Proiectarea cu Porti Logice

Extras din proiect Cum descarc?

CAPITOLUL I
MEMORIU JUSTIFICATIV
Realizarea primelor circuite integrate (CI) dateaza inca de la sfarsitul anilor '50, Trecerea la productia lor de serie, la scara industriala, in anii '60, a marcat inceputul unei noi etape in dezvoltarea industriei electronice, bazate pe o noua generatie de echipamente realizate cu ajutorul circuitelor integrate. Acestea au permis constructia unor noi aparate electronice minia!tura, cu performante imbunatatite, la preturi de cost mult mai scazute.
Crearea si dezvoltarea tehnologiei de elaborare a CI a marcat afirmarea microelectronicii ca ramura distincta, de sine statatoare a electronicii.
In prezent, microelectronica reprezinta ramura industriala cea mai dinamica. Ea a atins ponderi tot mai insemnate in productia mondiala de componente si echipamente electronice.
In prima etapa de dezvoltare a microelectronicii ca ramura industriala, s-au pus bazele tehnologiei standard, s-au construit linii de fabricatie com!plexe si aparatura pentru masura, testarea si controlul parametrilor si a procesului de fabricatie a CI. In prezent se desavarsesc si perfectioneaza mijloacele acestei ramuri, aflandu-ne in etapa ,,marii integrari", a integrarii complexe in toate directiile. Se depun eforturi deosebite pentru marirea indicelui de integrare, cresterea complexitatii functionale a circuitelor mono!litice, automatizarea metodelor de proiectare si de realizare a microsistemelor electronice, in acest sens, atentia specialistilor se indreapta spre per!fectionarea tehnologiilor existente si elaborarea de noi tehnologii, imbunata!tirea proprietatilor materialelor, a preciziei aparatajului de masura si con!trol, testarea parametrilor si dimensiunilor direct pe cristal, in faza de pla!cheta, in vederea imbunatatirii performantelor CI.
Tendinta spre o integrare complexa este evidentiata pe de-o parte de scaderea dimensiunilor microelementelor, prin perfectionarea tehnologiilor, elaborarea de noi tehnologii si utilizarea de noi materiale semiconductoare, iar pe de alta parte de cresterea dimensiunilor monocristalului, favorizata de imbunatatirea proprietatilor si calitatii materialelor semiconductoare. 
Scaderea pretului de cost al tehnologiilor speciale (Silicon On Saphire -- SOS), sau al celor care utilizeaza alte materiale semiconductoare (GaAs) vor favoriza extinderea CI monolitice cu un inalt grad de integrare in apli!catii speciale, cerute de sistemele de comunicatie si de transmitere a datelor, la inalta si foarte inalta frecventa.
Pretul CI este in scadere continua si rapida, favorizata de rezultatele atinse de marea integrare.
Lucrarea de fata incearca sa surprinda, fara a avea pretentia ca a reusit pe deplin, aspectele cele mai importante referitoare la circuite integrate neliniare. Lucrarea este structurata pe 4 capitole care trateaza multiplicatoarele analogice si aplicatiile lor, urmate de cateva norme de tehnica a securitatii in domeniul electric si se doreste a fi un ghid util pentru toti cei care studiaza disciplina ,,Electronica analogica".
CAPITOLUL II
OBIECTIVELE PROIECTARII UNUI SISTEM DIGITAL
Una din cele mai surprinzatoare probleme pe care ne-o putem pune in legatura cu analiza costurilor unui sistem digital este aceea a ponderii pe care o are costul total al circuitelor integrate in costul total al unui sistem real. Pretul CI a scazut atat de mult incat ponderea lor in costul total al unui sistem este mai mica de 10 %! Desigur ca acest procent variaza in anumite limite in functie de volumul productiei sistemului respectiv, fiind pentru sistemele unicat chiar mult mai mic. Totusi, in mod cert tendinta de evolutie a costului CI este aceea de a deveni o parte neglijabila a intregului sistem. Aceeasi tendinta de evolutie si in rapoartele privind siguranta in functionare: CI constituie din ce in ce mai neglijabila in defectarea sistemului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea cu Porti Logice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!