Studiul Privind Contabilitatea si Controlul Taxei pe Valoare Adaugata

Cuprins proiect Cum descarc?

1.CONSIDERATII GENERALE.1
1.1. Scurt istoric.1
1.2. Obiectul de activitate.1
1.3. Organigrama.2
1.4. Evidenta principalilor indicatori economico-financiari.4
2.CONTABILITATEA TAXEI PE VALOARE ADAUGATA.6
2.1. Obiectivele si factorii organizarii contabilitatii taxei pe valoare adaugata.6
2.2. Organizarea contabilitatii TVA.6
2.2.1. Documentatia primara.6
2.2.2. Evidenta operativa a TVA.7
2.2.3. Organizarea contabilitatii sintetice a TVA.7
2.3. Reflectarea in contabilitaea taxei pe valoare adaugata.11
2.4. Decontarea taxei pe valoare adaugata.13
3.CONTROLUL TVA.15
3.1. Locul si rolul taxei pe valoare adaugata.15
3.1.1. Dispozitii generale.15
3.1.2. Reglementari ale taxei pe valoare adaugata in Romania.15
3.1.3. Sfera de aplicate a TVA.16
3.1.3.1. Operatiuni impozabile.16
3.1.3.2. Operatiuni scutite.17
3.1.3.3. Platitorii taxei pe valoare adaugata.19
3.1.4. Baza de impozitare.20
3.1.5. Faptul generator si exigibilitatea TVA.20
3.1.6. Regimul deducerilor.21
3.1.7. Cotele de impozitare.22
3.1.7.1. Regimul special de scutire.23
3.1.7.2. Ajustarea bazei de impozitare.23
3.1.7.3. Masuri de simplificare.24
3.2. Organizarea controlului fiscal privind TVA.24
3.2.1. Pregatirea controlului.27
3.2.2. Organizarea controlului.29
3.3. Exercitarea controlului fiscal privind TVA.30
3.3.1. Tipuri de control.30
3.3.2. Obiectivele de control.30
3.3.3. Competenta drepturilor si obligatiile organelor de control fiscal.32
3.3.4. Drepturile si obligatiile platitorilor de TVA.33
3.4. Valorificarea actiunii de control privind taxa pe valoare adaugata.33
4.TAXA PE VALOARE ADAUGATA DUPA ADERAREA ROMANIEI LA UE.36
4.1. Principalele modificari TVA incepand cu ianuarie 2007.38
5.CONCLUZII SI PROPUNERI.45
ANEXE.47
BIBLIOGRAFIE.58


Extras din proiect Cum descarc?

