Combinatii Tactice in Atac Contra Apararii 6-0 la Echipele de Juniori

Cuprins proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I INTRODUCERE
1.1.Orientari si tendinte in handbalul mondial si national; 
1.2.Caracteristicile jocului de handbal si tendinte actuale ale procesului de pregatire;
1.3 .Locul si rolul handbalului in programa scolara; 
l.4.Motivarea alegerii temei;
CAPITOLUL II
FUNDAMENTAREA TEORETICA SI STIINTIFICA A
CERCETARII
2.l. Profilul somatic si motric al jucatorului de handbal;
2.2.Modelul de joc al handbalistului junior I;
2.3.Orientari metodologice moderne in obiectivizarea si standardizarea pregatirii jucatorului in vederea realizarii eficiente a fazei I si II ale atacului;
CAPITOLUL III 
ORGANIZAREA SI DESFASURAREA CERCETARII
3.1 Ipoteza, scopul si sarcinile cercetarii;
3.2.Organizarea si desfasurarea experimentului;
3.3.Metode de cercetare;
3.4.Metode de investigatie;
3.5.Criterii de evaluare;
3.6. Esantionul cuprins in cercetare;
CAPITOLUL IV
CONTINUTUL EXPERIMENTULUI
4.1.Continutul instruirii, continutul tehnico- tactic al jucatorului de handbal, junior I, specific fazelor I si II ale atacului;
4.2.Realizarea pregatirii, indicatorii pregatirii, norme si cerinte;
4.3.Mijloace de instruire si perfectionare a fazelor I si II ale atacului;
4.4. Testarile (initiala, intermediara, finala);
CAPITOLUL V 
REZULTATELE CERCETARII
5.1.Prezentarea rezultatelor probelor de control; 
5.2. Prelucrarea si interpretarea datelor;
CAPITOLUL VI
CONCLUZII SI PROPUNERI
ANEXE BIBLIOGRAFIE
CAPITOLUL I


Extras din proiect Cum descarc?

INTRODUCERE
1.1.Orientari si tendinte in handbalul mondial si
national
Handbalul, unul din jocurile sportive cu o mare priza la public datorita fazelor de spectacol realizate de maestrii in ale manuirii balonului, cunoaste un real progres de la un campionat mondial la altul, iar castigatoarea este intotdeauna o surpriza.
Se observa o crestere a maiestriei tehnico - tactice a jucatorilor, care permite aplicarea cu exactitate a unor sisteme de joc in atac si aparare. A disparut jocul intamplator, numarul greselilor tehnice a scazut desi ritmul de joc a crescut mult si este sustinut pe toata durata partidei.
imbunatatirea tehnicii a contribuit la aparitia unor combinatii de mare finete, a jocului acrobatic in apropierea si pe deasupra spatiului de poarta, ceea ce a dus la cresterea spectaculozitatii jocului.
Faza de finalizare a atacului se pregateste in mod gandit cu ajutorul unor circulatii de minge si de jucatori care preced de regula mijloacele de prefinalizare, precum si aruncarile la poarta executate prin surprindere.
Contraatacul si contraatacul sustinut sunt mijloacele de atac cel mai des folosite de majoritatea echipelor.
Anumite procedee tehnice, care in trecui erau in apanajul unor jucatori de exceptie, sunt executate astazi cu siguranta de majoritatea jucatorilor.
Marirea vitezei de joc in toate fazele atacului este evidenta la majoritatea echipelor. Alaturi de imbunatatirea tehnicii si tacticii, viteza de executie reprezinta unul din cei mai importanti factori de progres ai handbalului si de marire a spectaculozitatii si atractivitatii jocului.
Jocul de aparare tinde sa se perfectioneze pe seama aplicarii mai exacte a sistemelor de joc, in functie de particularitatile echipei adverse.
Jocul individual de aparare a devenit un joc atletic, barbatesc, cu un angajament fizic total. S-a imbunatatit tehnica individuala necesara realizarii corecte a marcajului, a blocarii aruncarilor la poarta si a scoaterii mingii din tinere echilibrata.
Specializarea jucatorilor pe posturi atat in atac cat si in aparare, este o tendinta vizibila si cu efecte pozitive asupra eficientei in joc a acestora. Toti jucatorii au o pregatire completa.
In handbalul de inalta performanta s-a produs o radicala schimbare de mentalitate in privinta ponderii pe care o are jocul de aparare in obtinerea unei victorii:
- s-a marit suprafata de actionare si miscare pentru flecare
aparator;
- o tendinta mereu de a ataca adversarul cu mingea,
impiedicand orie actiune de constructie a jocului, inclusiv declansarea unui
atac rapid;
In atac, tehnica jucatorilor este complexa, ritmul de joc este variat, declansarea si sustinerea atacului se efectueaza in mare viteza.
Se constata tot mai mult imaginatia creatoare a handbalistilor in diferite faze de joc, evidentiind inca o data prezenta intelectului in constructia si desfasurarea actiunilor tehnico- tactice.
Actualizarea si imbunatatirile permanente aduse conceptiei de joc, au constituit elemente noi in dezvoltarea calitativa a handbalului din tara noastra. Din pacate insa, in sfera echipelor reprezentative, (asa cum s-a dovedit in multe confruntari internationale, prea putini antrenori din tara noastra fac eforturi pentru aplicarea principiilor acestei conceptii in activitatea zilnica a echipelor lor.
Acest fapt a dus in mod firesc si nedorit la orientari neomogene din metodica de instruire, la decalajul creat intre cerintele ce stau in fata echipelor noastre reprezentative si nivelul la care evolueaza unele din echipele noastre de club in competitiile interne.


Fisiere in arhiva (1):

  • Combinatii Tactice in Atac Contra Apararii 6-0 la Echipele de Juniori .doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!