Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la Antibiotice SA Iasi

Extras din proiect Cum descarc?

1.1. Istoric
S.C. Antibiotice S.A. a fost infiintata in anul 1955 sub numele de Fabrica Chimica nr. 2 Iasi si reprezinta cel mai important producator roman de medicamente generale. Compania Antibiotice este o societate pe actiuni, cu sediul in Iasi, al carui domeniu de activitate il reprezinta fabricarea produselor farmaceutice de baza, conform codului CAEN 2110. Actiunile societatii ANTIBIOTICE S.A. sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti din anul 1997 la categoria I cu simbolul de ATB. In tabelul urmator sunt prezentate principalele informatii despre societate, respectiv codul de inregistrare la Registrul Comertului, adresa, telefon, domeniu de activitate, s.a. 
Tabelul nr. 1 - Informatii generale S.C. ANTIBIOTICE S.A.
Sursa: http://www.bvb.ro/ListedCompanies/SecurityDetail.aspx?s=ATB&t=1
De-a lungul timpului SC Antibiotice SA si-a largit aria de activitate, producand produse obtinute prin procese de biosinteza: Nistatina, produse injectabile ( pulberi si solutii ) in flacoane, produse orale: capsule si comprimate, produse de uz extern: unguente, creme, geluri, supozitoare, si de asemenea si-a diversificat clientii, prin exportarea a 50 % din productia realizata in anii '80. In peroada 1977 - 1989, in cadrul companiei au fost inregistrate 44 de brevete de inventii in domeniul farmaceutic si au fost aplicate in procesul de fabricatie circa 600 de inovatii tehnologice. 
Evolutia financiara a companiei dupa anul 1990 a fost una ascendenta, realizandu-se performante foarte mari, acest lucru determinand ca Antibiotice S.A. sa fie cotata la BVB din anul 1997. Evolutia ascendenta a companiei se datoreaza conducerii acesteia care a pus accentul continuu pe dezvoltare prin realizarea unor investitii majore in scopul retehnologizarii si achizitiei de echipamente moderne si competitive ( de ex. 8 milioane Euro intre anii 1997 - 2000), si prin implementarea unor sisteme performante de asigurare a calitatii care implica controlul srict al proceselor de fabricatie 
Investitiile continue in cercetare, in instruirea oamenilor, in calitate, precum si in modernizarea fluxurilor de fabricatie si a spatiilor de lucru au facut din Antibiotice o companie profitabila, dinamica, cu o crestere economica sanatoasa. In ultimii cinci ani de activitate, nivelul profitului brut a ajuns la 5,2 milioane de euro, cu 173 % mai mare decat nivelul atins in anul 2000.
1.2. Prezentare generala 
Compania Antibiotice este cel mai important producator roman de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase intr-un mijloc mai accesibil de imbunatatire a calitatii vietii oamenilor. Portofoliul de peste 120 de medicamente acopera o gama larga de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrata astazi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfectioase, sistem nervos central si tract digestiv.
Pe piata interna, Antibiotice se diferentiaza ca principal producator de medicamente antiinfectioase si singurul producator de substante active obtinute prin biosinteza ( Nistatina ). Calitatea produselor Antibiotice este atestata de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricatie, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeana ( COS ) si autorizatia Food and Drug Administration ( FDA ) pentru productia de Nistatina. In 2008, Antibiotice era singura companie romaneasca de generice prezenta in Top 10 - producatori de medicamente activi pe piata farmaceutica din Rominia. Compania detine o cota de piata de 2,72 % din punct de vedere al cifrei de afaceri . 
Tabelul nr. 2 - Top 10 producatori de medicamente pe piata farmaceutica din Rominia in 2008
Sursa: http://www.wall-street.ro/articol/Companii/59105/Top-10-cei-mai-mari-jucatori-din-pharma-in-2008.html


Fisiere in arhiva (1):

  • Reflectarea Aspectelor Financiare ale Guvernantei Corporatiste la Antibiotice SA Iasi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!