Raport de Tara - Germania

Cuprins proiect Cum descarc?

1.Introducere 2
2.Informatii generale 3
3.Structura economiei germane 6
4.Analiza indicatorilor structurali ai Germaniei 9
4.1 Produsul Intern Brut 9
4.2 P.I.B./locuitor 10
4.3 Rata de ocupare a fortei de munca 11
4.4 Rata somajului in perioada 2000-2009 12
4.5 Indicele preturilor 13
4.6 Rata inflatiei 14
4.7 Exporturile 15
4.8. Importurile 16
4.9. Investitiile 17
4.10. Industria 18
4.11. Datoriile 19
4.12. Cheltuieli cu sanatatea 21
4.13. Chletuielile cu cercetarea - dezvoltarea 21
4.14.Emisiile de CO2 22
5.Concluzii 23
6.Bibliografie 25


Extras din proiect Cum descarc?

1. Introducere
Am ales sa facem o prezentare a Germaniei pentru ca aceasta reprezinta tara cu cea mai puternica economie nationala din Uniunea Europeana care detine si locul trei pe plan mondial.
Germania este considerata cea mai importanta putere economica, cu cel mai mare PIB si cel mai ridicat numar de locuitori. Nefiind de ajuns, germanii sunt considerati specialisti in exporturi pe plan mondial. Se includ aici ramuri importante ale economiei precum industria constructoare de automobile, electrotehnica, chimie, tehnologia mediului, medicina si logistica.
Si nu in ultimul rand, reprezinta un punct de atractie pentru investitorii straini: 500 cele mai mari concerne la nivel mondial, 22.000 de firme straine cu un capital de 503 miliarde de dolari americani.
De asemenea, Germania este o tara de idei unde educatia si stiinta joaca un rol central pentru dezvoltarea mediului. De aceea, din ce in ce mai multi studenti straini o prefera ca tara de studii considerand-o un centru de cercetare internationala si o sursa de brevete noi de ultima ora.
In cele ce urmeaza vom prezenta structura economiei germane, precum si principalii indicatori structurali.
2. Informatii generale
Nume oficial: Republica Federala Germania (in germana Bundesrepublik Deutschland), denumita colocvial Germania (Deutschland, sens literar "tara germana").
Sarbatoarea nationala: 3 octombrie (aniversarea reunificarii-1990)
Asezare: Germania este o tara din Europa Centrala.
Vecini: Germania se invecineaza cu noua tari europene: Danemarca, Olanda, Belgia, Franta, Luxemburg, Elvetia, Austria, Republica Ceha si Polonia. De asemenea are iesire directa la Marea Baltica si la Marea Nordului (Oceanul Atlantic).
Clima: Germania are o clima temperata, cu o temperatura medie anuala de 9 ?C. Temperatura medie in ianuarie variaza de la -6 ?C pana la +1 ?C (in functie de localitate si altitudinea ei), in timp ce temperatura medie a lunii iulie variaza intre 16 si 20 ?C. Precipitatiile sunt mai mari in sud, unde se inregistreaza 1.980 mm pe an, majoritatea sub forma de zapada.
Sistemul politic: Din punct de vedere constitutional Germania este o democratie republicana federala reprezentativa. Forma de guvernamant este parlamentara, in care seful guvernului sau cancelarul este ales de catre parlament (mai exact de catre Bundestag) si confirmat de catre presedintele statului. Desi cancelarul detine cele mai puternice competente politice, in ierarhia protocolara el se afla abia pe locul 3, dupa presedintele statului si presedintele Bundestag-ului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Tara - Germania.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!