Studiul pieței de carne

Extras din proiect Cum descarc?

Carnea
Prezentare generala a
produsului:
Carnea este partea
comestibila din corpul unor
mamifere, pasari, pesti,
crustacee etc. Dupa timpul
de intrare in consum
carnea poate sa fie carne
proaspata sau carne
conservata.. Carnea este
diferita si dupa provenienta
sa, dupa specia de animal
din care se obtine si dupa
sacrificare.
DATE
STATISTICE
In anul 2012, consumul
mediu de carne era de
43 kilograme pe an de
persoana, fata de 34
kilograme in 1992, iar in
2017 este de 51
kilograme.
DETALII
La nivel global, animalele cele
mai consumate pentru carne
sunt porcii, pasarile de curte,
carnea de vita si mieii.
Consumul global de carne se
majoreaza, in principal, datorita
cresterii economiilor in curs de
dezvoltare. Australia si Statele
Unite conduc in consumul de
carne, de peste 100 kg /an/cap
de locuitor, cu mult peste
media globala, de aproximativ
42 kg.
In fond, umanitatea a fost
dintotdeauna carnivora, iar
alunecarea spre vegetarianism pare,
la nivel global, doar o ipocrizie.
Carnea inseamna proteine de inalta
calitate si grasimi absolut necesare
corpului.
Carnea este o sursa valoroasa de
proteine complete si opt
aminoacizi, precum si alti nutrienti
esentiali. Carnea de pasare este o
sursa importanta de omega-3 si alti
acizi grasi esentiali.
De ce iubim carnea?
Carnea de pasare este mai ieftina. Un
kilogram de piept de pui, curatat de
pielita si ambalat de producator,
considerat a fi partea cea mai
dietetica si mai scumpa dintr-o gaina,
costa la piata si in magazine
aproximativ 63 de lei. Un kilogram de
muschi de porc de calitate superioara
costa 90 -  100 de lei. Alte bucati de
carne de porc, inclusiv cu tot cu os si
slanina, se vand la preturi ce pornesc
de la 65 de lei kilogramul la respectiva
piata agro-alimentara.
Pret
Calitatea inalta a produsului
sincronizata de un pret rezonabil
Modul de prezentare a carnii
(tehnicile si tacticile de plasare
si pozitionare)
Gama sortimentala
Proximitatea fata de domiciliu
O experienta placuta anterior
Sarbatorile/ Evenimente
Trecere la o noua dieta
alimentara
Sanatatea
Oferte promotionale


Fisiere în arhivă (1):

  • Studiul pietei de carne.pdf

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

https://sputnik.md/society/20190924/27650452/Carnea-pe-care-moldovenii-n-au-consumat-oin-
ultimele-luni-Explicatia-comerciantilor.html
https://statistica.gov.md/newsview.php?l=ro&id=6293&idc=168
https://statistica.gov.md/pageview.php?/=ro&idc=315&id=2281


Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:



* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!