Placa de Dezvoltare cu ATMega 16-32

Extras din proiect Cum descarc?

Placa de dezvoltare cu ajutorul careia se pot implementa si testa diferite circuite comandate de microcontrollerul Atmega16/32. 
Microcontrollerele din familia AVR prezinta o organizare de tipul RISC executand o instuctiune / ciclu masina. Prezenta unor blocuri interne ca : oscilator intern , timere , unitate UART , SPI , rezistoare pull-up , PWM ( pulse widith modulation) , ADC , comparatoare, determina utilizarea acestor microcontrollere intr-o gama foarte larga de aplicatii. 
Instructiunile acestei familii de microcontrollere au fost proiectate pentru a reduce dimensiunea unui program scris in limbaj C sau in limbaj de asamblare. 
Posibilitatea programarii memoriei FLASH si a memoriei EEPROM, determina ca aceste microcontrollere sa aiba o larga utilizare datorata costului mic de dezvoltare a unei aplicatii (timpul de proiectare scurt). 
O alta calitate remarcabila a acestor microcontrollere este consumul foarte mic de energie. Domeniul tensiunilor de alimentare este cuprins intre 1.8 si 5V.Prezinta 6 moduri diferite de stand-by ceea ce ne asigura ca aceste microcontrollere nu vor consuma energie decat atunci cand este nevoie. 
Controlul software al frecventei garanteaza o viteza maxima de executie atunci cand este nevoie , iar in restul timpului microcontrolerul poate trece in stand-by unde consumul de energie este minim. 
Utilizarea acestor microcontrollere poate reduce semnificativ timpul de dezvoltare a unei aplicatii datorita prezentei pe acestea a unui bloc de depanare in timp real , circuitul aflandu-se chiar pe placa ce reprezinta aplicatia. Se pot face in timp real operatii de "watch" asupra unor registri , operatii de rulare pas cu pas , operatii de oprire in breakpoint. 
Sunt produse microcontrollere de uz general precum si microcontrollere cu functii specializate. 
Printre cele mai utilizate microcontrollere de uz general putem specifica : ATMEGA 8 , ATMEGA 16 , ATMEGA 128, ATMEGA 162, ATMEGA 32, etc..
Microcontrollerele cu functii specializate se impart in mai multe catagorii : 
- Ligthing AVR : contin un procesor de semnal si este special conceput pentru controlul motoarelor de curent continuu. 
- LCD AVR : contin un controler pentr adresarea dispozitivelor LCD 
- CAN AVR : contin implementata hardware o interfata CAN.
ATmega 16 este un microcontroler CMOS de 8 - biti de mica putere bazat pe arhitectura RISC AVR imbunatatita. 
Dispune de un set de 131 instructiuni si 32 de registre de uz general. Cele 32 de registre sunt direct adresabile de Unitatea Logica Aritmetica (ALU), permitand accesarea a doua registre independente into singura instructiune. Se obtine astfel o eficienta sporita in executie (de pana la zece ori mai rapide decat microcontrorelerele convetionale CISC). 2
ATmega16 este un microcontroler RISC pe 8 biti realizat de firma Atmel.


Fisiere in arhiva (1):

  • Placa de Dezvoltare cu ATMega 16-32.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!