Raport de Audit - SC Matizol SA

Extras din proiect Cum descarc?

RAPORT DE AUDIT
PRIVIND SITUATIILE FINANCIARE ANUALE LA 31.12.2002
S.C. MATIZOL S.A
Obiectivul acestui raport:
Prezenta analiza se constituie intr-un raport de auditare de conturi si o analiza financiara a rezultatelor activitatii firmei S.C.MATIZOL S.A pentru anul 2002, lucrare solicitata de catre d-nul Georg Alpstag actionar majoritar al firmei.
Noi am procedat la auditarea conturilor anuale (bilantul contabil al societatii MATIZOL SA, incheiat la 31 decembrie 2002, contul de profit si pierdere si anexele) pentru exercitiul incheiat la acea data. Aceste conturi anuale au fost stabilite sub responsabilitatea conducerii firmei.
Responsabilitatea noastra este ca, pe baza auditului nostru, sa exprimam o opinie asupra acestor conturi anuale.
Auditul nostru s-a desfasurat in concordanta cu prevederile Legii Contabilitatii nr. 82/1991 si a celorlalte norme in vigoare la data de 31.12.2002.
Aceste norme cer planificarea si efectuarea auditului pentru a obtine o asigurare rezonabila asupra situatiilor financiare si pentru a constata daca acestea nu contin declaratii eronate semnificative.
Mentionez ca acest exercitiu a inclus examinarea prin sondaj si testarea probelor de audit selectate dupa marimea sumelor sau a deviatiei de la medie, precum si dupa relevanta informatiilor .
Auditul a inclus de asemenea evaluarea principiilor contabile folosite.
Draftul acestui raport a fost prezentat conducerii Matizol, care a transmis observatiile sale. Aceste observatii au fost inserate cu caractere subliniate in raport.
Deoarece firma nu a prezentat raportul de audit efectuat de catre firma KPMG Romania pentru activitatea firmei MATIZOL in perioadele anterioare, s-a intocmit ca instrument de lucru un fisier care a centralizat informatiile raportate prin bilanturile contabile pe anii 2000-2001, precum si a balantei de verificare pe anul 2002-baza bilantului contabil pe 2002.
(Anexele 1 si 2: Bilant contabil 2000-2002)
Conducerea Matizol precizeaza ca nu a prezentat acest raport intrucat nu este in posesia lui pentru anii 2000-2001, acest raport fiind transmis de auditor direct in Elvetia, asa cum probabil a primit dispozitie.
In conformitate cu Ordinul 94/2001 pentru aprobarea Reglementarilor contabile armonizate cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene si cu Standardele Internationale de Contabilitate, firma trebuie sa implementeze aceste reglementari pentru sfarsitul anului 2002, prin retratarea situatiilor financiare intocmite conform Legii contabilitatii 82/91, republicata, si cu Regulamentul de aplicare a acesteia, aprobat prin Hotararea Guvernului 704/1993; de aceea in raportul nostru vom face referire la Standardele Internationale.
Consideram ca auditul nostru constituie o baza rezonabila pentru opinia noastra.
Apreciem totusi ca auditul si procedurile de raportare pot fi intr-o oarecare masura afectate datorita limitarilor in aria de aplicabilitate a acestei activitati cauzate de o serie de factori obiectivi de timp si exercitiu:
-neparticiparea la inventarierea patrimoniului pentru anul 2002;
-neparticiparea la verificarea intocmirii lucrarilor in timpul exercitiului financiar.
Cu mentiunile de mai sus, in opinia noastra situatiile financiare nu prezinta in mod corect sub aspectele semnificative pozitia financiara a societatii la 31.12.2002 si a rezultatelor din activitate pentru anul incheiat, in conformitate cu Ordinul nr.1.784 din 23 decembrie 2002 al Ministrului Finantelor si cu Standardele de Contabilitate.
Data Auditori
13.05.2003 Expert Contabil Daniela Fotache
GENERALITATI
1. Pe baza informatiilor si a documentelor primite de la firma, am urmarit aprecierea privind functia contabila a societatii.
a. Desi a fost achizitionat un pachet de programe in valoare de 8000 $ de la CONDOR G&P ,CF R3282933, cu sediul in Nalbei nr.1, Ploiesti, pentru implementarea unui sistem integrat de evidenta contabila pentru modulele: avize, balanta contabila, casa, clienti, extrase de cont, facturare, furnizori, materiale, marfuri, mijloace fixe, note contabile, produse finite, salarii si statistica, prin contractul 16/4.07.2000, o mare parte din munca contabila se desfasoara manual:


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Audit - SC Matizol SA.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!