Filtru trece jos

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Tema proiectului: 1
2. Functia circuitului din fig 1 2
2.1. Generalitati 2
2.2. Functia de trransfer a unui filtru trece jos (FTJ) 3
2.2 Simularea circuitului 4
3. Senzor de temperatura 7
4. Concluzii 8
5. Biliografie 9


Extras din proiect Cum descarc?

1. Tema proiectului:
Se da circuitul:
Fig. 1.1. Circuitul dat in cerinta
Pentru circuitul din figura 1.1. se cer:
1. Functia indeplinita cuspecificarea rolului fiecarei componente. Corectati circuitul daca este cazul.
2. Modificati circuitul corectat de la punctul 1 astfel incat sa puteti masura corect temperatura ambianta cu ajutorul unui senzor de temperatura realizata cu o dioda din Si de exemplu 1N1448 in plaja 5sC / 45sC.
2. Functia circuitului din fig 1
2.1. Generalitati
Filtrele sunt circuite pentru care amplitudinea si faza semnalului de iesire depinde frecventa semnalului alternativ sinusoidal aplicat la intrare. Filtrele permit trecerea selectica a semnalelor, in functie de frecventa acestora. Proprietatile de filtrare ale unui circuit sunt descrise de caracteristica amplitudine-frecventa , care reprezinta dependenta amplitudinii semnalului de iesire in functie de frecventa unui semnal alternativ sinusoidal de amplitudine constanta si frecventa reglabila, aplicat la intrare [1].
Banda de frecventa a semnalelor care sunt lasate sa treaca fara atenuare prin filtru se numeste banda de trecere, iar banda de frecventa a semnalelor care sunt puternic atenuate sau chiar rejectate de catre filtru se numeste banda de taiere sau banda de oprire [1].
Exista patru clase principale de filtre:
-  filtre trece-jos (FTJ), care au banda de trecere cuprinsa intre frecventa zero (c.c.) si o frecventa numita frecventa de taiere;
-  filtre trece-sus (FTS), care au banda de trecere cuprinsa intre o frecventa numita frecventa de taiere si o frecventa foarte mare, nedefinita;
-  filtre trece banda (FTB), care au o banda de trecere cuprinsa intre doua frecvente oarecare, ambele nenule si finite;
-  filtre opreste-banda (FOB, care au banda de oprire cuprinsa intre doua frecvente oarecare, ambele nenule si finite [2].
Filtrele active sunt filtrele care au in componenta lor si amplificatoare electronice (etaje cu trenzistoare, AO, etc.). Aplificatorul dintr-un filtru activ poate indeplini una sau mai multe din functiile: amplificarea semnalului in banda de trecere a filtrului, eliminarea afectului sarcinii asupra proprietatilor de filtrare, introducerea unor reglaje electronice ale filtrului, crearea posibilitatii de a inlocui bobinele de inductanta ridicata prin capacitati de valoare mica si inversoare de impedanta.Circuitul dat in cerinta este un filtru trece jos(FTJ)


Fisiere in arhiva (1):

  • Filtru trece jos.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Calin Ciufudean, "Elemente de Electronica analogica", Editura Universitatii 
Suceava, 2002;
2. Calin Ciufudean, "Elemente de electronica analogica. Teme aplicative", Editura Universitatii Suceava;
3. http://swarm.cs.pub.ro/~ioprea/eea/eea-laboratoare2010/7%20Filtre%20Active%20cu%20Amplificatoare%20Operationale.pdf


Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!