Raport de Practica in Contabilitate

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In luna septembrie anul 2003 a fost infiintata Societatea Comerciala ,,SEMIZEU" SRL, rezidenta a Zonei Antrenopreatului Liber ,,Expo Business Chisinau" iar din al doilea trimestru al anului 2004 Societatea isi incepe activitatea prestind servicii persoanelor juridice - rezidente a Zonei Antrenopreatului Libere ce se afla pe adresa: mun. Chisinau sos. Muncesti 801. 
SC ,,SEMIZEU"SRL presteaza mai multe tipuri de serviciu pentru persoane juridice cum ar fi:
- Asigurarea energiei electrice - receptionarea si transportarea de la substatiile electrice proprii catre cumparator si asigurarea permanenta cu ajutor tehnic.
- Asigurarea apa si canalizare - asigurarea tuturor rezidentilor cu apa potabila extrasa prin sonda Artiziana in Turnul de apa (avind dreptul de a o extrage: Autorizatia Apele Moldovei) si transportarea deseurilor lichide prin sistemul de canalizare ce apartine la fel intreprinderii 
- Telefonie tranzit - permiterea rezidentilor de a se folosi de retele de cabluri a SC Semizeu SRL pe tot teritoriul Zonei Libe
- Prestarea serviciilor de arenda - Oficii , depozite si alte imobile.
- Transporturi pe cale ferata - Avind in proprietate sa doua Locomotive presteaza servicii de trasportare a vagoanelor cu marfuri.
In anul 2004 SC ,,Semizeu SRL" presta servicii la 16 persoane juridice dar cu toate acestea ea a reusit sa formeze venituri de 1182 mii lei si un profit de 245861 lei. 
Gratie intensificarii activitatilor de pregatire a cadrelor si a perfectionarii calificatiei, volumul serviciilor a crescut aproape de 2.3 ori si a atins cifra de 2794 mii lei, iar profitul a fost depasit cu 70.0 la suta comparativ cu anul precedent si a constituit 417251 lei. La fel si numarul persoanelor juridice benefeciare de servicii sa majorat de 1.25 ori si a constituit in mediu 20 intreprinderi.
Urmatoarea perioada de dezvoltare a intreprinderii se caracterizeaza prin indicii ei de performanta in crestere. Pentru a majora volumele de producere a fost efectuate un volum mare de lucrari ce tin de modernizarea utilajului, perfectionarea tehnologiei, implementarea experientei avansate a altor intreprinderi din tara. In perioada anilor 2005-2008 au fost investiti peste 2 mln lei in reconstructia substatiilor electrice, sistemelor de canalizare, retelelor de apeduct si sondei arteziene, in procurarea Mijloacelor Fixe de diferita natura.
Anul 2006 au fost marcat cu noi succese: au fost reparata capital a doua retea de canalizare(reteaua de canalizare ce traverseaza toata zona libera si uneste toti rezidentii), de catre administratii a fost elaborata strategia implimentarii planului pentru repararea si cumpararea noilor substatii electrice in valoare de 1 mln lei, la intreprindere lucreaza 15 muncitori calificati, specialisti cu studii medii sau universitare.Salariu mediu pe intreprindere creste cu 50%.Insa apar primele probleme in domeniul prestarilor serviciilor de trasportare pe cale ferata, rezidentii zonei libere isi micsoreaza volumul transportul de marfuri,iar cheltuielile de intretinerea locomotivelor ramine constanta,astfel rentabilitatea acestui serviciu ajunghind la 0. Chiar si asa Profitul pe anul 2006 a constituit 319350 lei
Politica de investitii a intreprinderii este indreptata la reutilarea si modernizarea tehnica, creindu-se astfel conditii de implementare a tehnologiilor performante.
In anul 2007 de catre administratii a fost implimentata strategia elaborata in anul precedent astfel in proprietatea intreprinderii deja existau 5 substatii electrice intr-o stare perfecta.A fost modernizat turnul de apa si sa facut reparatie generala a retelelor de apeduct La fel ca si in anul 2006 volumul marfurilor trasportate pe cale ferata a fost unul mic de aceea de catre administratia intrprinderii s-a luat decizia de a preda acest serviciu din anul 2008 Calei ferate a Moldovei. Numarul persoanelor juridice benefeciare de serviciu a crescut cu 15% ajunghind la 23 intreprinderi.
In toata aceasta perioada, intreprinderea a fost inregistrata ca Societate cu Raspundere Limitata. La momentul inregistrarii capitalul statutar a constituit 5400 lei , astfel 66,6 % apartin D-lui Haitur Valeriu, iar 33,4 % apartin D-lui Joreanu Vasile.
Incepind cu anul 2008 se observa o crestere a volumelor de desfacere, au fost imbunatatiti indicii de performanta, s-a inregistrat o crestere esentiala a productivitatii muncii si salariului mediu anual. 
In anul 2008 au fost prestate servicii in suma de 4,5 mln. lei Volumul s-a majorat cu 30% din volumul total de servicii prestate in anul precedent. In rezultatul activitatii economice in anul 2008 comparativ cu 2007 beneficiu a crescut de 1.3 ori , salariul mediu cu 1.2 ori si a constituit 3700 lei pe luna /om.
In acest an se purcede la reparatia primului sistem de canalizare, aici se fac investitii de 230 mii lei astfel portiunea de canalizare dintre zona libera si canalizatia municipala este adusa la un vivel performant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica in Contabilitate.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!