Sistemul Informational al Productiei

Extras din proiect Cum descarc?

1. Prezentarea organizatiei si a aplicatiilor informatice economice existente
Societatea Agro-Tora SRL are sediul principal in orasul Negresti, judetul Vaslui, fiind situata in regiunea cea mai slab dezvoltata a Romaniei, regiunea de Nord - Est. Chiar daca in ultimii ani numarul si dimensiunile investitiilor in aceasta zona au crescut, intr-o mare masura si datorita finantarilor europene, judetul Vaslui ramane unul dintre zonele slab dezvoltate Romaniei.
1.1. Prezentarea organizatiei
Activitatea de productie a societatii se desfasoara pe raza orasului Negresti si a comunelor limitrofe acestuia, iar desfacerea produselor are loc in special in cadrul pietelor din judetul Vaslui, precum si in alte regiuni ale Moldovei.
1.1.1. Obiect de activitate
Societatea infiintata in anul 1992 este inregistrata in registrul comertului cu numarul J3787491. Are ca obiect de activitate cultura cerealelor, plantelor tehnice si a lucrarilor auxiliare in agricultura, cum ar fi: arat, discuit, semanat. Principalii beneficiari sunt marii producatori agricoli care cultiva suprafete proprietate si in arenda de ordinul miilor de hectare pe raza judetului Vaslui. 
De la infiintare pana in prezent, firma si-a achizitionat o intreaga gama de utilaje necesare pentru efectuarea lucrarilor pe suprafata proprie si arendata, societatea ajungand la o suprafata agricola de 335 ha. Incepand cu anul 2000 contractele de arenda sunt incheiate pe o perioada de 5 ani. Pornind ca o mica afacere de familie, firma a ajuns in prezent la un numar maxim de angajati in timpul sezonului agricol de 15 persoane, si de 4 - 5 persoane in extrasezon. Avand in vedere activitatea sezoniera a societatii, angajarea personalului suplimentar doar in perioada verii este justificabila din punct de vedere economic, prin scaderea costurilor cu salariile in extrasezon. Personalul de executie este calificat si are experienta de productie necesara.
In analiza firmei am luat in considerare urmatoarele aspecte de baza:
o Clientii - societatea are ca principali beneficiari al produselor pe:
S.C. Mandra S.A. Barlad, S.C. Comcereal S.A. Vaslui, S.C. Globus S.R.L., S.C. Marsat S.A. Roman, S.C. Fuc S.A. Negresti, etc. Avand in vedere ca firma se incadreaza in categoria IMM-urilor, nu are capacitatea de a-si extinde piata de desfacere in afara regiunii Moldovei de aceea ea apeleaza la marii producatori agricoli care actioneaza ca intermediari intre micii producatori si consumatorii finali. Aceasta este o practica des intalnita in domeniul agricol autohton. Ca beneficiari secundari mentionam arendasii care in schimbul cedarii dreptului de folosinta a terenurilor primesc o cota parte din productie sau contravaloarea in bani.
o Furnizorii - societatea are ca principali furnizori: S.C. Marsat S.A. distribuitor de ingrasaminte chimice, S.C. Alcedo S.A. distribuitor de erbicide, S.C. Semrom S.A. Barlad furnizor de seminte si PECO S.A. Vaslui principalul furnizor de motorina.
o Bariere la intrarea pe piata - Tendinta pietei este de crestere. Dupa o perioada de regres simtita in aceasta activitate dupa anul 1990 ca urmare a divizarii suprafetelor agricole si a reconstituirii dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole conform legii 18/91, in prezent se manifesta o tendinta de comasare a terenurilor prin arendarea unor suprafete mai mari de teren catre marii producatori agricoli. De asemenea in agricultura se manifesta o lipsa acuta de utilaje pentru efectuarea de lucrari agricole, astfel ca societatea desfasoara o activitate pe o piata cu un potential ridicat si de perspectiva. In domeniul prestarilor de servicii, lucrarile au caracter oarecum sezonier, deoarece in mare parte acestea se realizeaza primavara, vara si toamna, ( arat, discuit, semanat, recoltat ). In concluzie firma nu intampina probleme majore in penetrarea pietei. 
o Concurenta - Concurenta in domeniul agricol in zona este redusa, deoarece foarte putini din producatorii agricoli au reusit sa achizitioneze utilaje performante si nu lucreaza suprafete mari cu respectarea tehnologiilor. Astfel putem spune ca nu se face simtita inca concurenta in domeniu; pe raza de activitate a societatii in judet, principalul concurent , fiind - S.C. Comcereal S.A. Vaslui.


Fisiere in arhiva (5):

  • ASI Cap3 Final.doc
  • Matricea Si Final.doc
  • Proiect Final.doc
  • Diagrama de context.mdi
  • Diagrama descompunerii functionale.mdi

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!