Servicii și utilități publice

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere
I. Importanta serviciului de televiziune;
II. Continutul serviciului de televiziune;
III. Analiza ofertei si a cererii;
IV. Legislatia in domeniul televiziunii;
V. Finantare si preturi pentru serviciul de televiziune supuse atentiei;
VI. Propuneri de imbunatatire a serviciului de televiziune;
Concluzii
Bibliogrfie


Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
IMPORTANTA SERVICIULUI
Televiziunea poate fi definita ca un ansamblu de principii, metode si tehnici utilizate pentru transmiterea electrica pe un canal de comunicatie a imaginilor in miscare.
Scurt istoric:
In concordanta cu radioul, televiziunea este o inventie a perioadei interbelice desi primele principii au inceput sa se studieze inca din secolul al XIX-lea. Au trecut mai mult de saizeci de ani de cand, pe un ecran sferic, aparea prima imagine a unei prezentatoare. Televiziunii ii vor trebui mai putin de zece ani pentru a evolua de la faza incercarilor de laborator la un inceput de realitate industriala. Imediat dupa terminarea razboiului lucrurile se precipita : echiparea cu astfel de aparate se face intr-un ritm alert, astfel ca in 1951, in S.U.A existau 10 televizoare la 100 de locuitori, iar in Marea Britanie, 3 televizoare la acelasi numar de locuitori. In 1951, televiziunea apare si in tari considerate drept sarace, cum ar fi Cuba, Mexic sau Brazilia.
Istoria televiziunii reprezinta munca a numerosi ingineri si inventatori din mai multe tari de-a lungul a mai multor decenii. Televiziunea s-a nascut in principal din conjunctia a trei serii de descoperiri: cele referitoare la fotoelectricitate, procedeele de analiza a fotografiilor descompuse apoi recompose in linii cu puncte deschise sau intunecate, si undele hertziene pentru transmiterea de semnale. 
Principiile fundamentale ale televiziunii au fost initial explorate prin metode electromecanice de scanare, transmisie si reproducerea imaginilor. Deoarece aparatele electronice de inregistrare video si tuburile ecranelor s-au perfectionat, televiziunea electromecanica a dus la aparitia tuturor sistemelor electronice moderne de televiziune folosite in aproape toate aplicatiile.
Standarde de difuzare: Fig. 1 Standarde de difuzare repartizate mondial
Exista patru sisteme de codificarea informatiei, si anume:
- Alb-negru
- PAL
- NTSC
- SECAM
Din punct de vedere economic, televiziunea este o filiera organizata in jurul a doua piete.
- Piata primara - Aceasta este locul de schimb intre difuzorii si consumatorii de televiziune, adica telespectatorii. Contra unui abonament, telespectatorul are acces la imagini ordonate intr-o grila de programe.
- Piata secundara - Reuneste difuzori si programatori, cu producatorii de program, originale sau de ocazie, care compun grila.
Locul televiziunii este bine definit in peisajul mijloacelor de informare in masa si a avut efecte majore asupra altor modalitatii de transmitere a informatiei cat si, implicit, asupra telespectatorilor.
Importanta televiziunii:
Televiziunea joaca un rol important in educatia atat a copiilor cat si a adultilor. De exemplu, televiziunea, folosita corect, poate ajuta capacitatii de a invata a celor bolnavi sau cu dizabilitati, atat fizice cat si psihice. 
Unul dintre intermediari poate fi reprezentat de emisiunile scolare, care determina unele persoane sa gandeasca faptul ca televiziunea este capabila chiar si sa inlocuiasca scoala.
- Un mijloc de informare
Intr-adevar, televiziunea ofera o formare in domeniile cele mai variate. Aceasta ofera numeroase spectacole, precum piese de teatru, concerte, meciuri de fotbal, etc. 
Televiziunea ofera, in egala masura, oportunitatea de a cunoaste alte culturi prin intermediul descoperirii altor regiuni ale lumii sau a altor popoare. Televiziunea poate, deci, sa fie privita precum o bogatie intelectuala.
- Comunicare in masa
Cu toate acestea, ea prezinta si aspecte nefaste. De fapt, comunicarea in masa oferita de micul ecran are uneori efectul dezastruos de a impiedica comunicarea directa cu ceilalti. Studiile au demonstrat ca privitul la televizor timp de mai multe ore ii oboseste pe copii si le reduce capacitatile imaginative. Televiziunea poate sa fie cea mai nefasta sau cea mai buna, in functie de modul in care o folosim. Micul ecran este un factor de apropiere intre popoare. Acesta deschide o fereastra asupra lumii care ne poate duce din America la Polul Nord, sau din Africa in Oceania, si asta fara a ne misca de pe canapea. De asemenea, trebuie sa stim ca, fara televiziune, numeroase peisaje ar ramane inaccesibile si numerosi oameni - necunoscuti.


Fisiere în arhivă (1):

 • Servicii si utilitati publice.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

- Cristina Rhea: Rolul si locul culturii in televiziune, Editura Pro Universitaria, 2012
- Pierre Albert, Andre-Jean Tudesq: Istoria radioteleviziunii, Editura Institutul European, 2003
- Pierre Bourdieu: Despre televiziune, Editura Art, 2007
- Stefan-Victor Nicolaescu, Cristina-Gabriela Gheorghe, Liana Nicolaescu: Televiziunea terestra digitala, Editura AGIR, 2008
- Traian Vedinas: Dominatia televiziunii, Editura Grinta, 2006


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!