Raport de Practica Victoria Bank

Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Datorita rolului crucial pe care bancile il detin in cadrul sectorului financiar, aceasta dare de seama se concentreaza in mod specific asupra sectorului bancar, ca segment indispensabil al ansamblului economic, fara de care economia moderna nu-si poate exercita rolul si functiile, fiecare tara, si implicit si Republica Moldova, fiind interesata in crearea unui sistem bancar solid, care sa permita asigurarea unui cadru organizatoric corespunzator extinderii relatiilor banesti din economie. Sistemele bancare stabile sunt acelea capabile sa-si mentina eficienta in situatii neprevazute si sa genereze stimulente si informatii credibile tuturor participantilor financiari.
Se cunoaste faptul ca performanta bancara are doua dimensiuni: rentabilitate si risc, iar managementul bancar urmareste maximizarea performantelor bancare prin armonizarea urmatoarelor obiective: maximizarea rentabilitatii bancii, minimizarea expunerii la risc si incadrarea in normele de calitate si comportament prudential.
Considerarea tuturor riscurilor este un fapt necesar si important pentru fiecare banca, dar in conditiile amplitudinii procesului de recreditare, cunoasterea, evitarea si prevenirea lor este de o deosebita relevanta la nivel national.
Strategia si tactica bancii in sfera primirii deciziilor de acordare a creditelor consta in politica creditara. Ea trebuie sa fie orientata spre protejarea activelor, obtinerii de profit si imbunatatirii starii economico-financiare a imprumutatilor, concomitent luind in consideratie si situatia depozitelor clientilor. Urmarind dinamica marimii fondurilor alocate de catre bancile comerciale pe parcursul anilor precedenti, am putea spune ca pe an ce trece marimea portofoliului creditar al bancilor comerciale se mareste ceea ce atesta existenta unei perioade de stabilitate si o crestere inceata a economiei.
Activitatea de creditare a unei banci comerciale este posibila prin faptul ca banca in esenta sa este o institutie de intermediere intre cei ce au fonduri disponibile si cei ce au nevoie de fonduri, ceea ce reprezinta motivul de dezvoltare a temei date. Astfel activitatea de creditare devenind cea mai importanta sursa de venit a bancilor comerciale.
Orice activitate este insotita de o incertitudine si anume de aparitia unui risc, in cazul dat evidentiem riscul de nerambursare a creditului acordat. Creditarea in conditii prin care se asigura rambursarea, permite bancii sa obtina un cistig, reducind semnificativ riscul.
Scopul principal al practicii de productie consta in aprofundarea si consolidarea cunostintelor teoretice, insusirea deprinderilor profesionale si pregatirea pentru a activa independent in domeniul financiar-bancar. Deci, altfel spus, acesta consta in studierea rolului finantelor in activitatea bancii; analiza indicatorilor economico - financiari in ultimii 2-3 ani de activitate; indeplinirea formularelor si calcularea impozitelor; stabilirea modului de completare a documentatiei financiare; luarea la cunostinta cu politica de investitii si de credit a bancii; cercetarea managementului diverselor tipuri de riscuri; organizarea si controlul activitatii financiare a bancii.
Obiectivele propuse in cadrul practicii de productie sunt urmatoarele: formarea deprinderilor profesionale in procesul de productie prin aplicarea metodelor eficiente de munca; cunoasterea normelor de conduita profesionala si a valorilor spirituale specific profesiei arealului specialitatii "Finante si Banci"; familiarizarea cu bazele activitatii economico - financiare a bancii, a politicii de contabilitate, de credit, de investitii, precum si nivelul de organizare si control asupra activitatii financiare in cadrul bancii; utilizarea instrumentelor manageriale pentru conducerea si realizarea flexibila a activitatilor practice; formarea unei gindiri creatoare si a capacitatilor decizionale respective in domeniul financiar - bancar prin utilizarea diferitor metode: metoda analitica, statistica, analiza dinamica, comparativa, matematica, observarea indirecta.Realizarea acestor scopuri a conditionat stabilirea urmatoarelor sarcini:
- Insusirea proceselor si operatiunilor financiar-bancare complexe;
- Elaborarea raportului privind practica de masterat;
- Efectuarea cercetarii pe tema tezei de masterat;
- Pregatirea pentru sustinerea tezei de masterat.
Sarcinile practicii au determinat structura logica a raportului, care cuprinde introducerea,
cinci capitole, concluzii, bibliografie si anexe.
In capitolul I ,, Constituirea resurselor depozitare ale BC ,,VictoriBank" SA" - este
prezentat modul de constituire a resureselor depozitare, politica de constituire a depozitelor bancare de asemenea este elaborata o analiza a depozitelor bancare.
In capitolul II ,,Activitatea de creditare a BC ,,VictoriaBank"SA" - se descrie potitica de creditare in cadrul Bancii Comerciale si de asemenea se prezinta o analiza minutioasa a
portofoliului de credite.
In capitolul III ,,Dealing-ul valutar in cadrul BC ,,VictoriaBnak" SA" - se caracterizeaza operatiunile valutare din cadrul Bancii Comerciale.
In capitolul IV ,, Compartimentul functional - organiziational corelat domeniului de cercetare a practicantului" sunt evidentiate principalele strategii utilizate de catre banci pentru a imbunatati si a dezvolta piata serviciilor si produselor bancare.
Concluziile si recomandari definesc rezultatele de baza ale cercetarii.
Obiectul cercetarii este BC ,,VictoriaBank" SA care activeaza pe piata bancara din Republica
Moldova, domeniu ce cunoaste o concurenta in crestere si ritmuri accelerate de dezvoltare.
I. Constituirea resurselor depozitare ale bancii comerciale
1.1. Cercetarea particularitatilor de constituire a portofoliului depozitar al bancii comerciale
Activitatea bancilor se desfasoara in cadrul unui sistem de relatii de concurenta si interdependenta, ele avind legaturi reciproce de determinare cu agentii economici (in sensul lor larg), cu mediul economic in care actioneaza. Politicile lor de dezvoltare sunt determinate atat de politicile monetare ale bancii centrale, dar si de activitatile economice desfasurate in zona in care ele isi afirma rolul de intermediar financiar. Totalitatea metodelor si procedeelor privind atragerea si gestionarea resurselor atrase ale sint reflectae in politica de depozit ale bancii.
La randul lor, conform propriilor interese si strategii, bancile pot orienta dezvoltarea anumitor activitati, pot stimula comportamente noi de consum si de economisire la nivelul societatii, in concordanta cu functia lor de intermediere intre cei care dispun de resurse excedentare si cei care au nevoie de ele. Desfasurarea unei activitati constant profitabile si in conditii de siguranta impun realizarea unui raport optim echilibrat intre resurse si plasamente. De aici importanta deosebita pe care gestionarea resurselor o are pentru fiecare banca. Sumele de care dispun bancile pentru a face plasamente provin din trei surse principale: 
- resursele proprii, formate din capitalul social si fondurile proprii constituite conform reglementarilor bancii centrale si propriei strategii; 
- economiile populatiei si ale agentilor economici, precum si resursele atrase de la alte institutii financiare;
- imprumuturile de la alte banci si institutii financiare din tara si strainatate, precum si de la banca centrala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Practica Victoria Bank.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!