Raport de Practica - Nordic2

Cuprins proiect Cum descarc?

Motivatie 2
Sinteza raportului 3
Capitolul I : Prezentarea organizatiei
1.1. Sectorul de activitate 6
1.2. Istoric: infiintare, evolutie, privatizare 6
1.3 Obiectul de activitate 8
1.4. Sediul, filiale, puncte de lucru 10
1.5. Analiza evolutiei principalilor indicatori: cifra de afaceri; venituri; cheltuieli; profit; numar personal; active - necorporale, corporale 10
Capitolul II
2.1. Managementul organizatiei 11
- structura organizatorica (organigrama) 11
- managerii 13
2.2. Personalul organizatiei 14
2.3. Piata organizatiei 15
2.4. Oferta organizatiei 17
2.5. Consumatori si clienti 22
2.6. Dimensiunea si structura pietei 25
2.7. Dinamica pietei 27
2.8. Concurenta 27
Capitolul III
Concluziile raportului si opiniile studentului 30
Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

Motivatie 
Pentru orice student alegerea locului de efectuare a stagiului de practica trebuie sa fie un lucru caruia sa ii acorde o atentie maxima si pe care sa il faca cu cea mai mare seriozitate. Spun acest lucru pentru ca practica reprezinta - cel putin pentru mine, daca nu si pentru toti ceilalti colegi ai mei - o perioada de formare propriu-zisa pentru ceea ce ne asteapta atunci cand vom iesi de pe bancile facultatii. Este o perioada in care ,,punem in practica" ceea ce am invatat la facultate, pentru ca, cu totii stim prea bine ca degeaba cunoastem perfect teoria unui anumit domeniu daca nu stim sa o aplicam in practica. A aplica in practica teoria inseamna a lua legatura cu piata calda a vanzarilor, adica cu retalerii care opereaza cu clientul final. 
Poate ca vom reusi cu totii sa ,,trecem" mai greu sau mai usor prin facultate, dar atunci cand va veni momentul sa aplicam ceea ce am invatat nu ne va mai fi cu siguranta la fel de usor sa continuam ceea ce am inceput in momentul in care ne-am inscris la facultate pentru ca totul se invata pe parcursul vietii, experienta in practica punandu-si cuvantul in orice domeniu. 
In momentul in care a trebuit sa ma decid unde voi face practica anul acesta, m-am gandit mai intai la un ,,loc" de unde as vrea sa fac cumparaturi, unde m-as simti bine si sigur sa cumpar produsele de care am nevoie si nu in ultimul rand de unde as avea ceva de invatat. M-am gandit ca ar trebui in primul sa gasesc niste persoane care sa fie dispuse sa imi impartaseasca si mie cate ceva din micile ,,secrete" ale comertului, care bineinteles sa imi fie de ajutor in viitoarea mea cariera.
Nu am stat mult pe ganduri si am stiut din prima clipa ca echipa care conduce cu atata eficienta magazinul ,,Nordic2" din Dorohoi, judetul Botosani, ar fi dispusa cu siguranta sa imi vina in ajutor. 
Primul motiv pentru care am decis sa apelez la ajutorul acestei echipe, si mai ales la ajutorul doamnei Elena Mihaela Doroftei, a fost faptul ca este singurul minimarket din orasul Dorohoi care a reusit sa castige in ultimii 2 ani premii cu care se pot mandri, si anume in anul 2006, in cadrul Premiilor Magazinul Progresiv, editia a II-a, magazinul ,,Nordic2" a luat premiul pentru cel mai bun manager al unui mic magazin privat (premiu acordat doamnei Elena Mihaela Doroftei). Premiile Magazinul Progresiv au fost organizate de revista ,,Magazinul Progresiv", revista de specialitate, editata de CMG Romania S.R.L.
In anul acesta, la Premiile Comertului Traditional, editia a II-a, firma a castigat Marele Premiu al concursului organizat de revista ,,Piata" si compania ,,Metrou Cash & Carry" si Premiul pentru cea mai buna strategie de marketing in categoria 0-100 m.p. Aceste premii reprezinta un adevarat punct tare pe care il are magazinul fata de toti ceilalti concurenti ai sai, motiv pentru care am decis sa efectuez stagiul de practica la acest magazin.
Marele Premiu - Mitexim SRL, Dorohoi
Premiul consta intr-un voucher de cumparare, de 10.000 euro, valabil in reteaua Metro Cash & Carry
Mihaela Elena Doroftei, administratorul Mitexim SRL - laureata Marelui Premiu-, il are alaturi pe directorul de operatiuni Metro Cash & Carry, Vladimir Vava (primul din stanga)
Seriozitatea, pregatirea profesionala de care a dat dovada si da in continuare doamna Elena Mihaela Doroftei impreuna cu colaboratorul dumneaei Paul Petru Pavlovici, m-au motivat sa vreau sa invat cate ceva de la acesti oameni. Reusitele dumnealor se datoreaza faptului ca ei considera ca, in primul rand, ,,comertul este o arta - arta de a oferi tuturor clientilor produsele de care au nevoie, la preturi accesibile, pentru a-si satisface nevoile", si pentru a fi castigator, cred dumnealor, trebuie sa-ti PLANIFICI sa castigi, trebuie sa TE PREGATESTI sa castigi si apoi vei avea tot dreptul sa TE ASTEPTI sa castigi. 
Sinteza raportului
Raportul de practica este structurat pe trei capitole care fac referire la prezentarea firmei ,,Mitexim S.R.L.", mai exact a magazinului ,,Nordic2" din orasul Dorohoi.
In capitolul I al raportului de practica este ilustrat in primul rand sectorul de activitate al magazinului ,,Nordic2" si anume comert cu amanuntul in magazinele nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun (conform certificatului de inregistrare la Oficiul Registrului ).
In continuare este prezentat istoricul magazinului cu date referitoare la momentul infiintarii si la evolutia acestuia din momentul lansarii pe piata dorohoiana si pana in prezent. Astfel putem spune ca firma ,,Mitexim S.R.L." implineste anul acesta 10 ani de la infiintare (fiind infiintata in anul 1997), iar magazinul ,,Nordic2" sarbatoreste tot in acest an 5 ani de la infiintare (fiind infiintat in anul 2002).
Din momentul infiintarii si pana in prezent magazinul ,,Nordic2" s-a ,,perfectionat" in permanenta din toate punctele de vedere astfel incat in anul 2006 s-a facut trecerea de la servirea asistata la autoservire, fiind primul magazin din orasul Dorohoi care a realizat acest lucru. De asemenea s-a avut in vedere realizarea unui spot publicitar difuzat pe postul de televiziune locala si a unor sacose personalizate, iar etichetele produselor au fost inscriptionate cu numele magazinului, pentru a dezvolta notorietatea sa.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica - Nordic2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!