Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Economie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 3710
Mărime: 196.55KB (arhivat)
Publicat de: Petronela C.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

Pentru că trăim în secolul vitezei, transferul internațional de bani a devenit una dintre cele mai necesare acțiuni pe care oamenii și companiile le utilizează într-o eră a tehnologiei și a informației trasmise instant. În aceeași măsură, mobilitatea populației la nivel global, mondial și multitudinea monedelor în care se realizează tranzacțiile au facut din transferurile internaționale de bani un element necesar.

În mod concret, sistemele de transfer de bani internaționale permit mobilizarea sumelor de bani dintr-un capăt al lumii în celălalt capăt, în condiții de securitate sporită, pe baza unor date de identificare speciale și în timp foarte scurt. Cele două companii lidere în acest domeniu la nivel mondial sunt Moneygram și Western Union.

Pur și simplu, MoneyGram si Western Union permite oricărei persoane sau companii să trimită bani aproape oricui și oriunde. Cu foarte puține excepții notabile (de exemplu, Republica Islamică Iran și Coreea de Nord), există puncte de distribuție a unităților Moneygram sau Western Union pe tot globul.

Pentru a trimite bani, expeditorul pur și simplu vizitează o unitate MoneyGram sau Western Union, completează un formular de mână, depune numerarul la casierie și primește un număr de transfer confidențial (MoneyGram utilizează un număr de referință de 8 cifre, Western Union folosește un număr de control al transferului de bani format din 10 cifre). Pentru a trimite bani în anumite țări este necesară, de asemenea, o întrebare de testare și un răspuns. Există limite cu privire la sumele de bani care pot fi trimise și acestea diferă în funcție de țară.

Expeditorul comunică apoi la receptor numărul de transfer și (dacă este cazul) întrebarea de testare și răspunsul.

Pentru a primi banii, receptorul pur și simplu vizitează o unitate a MoneyGram sau Western Union, confirmă numele ei / lui, numărul de transfer și (dacă este cazul), răspunsul la întrebarea de testare. Poate fi, de asemenea, necesară o anumită formă de identitate. Receptorul primește apoi banii în numerar.

Sistemele de transfer internațional de bani au devenit cunoscute la nivel mondial și renumite pentru utilitatea, siguranța și rapiditatea lor. Astăzi, circulația banilor este greu de imaginat fără MoneyGram și Western Union, iar evoluțua și tendințele acestor companii le recomandă ca fiind parteneri de încredere pentru clienții lor.

2. WESTERN UNION

Western Union conectează oameni și companii din întreaga lume, oferind modalități rapide, fiabile și ușoare de a transfera bani.

Istoria companiei de 162 de ani și 515 mii de locații ale agențiilor Western Union din peste 200 de țări și teritorii întăresc angajamentul companiei de a oferi serviciile sale în fiecare colț al globului. Milioane de oameni folosesc cu încredere serviciile Western Union pentru a trimite şi a primi bani oriunde s-ar afla. Fondat ca New-York and Mississippi Valley Telegraph Company, în 1851, Western Union continuă să se întindă pe distanțe considerabile în teritoriu cu tehnologie inovatoare. Pentru mai mult de 160 de ani, compania a fost o forță puternică de alimentare a creșterii economice globale și a inovării.

Misiunea Western Union este de a face viața clienților mai bună și de a răspunde nevoilor lor cu o varietate de produse și servicii. Acesta este unul din aspectele care a transformat compania într-un lider în industria de transfer de bani la nivel mondial.

Compania este renumită pentru apropierea de clienții săi. Împreună cu agenți săi și mai mult de 9.000 de angajați care vorbesc limba clienților, locuiesc în cartierele lor și împărtășesc cultura lor, compania s-a transformat de-a lungul timpului într-o parte esențială a vieții comunităților și societății.

Western Union oferă clienților săi numeroase avantaje :

1) Transfer de bani în doar câteva minute;

2) Transfer de bani la nivel mondial;

3) Sistem fiabil;

4) Armonizare perfectă cu cea mai recentă tehnologie;

5) Accesul la servici printr-o varietate de canale (on-line, prin intermediul telefonului mobil și ATM-uri), pentru a satisface nevoile clienților.

Astăzi, Western Union promovează oportunitatea economică globală și creșterea economică prin reducerea decalajelor în sectorul serviciilor financiare. Portofoliul său de produse include soluții de afaceri în creștere, de transfer de bani de la consumator la consumator, servicii de plată proiectate legale și opțiuni de valoare stocată, cum ar fi cartele preplătite. On-line, prin telefon, de la cele aproximativ 100.000 de ATM-uri și prin mai mult de 515 mii de locații ale agenților din întreaga lume , Western Union are scopul de a transfera bani oricând, oriunde și oricum doresc clienții săi, ajutând consumatorii și întreprinderile să crească. Compania este listată la bursa din New York sub simbolul “WU”

Pentru a evidenția în mod clar evoluțiile și perspectivele Western Union, vom analiza în continuare evoluția de până în prezent și cea așteptată pentru viitor (conform analizelor) în cazul celor mai relevanți indicatori ai companiei.

Evoluția tranzacțiilor, a profitului operațional și a venitului net este redată grafic mai jos, până în prezent și în perspectivă.

Preview document

Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 1
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 2
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 3
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 4
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 5
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 6
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 7
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 8
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 9
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 10
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 11
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 12
Western Union și MoneyGram. evoluții și perspective - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Western Union si MoneyGram. Evolutii si Perspective.doc

Alții au mai descărcat și

Mediul extern al SC Agdesy SRL - oportunități și restricții

Analiza macro-mediului intreprinderii Studiul macro-mediului intreprinderii permite depasirea orizontului mediului concurential deoarece...

Întreprinderea în era globalizării

In era globalizarii, specialitii in domeniu vorbesc despre “intreprinderea digitala”, “intreprinderea virtuala” sau “intreprinderea mileniului...

România în ecuația integrării europene

Reforme institutionale si politice in U.E. inaintea procesului de largire. Actuala forma de organizare ce cuprinde 15 tari membre nu mai...

Te-ar putea interesa și

Protecția Consumatorilor de Servicii Financiare

Introducere De-a lungul timpului pentru economişti studiul banilor, instituțiilor bancare şi piețelor financiare a constituit unul dintre cele mai...

Ai nevoie de altceva?