Analiza Actiunilor Tehnico-Tactice a Boxerilor

Cuprins proiect Cum descarc?

Introducerea 2 
Capitolul I Fundamentarea teoretico-stlintifica a temei 6
1.1 Tactica boxului 6
1.2 Caracteristicile tactice si actiunile ei 7
1.3 Problemele de instruire la etapa incepatoare in actiunile 
tehnico-tactice de lupta 10
1.4 Determinarea volumului optim al actiunilor tehnico- tactice 
la boxerii cu diferit stil de conducere a luptei 26
1.5 Folosirea tactica a arenei ringului 30
1.6 Problema insusirii actiunilor tehnice si tactice diferentiate 35
Capitolul II Scopul, obiectivele, metodele de organizare a cercetarii 47
2.1 Scopul si obectivele lucrarii 47
2.2 Metodele de cercetare 47
2.3 Organizarea cercetarilor 51
Capitolul III Rezultatele cercetarii 52
3.1 Influenta pregatirii tehnico- tactice simetrice indreptate spre eficacitatea loviturilor la boxeri 52 
Concluzii 53
Bibliografie 54


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
Actualitatea temei: Nivelul competitional contemporan al luptelor pune in fata sportivilor cerinte majore, astfel incit in urma unei pregatiri indelungate, acestia trebuie sa posede un arsenal considerabil de cunostinte tehnico-tactice si o buna pregatire fizica si psihica pentru atingerea rezultatului sportiv de exceptie. O problema de maxima importanta o reprezinta gasirea unor solutii de EFICIENTIZARE a instruirii si ridicare a calitatii necesare. Performanta sportiva pretinde subiecti dotati, ea opereaza selectia pe baza de aptitudini, mai ales psiho-motrice si motrice, scopul final fiind acela de a le maximiza.
Daca la virsta scolara mica si mijlocie nu se actioneaza eficient in privinta acestor aptitudini, viitorii sportivi de performanta nu-si vor putea manifesta total inzestrarea nativa.
O serie de cercetari din ultimii ani vin sa confirme eficienta instruirii si educatiei sportivilor pe baza procesului pedagogic in cadrul caruia s-a tinut cont de calitatile tipologice ale sportivilor. Fundamentarea teoretica a aspectelor fiziologice si psihologice ale propiretatilor tipologice mai sus mentionate constituie meritul cercetarilor savantilor I. P. Pavlov (1951), V. M. Teplov (1981, 1983), V. D. Nebilitin (1966, 1976), V. S. Merlin (1973, 1981), ce se refera la studierea formelor de comportare motivate tipologic in activitatea de munca sportiva, descrise in lucrarile cercetatorilor Z. I. Biriucova (1961), E. P. Iliin (1966, 1979), V. A. Veatkin (1978), V. Ludu (1983), V. Manolachi (1989), M. Serban (1987), M.Ene (1999) au aparut date concrete in acest sens.
S-a demonstrat astfel ca adaptarea eficienta a sportivului la cerintele activitatii competitionale, manifestarea maxima a capacitatilor sportive si dezvoltarea calitatilor necesare, se pot obtine printr-o abordarea DIFERENTIATA si INDIVIDUALIZATA.
Aceasta se realizeaza prin utilizarea selectiva a metodelor, mijloacelor, materialelor si formelor de organizare ale procesului de instrui!re, ce corespund particularitatilor individuale ale boxerilor.
Totodata, din pricina unor probleme teoretice si practice nesolutio!nate inca, individualizarea instruirii are pina in prezent un caracter mai mult declarativ. Datele existente in acest sens se refera, de regula, la sportivii de performanta inalta si aproape deloc la metodica de instruire a incepatorilor.
Importanta practica: a cercetarilor consta in formularea unui set de concluzii, propuneri si recomandari practice in ceea ce priveste selectarea si utilizarea celor mai rationale si adecvate metode si mijloace de instruire diferentiata la etapa incipienta de pregatire a boxerilor.
Subiectul cercetarii: corelatia specificului actiunilor tactico-tehnice ale boxerilor primului an de instruire si particularitatile stilului individual de conducere a luptei.
Obiectul cercetarii: Procesul de instruire al actiunuilor tehnico- tactice a boxerilor incepatori tinind cont de capacitatile tipologice specifice ale sportivilor cu diferit stil de conducere a luptei
Scurt istoric
"Boxul este cel mai puternic antrenament pentru capacitatea de rezistenta, este transformarea corpului neinarmat in arma", a spus Egon Erwin Kisch. O definitie a boxului este si aceasta:" Arta de a lovi un adversar, fara ca tu sa primesti loviturile acestuia". De aceea, pentru a fi un bun boxer iti este necesara o foarte buna pregatire fizica, o dezvoltare fizica generala armonioasa, o mare rapiditate in executia miscarilor de lovitura, de aparare, de deplasare. E nevoie de curaj, hotarire, agilitate, de o buna pregatire tehnica si de o deosebita inteligenta tactica. Respectind regulile sale unde se poate si unde nu se poate lovi, folosirea manusilor speciale etc.-boxul nu trebuie confundat cu o bataie dura cu pumnii, ci cu o disciplina sportiva care se conduce dupa un regulament precis si implica acelea-si cerinte privind pregatirea si curajul.Originea boxului se pierde undeva in neagura vremii, cind era o lupta de forta, o confruntare violenta, brutala, care dadea cistig de cauza celui mai puternic. Asa au aparut invingatorii Olimpiadelor antice grecesti si, mai tirziu, in arenele romane gladiatorii se bateau intre ei pina la epuizare pentru a culege aplauzele publicului si indurarea cezarilor.Diferitele forme vechi de practicare a boxului se sfirsesc la inceputul secolului al XVIII-lea, cind in Anglia se stabilesc primele reguli de lupta, dintre care cea mai importanta prevede obligativitatea purtarii minusilor. Apoi aceste reguli se perfectioneaza stabilindu-se durata unei intilniri, spatiu de lupta, loviturile permise si nepermise, impartirea boxerilor pe categorii de greutate s.a. Pe plan mondial, indecursul etapelor sale de evolutie sunt consemnati campioni celebri care au uimit lumea prin invincibilitatealor, sau prin intelegenta lor tactica ori prin tehnica lor desavirsita. James Corbertt (1866-1933), Joi Louis - declarat ''boxerul secolului'' in acelea vremuri, Archie Moore, George Carpentier, Ray Sugar Robinson, Cassius Clay si multi altii au demonstrat ca boxul este o arta, cum este caracterizat de specialisti. Boxul este unul dintre cele mai vechi sporturi olimpice, competitiile la aceasta proba desputindu-se regulat inca din anul 1904 (St. Louis , SUA), cu exceptia Jocurilor Olimpice din 1912 (Stockholm, Suedia). Campionatele Europei se desfasoara incepind cu anul 1925, iar Campionatele Mondiale incepind cu anul 1974. Din 1979 se disputa si Campionatele Mondiale rezervate juniorilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Actiunilor Tehnico-Tactice a Boxerilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!