Studii privind Cazuri Reale de Dumping Referitoare la Comunitatea Europeana

Extras din proiect Cum descarc?

Capitolul IV STUDII PRIVIND CAZURI REALE DE DUMPING REFERITOARE LA COMUNITATEA EUROPEANA
4.1 UNIUNEA EUROPEANA CA RECLAMANT 
4.1.1 Reclamat : Mexic - Masurile definitive de compensare pentru uleiul de masline din Comunitatea Europeana
La 3 martie 2006, Comunitatea Europeana a solicitat consultatii cu Mexic cu privire la impunerea Mexicului a unor masuri definitive de compensare asupra importurilor de ulei de masline din Comunitatea Europeana.
Comunitatea Europeana pretinde ca initierea si conducerea investigatiilor in acest caz, precum si impunerea masurilor definitive de compensare sunt in dezacord cu obligatiile Mexicului, conform, printre altele:
- Articolul VI din GATT 1994.
- Articolele 1, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 22 si 32 din Acordul SCM.
- Articolele 13 si 21 din Acordul cu privire la Agricultura.
4.1.2 Reclamat : China - Masurile care afecteaza importurile de piese auto
La 30 martie 2006, Comunitatea Europeana a solicitat consultatii cu China, cu privire la impunerea din partea Chinei de masuri care afecteaza nefavorabil exporturile de piese auto din Comunitatea Europeana catre China. Masurile includ (,,dar nu se limiteaza la") urmatoarele: (a) Politica si Dezvoltarea Industriei Automobilelor (Ordinul nr. 8 al Comisiei Nationale de Dezvoltare si Reforma, 21 mai 2004); (b) Masurile pentru Administrarea Importului de Piese Auto si Componente pentru Vehicule Complete (Decretul nr. 125), care a intrat in vigoare la 1 aprilie 2005); si, (c) Regulile pentru Determinarea Daca Piesele auto si Componentele Importate Constituie Vehicule Complete (Administratia Generala a Anuntului Public Vamal nr. 4, care a intrat in vigoare la 1 aprilie 2005; precum si orice amendamente, inlocuiri, prelungiri, masuri de implementare sau alte asemenea masuri.
Comunitatea Europeana afirma ca, conform masurilor identificate, piesele auto importate care sunt folosite la fabricarea vehiculelor destinate vanzarii in China sunt supuse unor taxe egale cu tarifele pentru vehiculele complete, daca acestea sunt importate in plus fata de unele praguri. De asemenea, mai considera si ca aceste masuri sunt in dezacord cu obligatiile Chinei conform GATT 1994, Acordul cu privire la Masurile Investitiilor legate de Comert (Acordul TRIM), Acordul cu privire la Subventiile si Masurile de Compensare (Acordul SCM) si Protocolul referitor la Accesiunea Republicii Populare Chineze (Protocolul de Accesiune). Mai ales, Comunitatea Europeana considera ca masurile sunt in dezacord cu:
- Articolele I:1(a), II:1(b), III:2, III:4, III:5 din GATT 1994, precum si cu principiile prezentate in Articolul III:1.
- Articolele 2.1 si 2.2 din Acordul TRIM, in legatura cu paragrafele 1(a) si 2(a) din Lista Ilustrativa anexata la Acord.
- Articolul 3 din Acordul SCM.
- Obligatiile Chinei conform Protocolului de Acces, mai ales Partea I, par. 7.3 din Protocolul de Accesiune, si par. 203 din Raportul Partii Muncitoare asupra Accesiunii Chinei (Raportul WP), in legatura cu Partea I, par. 1.2 din Protocolul de Accesiune, si par. 342 din Raportul WP.
Comunitatea Europeana mai considera ca China a anulat sau scazut avantajele care-i revin Comunitatii Europene, conform Protocolului de Accesiune, mai ales par. 93 din Raportul WP, in legatura cu Partea I, par. 1.2 din Protocolul de Accesiune, si par. 342 din Raportul WP.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studii privind Cazuri Reale de Dumping Referitoare la Comunitatea Europeana.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!