Sistem de Alarma Folosind Microcontrolerul PIC16F84

Extras din proiect Cum descarc?

I. INTRODUCERE IN MICROCONTROLERE
1. CE ESTE UN MICROCONTROLER?
La modul general un controler ("controller" - un termen de origine anglo-saxona, cu un domeniu de cuprindere foarte larg) este, actualmente, o structura electronica destinata controlului (destul de evident!) unui proces sau, mai general, unei interactiuni caracteristice
cu mediul exterior, fara sa fie necesara interventia operatorului uman. Primele controlere au fost realizate in tehnologii pur analogice, folosind componente electronice discrete si/sau componente electromecanice (de exemplu relee). Cele care fac apel la tehnica numerica moderna au fost realizate initial pe baza logicii cablate (cu circuite integrate numerice standard SSI si MSI ) si a unei electronici analogice uneori complexe, motiv pentru care "straluceau" prin dimensiuni mari, consum energetic pe masura si, nu de putine ori, o
fiabilitate care lasa de dorit.
Aparitia si utilizarea microprocesoarelor de uz general a dus la o reducere consistenta a costurilor, dimensiunilor, consumului si o imbunatatire a fiabilitatii. Exista si la ora actuala o serie de astfel de controlere de calitate, realizate in jurul unor microprocesoare de uz
general cum ar fi Z80 (Zilog), 8086/8088 (Intel), 6809 (Motorola), etc.
Pe masura ce procesul de miniaturizare a continuat, a fost posibil ca majoritatea componentelor necesare realizarii unei astfel de structuri sa fie incorporate (integrate) la nivelul unui singur microcircuit (cip). Astfel ca un microcontroler ar putea fi descris ca fiind si o solutie a problemei controlului cu ajutorul a (aproape) unui singur circuit.
Legat de denumiri si acronime utilizate, asa cum un microprocesor de uz general este desemnat prin MPU (MicroProcessor Unit), un microcontroler este, de regula, desemnat ca MCU, desi semnificatia initiala a acestui acronim este MicroComputer Unit. 
O definitie, cu un sens foarte larg de cuprindere, ar fi aceea ca un microcontroller este un microcircuit care incorporeaza o unitate centrala (CPU) si o memorie impreuna cu resurse care-i permit interactiunea cu mediul exterior.
Resursele integrate la nivelul microcircuitului ar trebui sa includa, cel putin, urmatoarele componente:
a. o unitate centrala (CPU), cu un oscilator intern pentru ceasul de sistem
b. o memorie locala tip ROM/PROM/EPROM/FLASH si eventual una de tip RAM
c. un sistem de intreruperi
d. I/O - intrari/iesiri numerice (de tip port paralel)
e. un port serial de tip asincron si/sau sincron, programabil
f. un sistem de timere-temporizatoare/numaratoare programabile 
Este posibil ca la acestea sa fie adaugate, la un pret de cost avantajos, caracteristici specifice sarcinii de control care trebuie indeplinite:
g. un sistem de conversie analog numerica(una sau mai multe intrari analogice)
h. un sistem de conversie numeric analogic si/sau iesiri PWM (cu modulare in durata)
i. un comparator analogic
j. o memorie de date nevolatila de tip EEPROM
k. facilitati suplimentare pentru sistemul de temporizare/numarare (captare si comparare)
l. un ceas de garda (timer de tip watchdog)
m. facilitati pentru optimizarea consumului propriu
Un microcontroler tipic mai are, la nivelul unitatii centrale, facilitati de prelucrare a informatiei la nivel de bit, de acces direct si usor la intrari/iesiri si un mecanism de prelucrare a intreruperilor rapid si eficient.
Utilizarea unui microcontroler constituie o solutie prin care se poate reduce dramatic numarul componentelor electronice precum si costul proiectarii si al dezvoltarii unui produs.
OBSERVATIE: Utilizarea unui microcontroler, oricat de evoluat, nu elimina unele componente ale interfetei cu mediul exterior (atunci cand ele sunt chiar necesare): subsisteme de prelucrare analogica (amplificare, redresare, filtrare, protectie-limitare), elemente pentru
realizarea izolarii galvanice (optocuploare, transformatoare), elemente de comutatie de putere (tranzistoare de putere, relee electromecanice sau statice).


Fisiere in arhiva (2):

  • Sistem de Alarma Folosind Microcontrolerul PIC16F84
    • SISTEM DE ALARMA FOLOSIND MICROCONTROLERUL PIC16F84.doc
    • SISTEM DE ALARMA.cxt

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!