Protectia CAN BUS

Extras din proiect Cum descarc?

Protectia invelisului extern
Astazi vom discuta despre metode de protectie pentru CAN 
(Controller Area Network), sau mai simplu CAN Bus. Vom putea raspunde intrebarii  De ce CAN Bus are nevoie de protectie? 
Vom identifica cate metode de protectie uzuale ce include cablarea, filtrarea, terminatia multipla, MOVs si TVSs si apoi vom incheia cu un scurt sumar.
Deci, de ce credeti ca avem nevoie de protectie pentru CAN? Oare transceiverul e deja echipat cu o protectie adecvata?
CAN a fost initial proiectat pentru comunicatii de date in industria automatica. Aceasta este una destul de dificila si de zgomotoasa.
Nodurile CAN sunt subiecte de discutie pentru variatie de tensiune precum sarcina in gol, sarcina inductive, zgomotul sistemului de initiere etc.
Cel mai popular strat pentru invelisul CAN-ului este ISO 11898. Transceiverele compatibile ale acestuia fac o treaba destul de buna filtrand zgomotul din semnale si protejand CAN-ul de variatii de tensiuni cat si de scurt-circuite. De exemplu, MCP2515 poate oferi protectie intre +/- 42 V, dar si variatii de tensiune intre +/- 250 V fara a dauna CAN-ului.
Din fabricatie, semnalul inerent al CAN-ului ajuta la filtrarea zgomotului, dar acest lucru nu este suficient pentru medii de transmisiune instabile, astfel incat sa asigure o comunicatie clara.


Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia CAN BUS.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!