Principii pentru Construirea unui Radio

Cuprins proiect Cum descarc?

Bibliografie pag. 2
Capitolul 1 Argument pag. 5 - 7
Capitolul 2 Memoriu Tehnic pag. 8 - 19 Capitolul 3 Anexe pag. 20 - 21


Extras din proiect Cum descarc?

Norme de sanatatea si securitatea muncii necesare
la lucrarile practice efectuate in laboratorul de electronica
1.Laboratorul trebuie sa fie prevazut cu centura de legare la pamant.
2.Prizele din laborator vor avea contat de protectie.
3.Conexiunile vor fi executate cu conductori izolati prevazuti cu papuci,borne sau crocodile.
4.Se vor utilize tensiuni de alimentare reduse.
5.Efectuarea montajelor la mesele de lucru nu se va incepe decat cu intreruptoarele de alimentare inchise.
6.Se vor alege aparatele in functie de valorile nominale al parametrilor masurati pentru evitarea deteriorari acestora.
7.Pentru a evita deteriorarea consumatorilor alesi si a accidentele cauzate de acestea,se va urmari ca tensiunea de alimentare sa corespunda cu tensiunea nominala a consumatorilor. 
8.Dupa inceperea lucrarii la montajul aflat sub tensiune se interzice atingerea cu mana a partilor neizolate.
9.Este interzis atingerea simultana cu ambele maini a partilor metalice aflare sub tensiune.
10.Deconectarea consumatorilor aflati in sarcina se va face numai de la sursa de alimentare.
11.La aparitia unui defect se va intrerupe alimentarea.
12.Orice modificare a montajului se va face dupa scoaterea lui de sub tensiune.
13.La terminarea unei lucrari nu se va incepe desfacerea montajului decat dup ace se va opri intrerupatoarele e alimentare astfel incat nici o borna a aparatului si nici un conductor facand parte din montaj sa nu se afle sub tensiune.
14.Circuitele alimentate de surseportabile vor fi deconectate prin desfacerea conductoarelor de alimentare legate la sursa.
15.In cazul in care montajul lucrarii sunt incluse condesatoare este interzis a se atinge chiar si dupa scoaterea lor de sub tensiune,deoarece condesatoarele continua sa ramana incarcate.De aceea dupa terminarea lucrarii condesatoarele se vor descarca scurtcircuitand terminalele prin atingerea cu un conductor metalic.Operatia se va repeta de 2-3 ori pana la descarcarea completa.
16.Se vor lega la pamant toate partile metalice ale instalatie utilizare.
Argument
Mecanizarea proceselor de productie a constituit o etapa esentiala in dezvoltarea tehnica a proceselor respective si a condus la uriase cresteri ale productivitatii muncii. Datorita mecanizarii s-a redus considerabil efortul fizic depus de om in cazul proceselor de productie, intrucat masinile motoare asigura transformarea diferitelor forme de energie din natura in alte forme de energie direct utilizabile pentru actionarea masinilor, uneltelor care executa operatiile de prelucrare a materialelor prime si a semifabricatelor.
Dupa etapa mecanizarii, omul indeplineste in principal functia de conducere a proceselor tehnologice de productie. Operatiile de conducere necesita un efort fizic neglijabil, in schimb necesita un efort intelectual important. Pe de alta parte unele procese tehnice se desfasoara rapid, incat viteza de reactie a unui operator uman este insuficienta pentru a transmite o comanda necesara in timp util.
Se constata astfel ca la un anumit stadiu de dezvoltare a proceselor de productie devine necesar ca o parte din functiile de conducere sa fie transferate unor echipamente si aparate destinate special acestui scop, reprezentand echipamente si aparate de automatizare. Omul ramane insa cu supravegherea generala a functionarii instalatiilor automatizate si cu adoptarea deciziilor si solutiilor de perfectionare si optimizare.
Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia operatorului uman. Aceasta etapa presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor intr-un sens prestabilit, asigurandu-se productia de bunuri materiale la parametri doriti.
Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute incat sa permita implementarea mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina intr-un sens dorit asupra proceselor asigurand conditiile de evolutie a acestora in deplina concordanta cu cerintele optime.
Lucrarea de fata realizata la sfarsitul perioadei de perfectionare profesionala in cadrul liceului, consider ca se incadreaza in contextul celor exprimate mai sus. Doresc sa fac dovada cunostintelor dobandite in cadrul disciplinelor de invatamant : ,,Bazele automatizarii'' ,,Electronica analogica'' ,,Electronica digitala''.
Lucrarea cuprinde capitole conform tematicii primite. Pentru realizarea ei am studiat materialul biografic indicat precum si alte lucrari stiintifice cum ar fi: carti si reviste de specialitate, STAS-ul.
In acest fel am corelat cunostintele teoretice si practice dobandite in timpul scolii cu cele intalnite in documentatia tehnica de specialitate parcursa in perioada de elaborare a lucrarii de diploma.


Fisiere in arhiva (1):

  • Principii pentru Construirea unui Radio.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!