1.CONSIDERATII GENERALE
1.1. SCURT ISTORIC
Societatea comerciala CASTRUM-TIM SRL . a fost infiintata in baza legii 30/1991 si inregistrata la Registrul Comertului sub Nr.33915/16.12.1991.Capitalul social este in suma de 200 lei fiind subscris si varsat integral la data constituirii societarii comerciale.
S.C. CASTRUM-TIM SRL este o societate cu raspundere limitata ,obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social ,asociatii fiind obligati numai la plata partilor sociale.
Societatea comerciala a fost constituita prin contract de societate si statut.
Asociatii sunt in numar de doi. Capitalul social este divizat in 400 parti sociale egale , in valoare de 0.5 lei ,fiecare asociat avand cate 200 parti sociale .
Fiecare parte sociala da dreptul la vot .
S.C. CASTRUM-TIM S.R.L are sediul social in Timisoara, str. Iosif Nemoianu, nr. 4, ap. 5.
Societatea este platitoare de T.V.A din decembrie 1994.
1.2.OBIECTUL DE ACTIVITATE
Obiectul principal de activitate al societati comerciale este conservarea si restaurarea monumentelor si cladirilor istorice, cod CAEN 9252.
S.C. CASTRUM-TIM S.R.L. este atestata de catre Ministerul Culturii si Cultelor sa desfasoare activitati in domeniul protejarii monumentelor istorice in conformitate cu prevederile Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice.
Aflati in poarta dintre Vest si Est,la confluenta unor culturi,istorii si educatii atat de diferite de-a lungul vremii,scopul societatii a fost de a lucra intr-un domeniu mai special din ramura constructiilor axandu-se pe consolidarea si restaurarea monumentelor istorice,in dorinta de a reda farmecul si frumusetea lor de odinioara.
In paralel a realizat si lucrari de constructii civile si industriale.
Acest lucru a implicat dotarea societatii cu cadre tehnice de specialitate,atelier de proiectare si personal muncitor calificat in domeniu. In prezent societateare un numar de150 de angajati cu contract colectiv de munca.
S.C.CASTRUM-TIM S.R.L. face parte din Uniunea Nationala a Restauratorilor de Monumente Istorice Bucuresti, inca de la infiintarea acesteia si membri A.E.R.P.Acu sediul in Paris.
In judetul Timis este considerata cea mai mare firma cu realizari in domeniul "restaurare monumente istorice", acordandu-i-se in fiecare an diplome in topul firmelor, realizat atat la nivel regional, cat si national.
Dintre principalele obiective restaurate de CASTRUM-TIM SR.L., putem enumera:
- Palatul Baroc Timisoara
- Teatrul Vechi Mihai Eminescu Oravita - Caras Severin
- Muzeul National al Unirii - Alba Iulia
- Castelul Corvinestilor - Hunedoara
- Biserica Densus - Hunedoara
- Inspectoratul Teritorial de Munca Timis
- Banca Nationala a Romaniei Timisoara
- Castelul Bethleen Magna Curia Deva 
Adunarea Generala a Asociatilor 
Directorul general al societatii S.C. "CASTRUM-TIM" S.R.L. TIMISOARA raspunde in fata Adunarii Generale a Asociatilor pentru organizarea intregii activitati, luarea masurilor in vederea asigurarii unei bune gospodariri a fondurilor materiale si a resurselor financiare, adaptarea si urmarirea realizarii masurilor necesare indeplinirii integrale si in termenele stabilite a prevederilor cuprinse in contractele economice.
In acest sens, Administratorii si Directorul societatii au datoria sa organizeze desfasurarea eficienta a muncii in santierele de constructii si sa creeze conditiile necesare pentru ca toti salariatii sa-si aduca aportul la realizarea obiectivelor prevazute in actul constitutiv al societatii si sa ia masurile corespunzatoare pentru respectarea normelor specifice activitatii societatii, a regulilor de ordine si disciplina si a normelor de protectia muncii si de paza contra incendiilor.
Director Tehnic
Tine legatura intre Inspectia de Stat in Constructii, dirigintele de santier si directorul general. Directorul tehnic urmareste ca toate datele tehnice ale proiectelor sa fie puse in executie, fara nici o modificare in cazul in care proiectantul nu a cerut altceva. El raspunde in fata directorului general de calitatea lucrarilor executate de catre cei care coordoneaza productia,urmareste ca atunci cand este cazul, sa fie intocmite si sa respecte toate documentele lucrarilor ascunse si a fazelor terminale.
Director Economic
. Acesta furnizeaza directorului general informatii referitoare la starea economica a intreprinderii, relatiilor economice cu furnizorii si clientii intreprinderii, precum si cele cu Bugetul Statului. Directorul economic este obligat sa informeze intotdeauna prompt directorul general asupra oricarei modificarii survenite in situatiile financiare ale intreprinderii.
Directorul economic furnizeaza directorului general informatii referitoare la aprovizionarea cu materii prime si materiale, datoriile societati fata de furnizori sau fata de Bugetul Statului, creantele societatii fata de clientii sai, disponibilitatile banesti detinute de catre societate, situatia eventualelor credite etc.
Directorul general impreuna cu directorul economic analizeaza rapoartele de venituri si cheltuieli, stabilesc salariiile angajatiilor si gestioneaza resursele banesti aflate la dispozitia societatii.
Contabil Sef
Contabilul sef trebuie sa intocmeasca toate rapoartele necesare directorului economic pentru ca acesta sa poate cunoaste cu precizie starea financiar-contabila a intreprinderii. El are obligatia de a verifica balanta de verificare, bilantul, contul de profit si pierdere precum si toate celelalte documente financiar-contabile
Contabilul sef supervizeaza si raporteaza directorului economic activitatile referitoare la contabilitatea materialelor, contabilitatea salariilor, contabilitatea generala, gestiunea intreprinderii si a fluxurilor de trezorerie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Studiul Privind Contabilitatea si Controlul Taxei pe Valoare Adaugata.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!