Sistem de Alarma si Monitorizare Parametri de Temperatura cu Automat Programabil Zelio SR3B101BD

Extras din proiect Cum descarc?

Introducere
In lucrarea de fata am proiectat un sistem de alarma si monitorizare parametrii de temperatura cu automat programabil Zelio SR3B101BD. Pentru realizarea acestuia am folosit un senzor de miscare, un senzor de vibratii si un senzor de inundatie, iar pentru monitorizarea temperaturii am folosit un senzor termorezistenta Pt 100 conectat la un termometru digital cu afisaj ,,AR517" cu iesiri de curent de 0-20mA respectiv 4-20mA programabil din tastatura. Sistemul este prevazut cu butoane de oprire-pornire si contactoare de anulare sau activare senzori. Semnalizarea alarmelor se face cu o sirena, un flash si o iala electromagnetica.Schema bloc a sistemului de alarma proiectat, este in figura 1 de mai jos:
Fig. 1
Sistemul este alimentat de la reteaua de 220V prin intermediul unui transformator si al unei surse de tensiune redresata si stabilizata.Ca suport pentru programarea automatului programabil am folosit Zelio soft in limbajul de programare FBD.
Sistemul este conceput sa perceapa eventualele alarme si sa le semnalizeze acustic si luminos o perioada de timp stabilita prin programare. Starea sistemului poate fi vizualizata pe ecranul automatului programabil indicand daca sistemul este armat sau dezarmat, senzorii care sunt activati sau dezactivati si de asemenea poate fi vizualizata temperatura, de la 0 la 50 grade Celsius. Armarea se face pornind sistemul de la cele doua butoane oprit/pornit care cupleaza sau decupleaza tensiunea de intrare in PLC si in transformatorul sursei si activand senzorii care se doresc a fi activi pentru armare.Dezarmarea poate fi facuta de la contactoare trecandu-le in pozitia dezarmat.Sistemul mai este prevazut cu un buton pentru panica, acesta generand alarma in momentul actionarii.Prin modul de constructie sistemul de alarma este proiectat sa fie protejat la suprasarcina printr-o siguranta fuzibila.
Obiectivul acestui sistem este sa asigure o protectie cat mai ridicata la intrarea prin efractie in locul in care este montat si sa instiinteze utilizatorul asupra temperaturii masurate si al unei eventuale inundatii in aria protejata.
CAPITOLUL 1
Exemple de sisteme de alarmare si monitorizare parametrii temperatura
In acest capitol sunt prezentate cateva tipuri de sisteme de alarma si monitorizare parametrii temperatura utilizate in industrie, in institutii, in hale si in case rezidentiale.In mare parte aceste sisteme depind de calitate, de functiile de care dispun si nu in ultimul rand de pretul de vanzare.Unele din cele mai intalnite sisteme sunt:
-Sistemele de alarma PARADOX:
Aceste tipuri de sisteme antiefractie sunt cunoscute in special pentru functiile deosebit de variate pe care le au, pentru numeroasele functii programabile de la tastatura si pentru intretinerea lor fara costuri suplimentare.Aceste alarme sunt cunoscute ca fiind in topul celor 10 cele mai bune centrale antiefractie din lume.
Suporta toata gama de tastaturi, senzori, sirene si module de extensie din gama Paradox,suporta pana la 32 zone radio sau cablate pe 2 partitii, 8 telecomenzi radio.
Caracteristici de programare:
-dublarea zonei in ATZ
-iesirile programabile in numar de 16 cu 24 functii posibil programabile
-toate iesirile sunt supervizate la defect(defect tastatura, sirena,comunicatorul telefonic)
-suporta 3 numere de telefon conectate la dispecerat 
-Sistemele de alarma CERBER:
Sunt singurele centrale antiefractie fabricate in Romania si raportandu-se la pret-calitate fac parte din sistemele cel mai des intalnite. Este o centrala cu 6 zone cu doua iesiri programabile cu 12 functii,15 coduri de utilizator, memorie dispecerat 480 evenimente primele 9 afisate la tastatura, comunicator vocal incorporat


Fisiere in arhiva (1):

  • Sistem de Alarma si Monitorizare Parametri de Temperatura cu Automat Programabil Zelio SR3B101BD.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Banii inapoi garantat!

Plateste in siguranta cu cardul bancar si beneficiezi de garantia 200% din partea Proiecte.ro.


Descarca aceast proiect cu doar 6 €

Simplu si rapid in doar 2 pasi: completezi adresa de email si platesti.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:* La pretul afisat se adauga 19% TVA.


Hopa sus!