Sistemul 20 de Chei ale Succesului dupa Iwao Kobayashi

Cuprins proiect Cum descarc?

CUPRINS
CAPITOLUL I : Descrierea si esenta conceptului "20 de chei" 5 - 12
1.1 Sistemul "20 de chei" : Caracteristica generala, Mecanisme, Succese 5 - 9
1.2 Caracteristica generala a intreprinderii SA "Moldagrotehnica" 10 - 12
CAPITOLUL II: Implementarea sistemului "20 de chei ale succesului" la intreprinderea SA "Moldagrotehnica " 13 - 23
2.1 Procesul si etapele implimentarii sistemului la intreprinderea SA "Moldagrotehnica" 13 - 19 
2.2 Rezultatele obtinute in urma implimentarii sistemului "20 de chei" 20 - 23


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In ultima perioada, conceptual de "revolutionare a intreprinderii" a devenit unul foarte des folosit. Initial, el se referea la succesele obtinute de unele companii din SUA in domeniul administrarii afacerilor. "Revolutionarea intreprinderilor" reprezinta o serie de actiuni care au drept scop cresterea productivitatii si performantelor economice. In ziua de azi, cind industria cunoaste transformari rapide, aceaste actiuni au devenit obligatorii pentru dezvoltarea stabila si durabila a intreprinderilor, mai ales a celor din sfera productiei. Pentru a supravietui, intreprinderile trebuie sa-si fixeze in permanenta noi obiective. Chiar daca conceptul de "revolutionare a intreprinderilor" poate fi considerat drept unul vag, ce ar descrie actiuni ce par sa nu aiba sfirsit, aplicarea lui trebuie efectuata in cel mai riguros mod. 
Marea majoritate a tehnicilor existente de "revolutionare" a intreprinderilor sint foarte dificil de implimentat, iar rezultatele lor pot avea doar efecte ocazionale si neadecvate. Pentru a inlatura neajunsurile acestor tehnici, a fost eleborat "Sistemul 20 de chei ale succesului"- un Program Practic pentru revolutionarea intreprinderilor (PPRI), care s-a dovedit a fi cel mai eficient si cel mai simplu de aplicat.
Pe parcursul anilor, acest concept a fost cu succes implimentat la intreprinderi mari si mici, industriale si prestatoare de servicii, nationale si internationale. Pe plan mondial, cele mai elocvente exemple ale succesului aplicarii PPRI sunt companiile Siemens, Marks & Spenser, Seiko, Konica, Gillette. In Republica Moldova, pionierii implimentarii "Sistemului 20 de chei ale succesului" au fost companiile "Macon", "Orhei-Vit", "Aroma", "Moldagrotehnica", "Milestii Mici", "Imperial Vin" . Rezultatele obtinute de aceste intreprinderi au fost unele foarte bune: sporirea vinzarilor, diminuarea semnificativa a pierderilor si rebuturilor, marirea cu pina la 100% a productivitatii, accesul la pietele externe de desfacere, imbunatatirea calitatii. Aceste rezultate demonstreaza eficienta PPRI si in conditiile existente la noi in tara. 
Importanta si actualitatea analizei sistemului dat de imbunatatire a activitatii intreprinderilor deriva si din starea de lucruri existenta in cadrul unitatilor economice din R. Moldova : managementul ineficient, lipsa de viziuni si planuri pe termen lung, conceptii ,,uzate", neconforme conditiilor actuale, lipsa de resurse financiare,lipsa implimentarii inovatiilor, toate acestea impun necesitatea unei restructurari profunde, in asigurarea unei dezvolari de perspectiva. In sprijinul afirmatiilor de mai sus se suprapune si situatia social-economica destul de precara, caracterizata printr-o crestere si dezvoltare economica iluzorie, bazata pe consum,contrar directiei eficiente ce presupune investitii de capital in sectoarele economiei nationale care sa duca la o crestere economica reala. In acest sens intreprinderile trebuie sa se afle in avanposturile acestor procese .Anume unitatilor economice le revine rolul de "motor" al intregului sistem, prin asigurarea populatiei apte cu locuri de munca, contributii mai solide la bugetul de stat si local, dezvoltarea infrastructurii etc. 
Sistemului 20 de chei ofera intreprinderilor un plan de actiuni bine pus la punct care faciliteaza atingerea obiectivelor strategice de maximizare a profiturilor prin satisfacerea clientilor. In final prin atingerea interesului individual are loc si atingerea interesului general, deoarece exista o dependenta direct proportionala intre nivelul de prosperitate a intreprinderilor aflate in limita unui teritoriu national si nivelul de bunastare a statului si a societatii in general.
Scopul proiectului dat este de a prezenta avantajele si rezultatele de care beneficiaza organizatiile care acorda o atentie sporita programelor de actiuni privind cresterea eficientei activitatii si imbunatatirii calitatii.
Sarcinile proiectului :
1. Prezentarea succinta a PPRI, caracterizarea tehnicilor si instrumentelor utilizate.
2. Descrierea procesului de implimentare a Sistemului 20 de chei la intreprinderea SA "Moldagrotehnica".
3. Prezentarea rezultatelor obtinute de intreprindere in urma implimentarii sistemului.
CAPITOLUL I: DESCRIEREA SI ESENTA CONCEPTULUI "20 DE CHEI"
1.1 Sistemul "20 de chei" : Caracteristica generala, Mecanisme, Succese 
Sistemul 20 de Chei a fost elaborat in Japonia, mai bine de jumatate de secol in urma. In literatura de specialitate acest concept este cunoscut sub mai multe denumiri:
o Sistemul 20 de chei ale succesului;
o Sistem de management operational;
o Program Practic de Revolutionare a Intreprinderilor (PPRI).
Sistemul 20 de Chei este rezultatul experientei de munca de 50 de ani a profesorului Iwao Kobayashi, care a lucrat aproape 40 de ani la Mitsubishi Heavy Industries din Japonia, iar in 1981 a fondat Institutul de Dezvoltare PPRI din Japonia. In calitatea sa de conducator al acestei institutii, el a promovat si implementat cu succes timp de peste un deceniu sistemul sau de 20 de chei in mai mult de
150 de companii din toata lumea. Obiectivul principal al sistemului este dezvoltarea capacitatilor intreprinderilor de a se adapta la schimbari. Conceptul PPRI integreza 20 de metode de ,,revolutionare a intreprinderilor" intr-un ansamblu echilibrat care poate fi aplicat in practica in mod rational si eficace. De asemenea, sistemul propulseaza imbunatatirile intreprinderii la niveluri superioare si contribuie la atingerea celor mai ambitioase obiective." Conceptul de 20 de Chei contine efectele sinergice ale aplicarii combinate a tehnicilor si practicilor pentru a obtine succesul corporativ.


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul 20 de Chei ale Succesului dupa Iwao Kobayashi.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!