Stagiu de practică - SC Farmec Plast SA Cluj-Napoca

Cuprins proiect

1.Scurt istoric al firmei 3
2.Organigrama firmei 6
3. Marketing 8
4.Finanţele firmei 28
5.Contabilitate 46


Extras din proiect

SCURT ISTORIC AL FIRMEI
SC FARMEC PLAST SA
S.C FARMEC PLAST SA situată în Cluj-Napoca pe strada Henri Barbusse, numărul 16. A luat fiinţă în anul 1999 prin desprinderea secţiei de prelucrare a maselor plastice din cadrul SC FARMEC SA, o firma cu tradiţie in industria cosmetică romanească.
SC FARMEC PLAST SA face parte din cadrul hold- ing –ului companiei SC FARMEC SA Cluj, cea mai mare producătoare de produse cosmetice din România.Compania SC FARMEC SA reprezintă un holding din trei entităţi: SC FARMEC SA, SC FARMEC PALST SA şi complexul de alimentaţie public FARMEC; aceasta din urmă cuprinzând două restaurante, două terase în aer liber, un magazine şi două terenurimoderne de mini fotbal dotate cu gazon artificial şi nocturnă.
Mărcile de cea mai mare notorietate fabricate de catre SC Farmec SA sunt: Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Ecovital, Doina, Obsesie, Crema Depilatoare, Athos, MyDeo, Dermofarm, Triumf, Nufăr. Societatea lansează anual peste 50 de produse noi, originale, bogate in extracte naturale si vitamine. Este primul producător de creme Gerovital H3 din România, prima crema industrializându-se in 1967, in urma hotărârii Prof. Dr. Ana Aslan ca Farmec SA producă toate cremele si emulsiile Gerovital H3.
SC FARMEC PLAST SA este specializată în fabricarea şi decorarea ambalajelor de înalta calitate din mase plastice pentru industria produselor cosmetice. SC FARMEC PLAST SA a avut succes în consolidarea unei reputaţii solide prin aprovizionarea unor companii cunoscute în lumea întreagă cu o gama de ambalaje care constituie modele în ce priveşte fiecare din aspectele procesului de ambalare, pornind de la conceperea şi alegerea ambalajului.
Calităţile FARMEC PLAST rezultă în principal din personalul perfect instruit şi din instalaţiile pe care le deţine. Datorită asigurarii tuturor serviciilor de ambalare într-o singura unitate, clienţii economisesc timp şi efort în achiziţionarea unor produse de înalta calitate.
SC FARMEC PLAST SA asigură servicii flexibile prin acceptarea unor comenzi pentru cantităţi reduse sau pentru un volum mare de produse, cu diverse dimensiuni, precum şi prin elaborarea unor produse noi şi comenzi speciale în timp scurt. Produsele FARMEC PLAST îndeplinesc cerinţele celor mai pretenţioşi clienţi. Produsele noastre constau în borcane, flacoane şi tuburi din plastic după tiparele clienţilor sau după matriţele existente, prevăzute cu o varietate de sisteme de închidere. 
Compartimentul de producţie este echipat cu utilaje moderne, grupate în urmatoarele linii de fabricaţie: formare prin extrudere-suflare, flacoane a căror volum este cuprins între 50ml şi 3l, formare prin extrudere –tuburi cu urmatoarele diametre: 18, 20, 30, 41, 50 a căror volume sunt cuprinse între 30-150 ml, formare prin injecţie în urma cărora se obţin borcane (5-500ml), capace, busoane, precum şi diferite alte produse destinate industriilor: cosmetică, farmaceutică, alimentară şi chimică. Societatea se află angrenată într-un context concurenţial în care numai prin calitatea produselor şi serviciilor noastre putem să ne păstrăm poziţia pe piaţă şi putem să ne construim o imagine internă şi internaţională. Societatea SC FARMEC PLAST SA este angajată în determinarea obiectivă , completă şi fără ambiguităţi a cerinţelor clienţilor şi în satisfacerea acestor cerinţe.SC FARMEC PLAST SA pe lângă atelierele de producţie deţine atelier de matriţerie, întreţinere şi reparaţii. Utilajele deţinute de unitate au forţa de inchidere cuprinsă între 25-2000T.
Putem produce diferite modele după matriţele existente sau după cele ale clientului, de diverse culori sau transparente. Capacele pot avea aceeaşi culoare cu borcanul sau diferită. Ele pot fi imprimate cu dungă aurie sau argintie. Borcanele obţinute prin procedeul de injecţie sunt destinate atât industriei cosmetice cât şi pentru ambalarea produselor farmaceutice. 
Fabricarea borcanelor se face prin procedeul de injecţie, utilizând materii prime ca: PP, PS. Capacitatea lor variază între 5 ml - 500 ml.


Fisiere în arhivă (1):

  • Stagiu de Practica - SC Farmec Plast SA Cluj-Napoca.doc

Imagini din acest proiect

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!