Tehnologii Energetice cu Poluare Zero

Extras din proiect

Tehnologiile energetice cu poluare zero sunt acele tehnologii care in stransa legatura cu natura asigura energia necesara vietii noastre de zi cu zi. 
Ele folosesc diversele forme ale energiei venite de la soare pentru a produce energie electrica, termica sau mecanica utilizabila în asezarile umane. 
Poluarea zero înseamna ca obtinerea acestor energii nu presupune producerea de deseuri materiale sau energetice daunatoare naturii.
Resurse regenerabile de energie
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la acel tip de dezvoltare economica ce asigura satisfacerea necesitatilor generatiei prezente fara a compromite posibilitatea generatiilor viitoare de a-si satisface propriile lor cerinte.Dezvoltarea durabila pune in prim-plan, in ceea ce priveste industria energetica, urmatoarele obiective: reorientarea tehnologiilor de producere a energiei si punerea sub control a riscurilor acestora; conservarea si sporirea bazei de resurse, reducerea emisiei de CO, dezvoltarea resurselor regenerabile; unificarea proceselor de luare a deciziilor privind energia, economia, in general si protectia mediului, in special.
Prin „energie regenerabila“ se intelege energia derivata dintr-un larg spectru de resurse, toate avand capacitatea de a se reinoi, ca de exemplu: energia hidraulica, solara, eoliana, geotermala si din biomasa (resturi menajere, municipale, din industrie si din agricultura)
Aceste resurse de energie pot fi utilizate pentru generarea de energie electrica in toate sectoarele de activitate, pentru generarea de energie termica necesara proceselor industriale si incalzirii locuintelor, pentru producerea de combustibili necesari transporturilor
Tehnologiile de producere a energiei din resurse regenerabile se afla pe diferite stadii de dezvoltare si comercializare. Din energiile obtinute din surse regenerabile, in anul 1998, in SUA, 55% proveneau din sursa hidraulica, 38% din biomasa, inclusiv deseuri solide municipale, 5% din sursa geotermala, 1% din sursa solara, 0,5% din sursa eoliana.


Fisiere în arhivă (1):

  • Tehnologii Energetice cu Poluare Zero.pptx

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!