Realizarea unui Filtru cu Matlab

Extras din proiect Cum descarc?

1.1 NOTIUNI TEORETICE 
Filtrele sunt circuite electronice care efectueaza functii de prelucrare a semnalelor, special destinate pentru a elimina componentele de semnal nedorit si / sau intrari dorite.
Cele mai vechi forme de filtre electronice sunt filtrele liniare pasive analogice, construite folosind doar rezistente si condensatori sau rezistente si inductoare. Acestea sunt cunoscute sub denumirea filtre de RC si respectiv RL pol singular. Filtre multipole LC mult mai complexe, au existat de asemenea de multi ani si functionarea unor astfel de filtre este bine inteleasa cu multe carti ce au fost scrise despre ele.
Filtrele hibrid de asemenea, au fost facute, care, de obicei implica combinatii de amplificatoare analogice cu rezonatoare mecanice sau linii de intarziere. Alte dispozitive, cum ar fi linii de intarziere CCD au fost, de asemenea, folosite ca filtre discrete de timp. Cu disponibilitate de procesare de semnal digital, filtrele active digitale au devenit comune.
Filtrele electrice sunt circuite care se comporta selectiv in domeniul frecventei.
Filtrul ideal este un diport care introduce o atenuare nula intr-un interval de frecventa numit banda de trecere si o atenuare infinita in intervalul de frecventa numita banda de blocare (sau de orpire). Frecventele care separa banda de trecere de cea de blocare se numesc frecvente de taiere ( si ).
Filtrele pot fi clasificare dupa modul in care sunt dispuse benzile de trecere si de oprire in:
a) F.T.J (filtru trece jos) - la cresterea frecventei peste o anumita valoare, numita frecventa de taiere, amplitudinea semnalului scade.
b) F.T.S. (filtru trece sus) - la scaderea frecvensei sub o anumita valoare, numita frecventa de taiere , amplitudinea semnalului creste.
c) F.O.B. (filtru opreste banda) - lasa sa treaca toate frecventele cuprinse intre cele doua frecvente de taiere ale filtrului fc1 (sau ft1) si fc2 (sau ft2).
d) F.T.B. (filtru trece banda) - lasa sa treaca toate frecventele maimici decat frecventa de taiere a filtrului fc1 (sau ft1) si maimari decat frecventa de taiere a filtrului fc2 (sau ft2). Acest tip de filtru are doua frecvente de taiere: 
- fc1 (sau ft1);
- fc2 (sau ft2).
Se defineste functia de transfer pentru un filtru ideal:
- faza liniara
- atenuarea sistemului ideal ce este independenta de frecventa
- defazarea sistemului (filtrului) ideal, este o functie liniara de frecventa.
In continuare sunt prezentate simbolurile filtrelor : 
Parametrii caracteristici ai filtrelor:
- frecventa de taiere a filtrului (frecventa critica) - este frecventa la care atenuarea filtrului scade cu 3dB.
- Banda de frecventa a filtrului B - se defineste intre doua frecvente fMAX si fMIN si determina lungimea benzii de lucru a filtrului. Banda de frecventa include cele doua frecvente critice fc1 (frecventa joasa) si fc2 (frecventa inalta) pentru F.T.B si F.O.B.
- Factorul de calitate O - se defineste ca raportul intre frecventa de rezonanta f0 si banda de frecventa B a F.T.B si F.O.B.


Fisiere in arhiva (1):

  • Realizarea unui Filtru cu Matlab.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 5 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!