Raport Practica According Group

Cuprins proiect Cum descarc?

I. Introducere 3
II. Descrierea organizatiei si a ramurii de activitate 4
1. Prezentarea generala a organizatiei 4
2. Istoric 4
3. Valori si principii de afaceri 5
4. Viziune si misiune 7
5. Evolutie financiara 8
6. Organizare interna 12
7. Aspecte despre ramura de activitate: piata, circuitul de distributie, concurenta 14
III. Procese de aprovizionare 17
IV. Procesele de depozitare 20
V. Procesele de vanzare 23
VI. Concluzii si pareri personale 30


Extras din proiect Cum descarc?

I. Introducere
In cei peste 14 ani de activitate, ACCORDING GROUP a devenit de la un importator local de siliconi pentru fabricarea geamului termoizolant, un importator national de componente pentru fabricarea geamului termoizolant, cu o vasta retea de distributie si o cifra de afaceri de peste 13 milioane euro. La sfarsitul anului 2008, compania era unul din liderii pietei pe care activeaza, pozitia ocupata fiind rezultatul unei strategii bine gandite si implementate de catre toti angajatii firmei.
Pe parcursul dezvoltarii firmei au aparut diverse schimbari in ceea ce priveste politica de orientare catre client, politica comerciala sau cea de marketing. In ceea ce priveste politica comerciala, intr-o prima faza, cand clientii aveau o putere financiara redusa dar erau intr-un numar mare, firma a crescut numarul filialelor din tara, ajungandu-se la 6 filiale in cele mai importante orase (Bucuresti, Cluj, Timisoara, Brasov, Braila, Craiova), cu exceptia sediului central din Iasi. In prezent, datorita reducerii numarului clientilor ca urmare a concentrarii activitatilor pe care le desfasurau, ACCORDING GROUP si-a redimensionat activitatile de distributie, aceasta facandu-se prin intermediul a 3 centre regionale logistice si de vanzari, situate la Iasi, Bucuresti si Cluj. Pentru a face fata acestei dezvoltari, s-au facut importante investitii in personalul firmei si in logistica necesara, investitiile ridicandu-se la peste 3 milioane de euro in ultimii 3 ani. 
Avand ca prioritate satisfactia clientilor, ACCORDING GROUP si-a stabilit ca obiectiv strategic oferirea de produse si servicii de calitate superioara. Pentru a realiza acest obiectiv ACCORDING GROUP avea nevoie, in primul rand, de proceduri clare de lucru, care sa asigure un nivel inalt si constant in calitatea produselor si serviciilor oferite. De asemenea trebuia pus accentul pe cresterea constanta a nivelului de pregatire teoretica si practica a tuturor angajatilor.
Avand in vedere obiectivul general propus, conducerea ACCORDING GROUP a decis, la inceputul anului 2005, implementarea unui sistem de management al calitatii conform standardului international ISO 9001:2001, scopul acestui sistem de management fiind sa asigure mentinerea si imbunatatirea constanta a standardelor de calitate. Obiectivul a fost atins, firma fiind certificata ISO 9001:2001 de catre TUV Rheinland Romania SRL. De asemenea, compania este certificata dupa standardele de referinta: 
SR EN ISO 14001:2005 
SR OHSAS 18001:2008 
Toate produsele detin certificate de calitate, fiind omologate de cele mai importante teste europene (IFT Rosenheim TNO, Stazione sperimentale del vetro Murano, CEBTP, INV, BSI, INCE). In Romania, calitatea produselor este certificata prin Agremente tehnice eliberate de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii, cu referire la: 
Etansanti profesionali si sigilanti siliconici 
Spuma poliuretanica 
Sigilant polisulfidic si butilic 
Sigilant poliuretanic si Hot Melt 
Sita moleculara COMPAKT pentru fabricarea geamului termoizolant 
II. Descrierea organizatiei si a ramurii de activitate
1. Prezentarea generala a organizatiei
Denumirea societatii: S.C.ACCORDING GROUP S.R.L.
Sediul: Iasi, Sos. Nicolina, nr. 223C, Nr. Reg. Com.: J22/1086/1995, C.I.F. RO7563613
Capital social: 16.000RON
Obiect de activitate: import, comercializare en-gros materiale pentru geam termopan, etansanti siliconici, spuma poliuretanica. Conform statutului societatii, cod CAEN, firma are ca obiect de activitate:
4673 - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare;
Forma juridica: Societate cu raspundere limitata, cu capital social integral roman.
Numarul asociatilor: 2 asociati, persoane fizice
Data infiintarii societatii: iulie 1995
Numar total de angajati (decembrie 2008): 128 angajati
2. Istoric
ACCORDING GROUP a fost fondata in 1995, la Iasi, de Bogdan si Sorana GAVRILAS, activitatea companiei incepand ca principal furnizor de etansanti siliconici pentru constructii ai diviziei de constructii a GE Silicones, ulterior a companiei GE Bayer Silicones, un jointventure a doi producatori de renume mondial.
Urmatoarea etapa in dezvoltarea gamei de produse profesionale destinate clientilor companiei a fost introducerea spumelor poliuretanice profesionale si apoi a componentelor pentru geamul termoizolant. In vederea dezvoltarii liniei de produse si servicii, utilajele pentru fabricarea geamului termoizolant si prelucrarea sticlei completeaza oferta companiei, firma oferind astfel partenerilor un sistem complet de materiale necesare producerii si securizarii geamului termoizolant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Raport Practica According Group.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!