Sistem cu inteligentă artificială pentru estimarea indicelui de confort termic

Cuprins proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE 4
2. IMPLEMENTAREA APLICATIEI 6
2.1. CERINTA PROIECTULUI 6
2.2. ELABORAREA SPECIFICATIILOR 6
2.2.1. Blocul de fuzificare 6
2.3. SIMULINK 7
2.3.1. Determinarea variabilelor 8
2.3.2. Determinarea universului de discurs pentru variabile 8
2.3.3. Reguli fuzzy 11
2.4. ELABORAREA SCENARIILOR PENTRU SIMULARE 11
3. CONCLUZII 23


Extras din proiect Cum descarc?

1. INTRODUCERE
In buletinele meteorologice de la televizor se aminteste de asa-numitul Indice de Confort Termic sau Indice Temperatura-Umezeala, un indicator care determina felul in care valorile mari ale temperaturii si ale umezelii aerului sunt resimtite/suportate de organismul uman.
Disconfortul termic in sezonul cald apare atunci cand valoarea temperaturii aerului depaseste pragul de 37 grade Celsius sau atunci cand indicele temperatura-umezeala (ITU) atinge sau depaseste pragul valoric de 80 unitati.
Organismul uman nu este pregatit genetic pentru aceste situatii, resimtindu-le ca pe o stare de stres agresiv, cu efecte extrem de negative, uneori letale.
Indicele temperatura -  umezeala sau indicele de confort termic ITU se calculeaza pe baza masuratorilor de la statiile meteorologice, incluzand in calcul doi factori:
1. temperatura aerului in grade Celsius (care se ia la umbra, la inaltimea standard de
2,00 metri); daca temperatura depaseste 35 grade Celsius (+35?C) vorbim de canicula (in partea opusa vorbim de ger daca temperatura coboara sub -10?C); 
2. umezeala (umiditatea) relativa a aerului este definita prin continutul de vapori de
apa existent la un moment dat in atmosfera, masurat in procente -%- cu aparate speciale cu citire directa denumite higrometre (,,higro" de la vapori de apa).
Indicele de confort termic este un index care se determina cu ajutorul temperaturii aerului si a umiditatii relative (marime fizica egala cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta - cea resimtita de corpul uman. In mod normal, corpul se raceste prin transpiratie, proces in timpul caruia apa se evapora, iar ca urmare caldura retinuta se diminueaza. Atunci cand umiditatea relativa este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Aceasta inseamna o racire mai lenta a corpului, care retine mai multa caldura decat ar face-o in aer uscat. Pragul critic este de 80. Acolo unde valoarea este egala sau mai mare, populatia trebuie sa se protejeze adecvat.
Formula de calcul este urmatoarea:
ITU = (T x 1,8 + 32) -  (0,55 -  0,0055xU)[(Tx1,8 + 32) -  58]
in care:
T- temperatura aerului in grade Celsius (?C)
U -  umiditatea relativa in procente ( %)
Indicelului de confort termic ii sunt atribuite urmatoarele stari:
-Confort;
-alerta;
-disconfort.
Umiditatea mare a aerului accentueaza senzatia termica: adica, daca afara este cald si valoarea umezelii aerului este mare, organismul va resimti o temperatura mai mare decat cea reala. Daca este frig si umiditate (sau bate vantul), atunci organismul va resimti o temperatura si mai mica decat cea reala. Exista deja dispozitive (in special cele din categoria telefoanelor inteligente) care, pe langa temperatura si umezeala aerului, ofera informatii despre felul in care organismul uman resimte acesti doi parametri meteorologici. De exemplu, informatia poate arata asa: humidity (umezeala): 80%; temperature (temperatura): - 10 ?C; feels like (corpul resimte o temperatura de): - 19 ?C.


Fisiere în arhivă (1):

  • Sistem cu inteligenta artificiala pentru estimarea indicelui de confort termic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii înapoi garantat!

Plătește în siguranță cu cardul și beneficiezi de garanția 200% din partea Proiecte.ro.


Descarcă acest proiect cu doar 5€

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi datele tale și plătești.

1. Numele și adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

* Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi email-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!