Senzori de Miscare

Cuprins proiect Cum descarc?

1. Tema si cerintele lucrarii
2. Motivarea alegerii
3. Introducere
3.1 Radiatiile infrarosii
4. Caracteristici generale
4.1 Senzorul piroelectric
4.2 Senzorul piroelectric infrarosu PIR 325
4.2.1 Specifacatii si dimensiuni
4.2.2 Componente
5. Descrierea generala a detectorului de miscare
6. Indicatoarele LED
7. Realizarea si proiectarea circuitului imprimat
7.1 Notiuni generale
7.2 Tehnologia realizarii cablajelor
7.2.1 Realizarea cablajului imprimat
7.2.2 Corodarea placii
7.2.3 Gaurirea placii
8. Modalitate de conexiune
9. Montarea si aria de actionare
10. Protectia muncii
11. Depanare montaj
12. Calculul economic
13. Anexa
14. Bibliografie


Extras din proiect Cum descarc?

1.Tema si cerintele lucrarii
Lucrarea de fata prezinta un senzor de miscare.
Cerintele lucrarii constau in realizarea unui senzor de miscare cat mai performant. Senzorul poate fi folosit atat in interiorul unui imobil, cat si in afara lui datorita performantelor si abilitatilor acestuia de a rezista la intemperiile vremii.
2. Motivarea alegerii
Am ales aceasta lucrare deoarece in ziua de azi automatizarea a devenit un aspect foarte important al societatii mileniului trei si uneori chiar indispensabil pentru viata de zi cu zi.
Proiectul meu ,,Senzorul de miscare" defineste si caracterizeaza acest sistem de automatizare care, desi a devenit un element banal in ziua de azi, este foarte util fiind indispensabil in anumite circumstante. Spre exemplu, fiecare dintre noi a observat ca in momentul intrarii in scara unui bloc, mai ales in scara unui bloc cu interfon, calea ne este luminata, fara a avea acces la un intrerupator sau a atinge ceva. Acest lucru este posibil datorita unui senzor numit PIR325, senzor spre analiza caruia mi-am indreptat atentia in lucrarea de fata.
Acest senzor poate fi folosit nu numai la iluminarea unei locatii, ci si prin conectarea la o alarma in vederea protejarii unor bunuri. Utilizarea acestui sistem este larg raspandita, de unde rezulta si importanta lui. 
In paginile ce urmeaza voi prezenta schema integrala si modul de functionare a acestui senzor.
3. Introducere
3.1 Radiatiile infrarosii
Radiatiile infrarosii exista in spectrul electromagnetic ca si o lungime de unda, fiind mai lunga decat lumina. Radiatiile infrarosii nu pot fi vazute, dar pot fi detectate. Obiectele care genereaza caldura - animale si corpurile umane la care radiatia este mai puternica cu o lungime de unda de 9.4 um - genereaza, de asemenea, si radiatii infrarosii. 
4. Caracteristici generale
4.1 Senzorul piroelectric
Senzorul piroelectric este construit din material cristalin care genereaza o suprafata incarcata electric in momentul in care este expusa la caldura sub forma de radiatii infrarosii. Cand o cantitate de radiatii loveste cristalul, cantitatea de incarcare se schimba si poate fi masurata cu un dispozitiv sensibil FET (Fiel-Effect Transistor) pe care il gasim in senzor. Elementele senzorului sunt sensibile la radiatii peste o anumita marime, astfel ca un filtru este adaugat la TO5 pentru a limita radiatiile intre 8 si 14 um care sunt cele mai sensibile la corpul uman.


Fisiere in arhiva (1):

  • Senzori de Miscare.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!