Strategii politice monetare a Băncii Naționale a Moldovei

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducere ..1
Capitolul 1. Strategiile politicii monetare.
1.1 Conceptul privind politica monetara ..2
1.2 Strategii politicii monetare .2
1.3 Avantajele si dezavantajele principalelor strategii de politica monetara ..5
1.4 Obiectivele principale ale politicii monetare .5
1.5 Instrumentele politicii monetare ...6
Capitolul 2. Analiza strategiilor politici monetare a BNM.
2.1 Stabilitatea preturilor si stabilitatea financiara ..7
2.2 Comunicarea politicilor monetare .8
2.3 Tintirea inflatiei .9
Capitolul 3. Probleme si solutii.
3.1 Probleme ..12
3.2 Solutii ...13
Concluzie 14
Bibliografie 15


Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
ACTUALITATEA TEMEI: Acest referat este destinat pentru a demonstra prezenta influientei financiare asupra vietii economice.Aceasta influenta se caracterizeaza prin accentuarea etapelor de modificare a economiei, deasemenea ne explica necesitatea cunoasterii unur strategii prin care avem posibilitatea de a inlesni procesul de aparitie a dezechilibrelor macroeconomice. Cu aceasta ordine de idei, putem constientiza prezenta multilaterala a masurilor de reglare economica.
SCOPUL LUCRARII: Tematica abordata in aceasta lucrare se refera la explicarea motivului de implimentare a strategiilor politicii monetare in economia nationala, deoarece acestea pot contribuie la realizarea echilibrului macroeconomic prin ajustarea fluxului de economii si investitii cat si prin echilibrarea cererii si ofertei globale.
SARCINILE REFERATULUI: Realizarea acestui referat ne-a impulsionat pentru prezentarea importantei strategiilor economice intregului colectiv colegial. Astfel, pe durata studierii materialului, am pus o baza de cunostinte relevante care ne va ajuta pentru intelegerea politicilor monetare. De asemenea, acest referat contribuie la proiectarea unor strategii veridice in cadrul Bancii Nationale a Moldovei pentru care se va realiza o serie de proiecte in scopul reglementarii politicii monetare. 
IMPORTANTA PRACTICA: Strategiile politicii monetare reprezinta un subiect de valoare pentru Republica Moldova incat Banca Centrala a observat impactul realizat de acestea in viata socio-economica. Deci, in prim plan putem delimita schimbarea in sens pozitiv a economiei odata ce sunt renovate strategiile vechi si adaugate cele noi, astfel examinand afirmam modificari precum(cresterea locurilor de munca, cresterea puterii de cumparare a monedei nationale, cresterea nivelului de investitii in capital si tehnologie). In acest context realizam ca implimentarea strategiilor in politica monetara conduce la unele schimbari de cea mai mare importanta atat pentru societate cat si pentru economia nationala.
METODOLOGIA CERCETARII: In aceasta lucrare stiintifica am utilizat 2 metode de cercetare: analiza si informarea. Prin analiza am reusit sa delimitez problemele si solutii, in care ne-am exprimat din propria initiativa. A doua metoda de cercetare e informarea si punerea in practica, deci pentru conservarea informatiei am cercetat situatia actuala, preluind citeva date si rapoarte din aceasta sfera.
STRUCTURA LUCRARII: Referatul este alcatuit din introducere, cuprins, concluzii si recomandari si bibliografie; in cuprins sunt relatate 3 capitole cu subpuncte corespunzatoare si concluzia impreuna cu recomandarile.
CUVINTE-CHEIE: Inflatie, politica monetara, strategii, BNM, pret, factori, obiective, finante.
Capitolul 1. Strategiile politicii monetare.
1.1 Conceptul privind politica monetara.
Politica monetara in calitete de instrument al politicii macroeconomice, reprezinta ansamblul masurilor adoptate de banca central in scopul influentarii ofertei de moneda si a ratei dobinzii care sa contribuie la influentarea, mai departe, a activitatii economice. Elaborarea politicii monetare ca urmare este subordonata atingerii obiectvului de politica macroeconomica adoptat. In baza masurilor tactice adoptate de banca central se asigura, in fapt, conturarea strategiei de politica monetara in baza careia se asigura realizarea obiectivului fundamental prpus.
In ultima perioada, evolutiele inflationiste au condus la acordarea unei importante deosebite asigurarii stabilitatii monetare interne, astfel spus a stabilitatii preturilor, acestea devenind obiectivul final al politicii monetare adoptate de bancile central. Sarcina asigurarii stabilitatii preturilor, in masura sa conduca la crearea unui cadru economic stabil, care sa permita dezvoltarea economica durabila, evidentiaza, in fapt, nivelul crescut al responsabilitatii asumate de banca central in ceea ce priveste asigurarea unui nivel sustinut al cresterii economice. Realizarea acestor obiective depinde in final de strategiile politicii monetare 
1.2 Strategii politicii monetare.
a) Tintirea agregatelor monetare. Acesta strategie presupune utilizarea agregatelor monetare ca obiectiv intermediary pentru a ajunge la atigerea obiectului Bancii Centrale ti anume acela de mentinere a stabilitatii preturilor.
Banca Centrala utilizeaza in acest sens agregatul monetar cel mai restrans, ti anume M01 in calitate de obiectiv sau ca o tinta intermediara ti agregatul monetar mai larg M3 in calitate de obiectiv final al politicii monetare.
Utilizarea agregatelor monetare ca obiectiv intermediar impune aplicarea unei politici monetare restrictive care sa aiba ca scop controlarea nivelului agregatelor monetare, in sensul eliminarii excesului de lichiditate din economie, exces care ar conduce la reducerea puterii de cumparare a monedei nationale.
Adoptarea strategiei de tintire a agregatelor monetare are la baza teoria cantitativa care enunta ca pe termen lung cretterea nivelului preturilor este determinata de cretterea inregistrata la nivelul ofertei de moneda. In acest sens se tine seama de: 
- Alegerea agregatului monetar reprezentativ,
- Stabilirea unui nivel de crettere a agregatului ales,
- Stabilirea modalitatii de gestionare a agregatului monetar stabilit. 
Astfel se considera ca cel mai utor de urmarit este agregatul M3, deoarece instrumentele


Fisiere în arhivă (1):

  • Strategii politice monetare a Bancii Nationale a Moldovei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

Capitolul 1. Efectuat: Josan Sandu.
1) Politica monetara: Cum tintim stabilitatea. Autor: Stavre Ioan -  Gabriel. Pagina 245.
2) Obiectivele politicii monetare ale bancilor central. Autor: R. Cuhal, V. Cuhal. Pagina 66.
3) Tintirea inflate-o strategie de politica monetara tot mai populara. Autor: Daniela Georgeta BEJU.
Capitolul 2. Introducerea. Efectuat: Plesca Andrian.
1) Moneda si credit. Autor: Mihai Girlea.
Webografie:
1) bnm.md
2) statistica.gov.md
Capitolul 3. Efectuat: Prisacaru Lucian.
Webografie:
1) bnm.md
2) http://www.viitorul.org/files/library/Studiu_Inflatia.pdf
Concluzie. Hornet Alexandru.
1) Lucrul individual -  "Strategii politice monetare a Bancii Nationale a Moldovei".


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!