inselaciunii. Multe reclame sunt pur si simplu informative. Dar exista o incredere persistenta, subterana si daunatoare in reclama care nu mentioneaza nici un pret. 
CAPITOLUL 1
COMUNICAREA SI MIJLOACELE DE COMUNICARE
In fiecare zi, in fiecare moment, fiintele comunica intre ele, adica fac schimb de informatii. Pentru aceasta, oamenii folosesc diferite mijloace, unele dintre ele numite "mijloace de comunicare in masa" sau "mass-media".


Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitatea - Informare sau Manipulare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!