Raport Activitate CNPAS pentru Anul 2005

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Misiunea Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (C.N.P.A.S.) si obiectivele stabilite pentru anul 2005
2.Principalele activitati desfasurate in anul 2005, in scopul indeplinirii obiectivelor C.N.P.A.S.
3.Puncte critice, nerealizari 
4.Activitatea caselor teritoriale de pensii in anul 2005 
5.Directii de actiune pentru anul 2006
6.Masuri propuse pentru imbunatatirea activitatii
7.Concluzii


Extras din proiect Cum descarc?

1. MISIUNEA CASEI NATIONALE DE PENSII SI ALTE DREPTURI DE ASIGURARI SOCIALE SI OBIECTIVELE STABILITE PENTRU ANUL 2005
Potrivit Statutului aprobat prin Hotararea Guvernului nr.13/08.01.2004, Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale - C.N.P.A.S.- are misiunea de a administra si gestiona sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, precum si sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, in vederea aplicarii politicilor si programelor in domeniu ale Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.
Pentru indeplinirea misiunii stabilite, C.N.P.A.S. si-a stabilit, pentru anul 2005, urmatoarele obiective prioritare: 
- Cresterea eficientei activitatii de administrare si gestionare a sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, fata de realizarile anului 2004.
- Realizarea echilibrului bugetar programat prin bugetul asigurarilor sociale de stat - B.A.S.S, aprobat pentru anul 2005.
- Realizarea programului de investitii.
- Realizarea activitatii de control privind modul de administrare a sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
- Implementarea prevederilor programului de recalculare a pensiilor.
- Diversificarea si eficientizarea functiunii manageriale de indrumare si coordonare la nivelul caselor teritoriale de pensii.
- Continuarea activitatii de implementare a sistemului informatic complet integrat, care sa asigure aplicarea corecta, sigura si la timp a prevederilor Legii nr.19/2000. 
- Eficientizarea administrarii si exploatarii sistemului de evidenta a contributiilor de asigurari sociale de stat si cresterea gradului de protectie a bazei de date.
- Actualizarea registrelor nationale ale asiguratilor si angajatorilor. 
- Realizarea politicilor, obiectivelor si sarcinilor stabilite in domeniul organizarii generale, al asigurarii resurselor umane, specializarii si perfectionarii profesionale a personalului din cadrul C.N.P.A.S. si al caselor teritoriale de pensii.
- Proiectarea si realizarea actiunilor cuprinse in programele privind pregatirea aderarii la Uniunea Europeana.
- Mediatizarea sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
- Implementarea activitatilor specifice legate de accidentele de munca si bolile profesionale.
- Imbunatatirea continua a serviciilor de expertiza medicala.
Modul in care s-a actionat pentru infaptuirea acestor obiective asumate este prezentat in continutul Raportului de activitate la punctul 2 Principalele activitati desfasurate in anul 2005 in scopul indeplinirii obiectivelor C.N.P.A.S. si la punctul 3 Puncte critice, nerealizari.
2. PRINCIPALELE ACTIVITATI DESFASURATE IN ANUL 2005 IN SCOPUL INDEPLINIRII OBIECTIVELOR C.N.P.A.S.
Pentru indeplinirea obiectivelor stabilite, C.N.P.A.S, prin structurile sale organizatorice, a actionat in conformitate cu atributiile si sarcinile aprobate prin Regulamentul de Organizare si Functionare, in urmatoarele domenii:
2.1 In domeniul auditului intern si controlului
Obiectivul principal al activitatii Directiei de Audit Intern si Control l-a constituit cresterea eficientei activitatii de control, privind modul de administrare si gestionare a sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Controlul activitatii caselor teritoriale de pensii se efectueaza de catre Directia Audit Intern si Control prin intermediul Serviciului Control Prestatii, al Serviciului Control Financiar Intern si al Compartimentul Audit.
Pentru indeplinirea misiunii de verificare a activitatii caselor teritoriale de pensii si a modului de desfasurare a activitatii de audit public intern, Directia Audit Intern si Control si-a stabilit, pentru anul 2005, urmatoarele obiective principale:
- efectuarea de activitati de control financiar de gestiune la nivelul directiilor de stabiliri si plati beneficii din cadrul Caselor teritoriale de pensii;
- efectuarea de activitati de control financiar de gestiune la nivelul directiilor economice, stagii de cotizare din cadrul Caselor teritoriale de pensii;
- efectuarea de misiuni de audit public intern in vederea evaluarii activitatii desfasurate de compartimentele de audit public intern din cadrul Caselor teritoriale de pensii;
- efectuarea de misiuni de audit public intern la nivelul altor structuri subordonate C.N.P.A.S.
Totodata, la nivelul C.N.P.A.S, s-a avut in vedere auditarea activitatilor desfasurate de directiile de specialitate, bazata pe analiza riscurilor asociate acestora. 
2.1.1 Modul de realizare a activitatilor specifice Directiei Audit Intern si Control 
Pentru anul 2005, activitatile desfasurate de aceasta directie au fost prevazute in Programul anual de control si Planul anual de audit public intern, aprobate de conducerea C.N.P.A.S, care au cuprins un numar de 90 actiuni de control financiar de gestiune, din care au fost realizate 52 actiuni, procentul de realizare fiind de 57,8%, astfel:
- Serviciul Control Prestatii a realizat 33 de actiuni din 44 planificate, grad de realizare 75%;
- Serviciul Control Financiar Intern a realizat un numar de 19 controale din totalul de 46 planificate, grad de realizare 41,3%.
- Compartimentul de Audit, potrivit Planului anual de audit public intern, a prevazut un numar de 27 misiuni de audit public intern, din care a realizat un numar de 12 misiuni, gradul de realizare fiind de 44,4 % . 
Actiunile desfasurate in cursul anului 2005, in scopul indeplinirii obiectivelor C.N.P.A.S au fost urmatoarele :


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Activitate CNPAS pentru Anul 2005.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!